חשיבה עתידית - הכוונה -
ברצוני לשאול שאלה שדי מעסיקה אותי, בהסתכלות על התמונה הכוללת בראיה רחבה ובתקווה שתואילו לשתף ו"להבהיר" לי את 'דאגותיי'...
אתחיל מזה שלדעתי ואכן הגעתי למסקנה כי האי וודאות מהשכר והעונש (החשש מהעונש בעיקר) זה ה-מעכב ומה שגורם למורכבות כל התהליך של היציאה בשאלה, ואסביר, אנחנו החרדים גדלים מגיל אפס עם האיום שאם לא תתנהג ע"פ התורה כבר תקבל על כך בשמים... וכל מהות ותכלית החיים החרדיים סובבים סביב "יראת העונש" והחשש מפני הבילתי נודע "אם" בכ"ז... (אף אחד הרי עדיין לא חזר משם). עכשיו, אני עובד בסביבה חילונית ורואה ושומע אנשים שמאמינים באלוהים וכאלו שאינם מאמינים (בגדול כל אחד יש לו את האמונה שלו) ואני כל הזמן מנסה להבין את ההסתכלות בראי החילוני הממוצע על המושג שנקרא "החיים שלאחר המוות" מבחינת השכר ועונש אם ישנו, כאילו איך 'מעבירים' על המחשבות המציקות הללו ?! ואני מצפה לשמוע מסתם עמך ובעיקר מחבר'ה שכבר עברו את הסרט הזה מניסיונם איך הם 'העבירו' ויישבו לעצמם בראש את המחשבות המציקות הללו.. בתודה..
ברצוני לשאול שאלה שדי מעסיקה אותי, בהסתכלות על התמונה הכוללת בראיה רחבה ובתקווה שתואילו לשתף ו"להבהיר" לי את 'דאגותיי'...