חשיבה חיובית

חשיבה חיובית

היוגה אומרת: "על כל מחשבה שלילית שעולה בהכרה, חשוב מחשבה חיובית במקומה". והשאלה שלי היא: איך בעצם מתרגלים את זה בפועל? נניח עכשיו משהו מאוד מעצבן אותי. אני חושבת כמובן מחשבה שלילית, איך אני הופכת אותה, בזמן אמת (כאמור כשאני מאוד כועסת למשל), למחשבה חיובית? אני יכולה לכל היותר לחשוב על כך אחר כך שוב ולדעת בדיעבד איך יכולתי לחשוב חיובי ולראות את החיוב שבדבר. אבל איך מתרגלים את זה בזמן אמת? האם זה אפשרי?

יוגי בר

New member
פוזיטיבי? תתחילי שלב שלב באיזי

היי נטע. אכן שאלה שנותנת לך זבנג בראש ישר על הפתיחה 1.ולפתיחה הקדמה: כיון שהשאלה ששאלת היא שאלת השאלות. הרי וכמו כל דבר תתחילי שוב ושוב להפנים אותה או "להתבשל" בה. (את השאלה/שאלות) ואז יקרה לך דבר מרתק מעניין. כמו כל דבר בחיים תגיעי- ובסופו של דבר- ותביני את העקרון: כשלא יודעים זה מזה קשה, וכשכבר יודעים- זה אחלה קל. 2. ועכשיו, תתעודדי, בעצם זה שהעלת את השאלה הזאת את התקדמת למעשה שלב נוסף בסולם בידיעה על נפתולי ההכרה. 3. זאת ועוד, בעצם זה שהסקת מסקנה כזאת, מסקנה שאת יכולה לחשוב חיובי(וגם לאחר מעשה) התקדמת עוד שלב. איך זה עד כאן. ועכשיו איך מתקדמים על אמת באיזי? זוכרת שהזכרתי בהתחלה את עניין "ההתבשלות"? או.קי. אז הנה דרך בדוקה להתחיל להשתלט על המחשבות שצצות בהכרה. ומתחילים תמיד בדברים הקטנים לכאורה אבל חשובים לאללה.(וכמו שאומרים: "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים") לדוגמה: את קמה בבוקר שמחה ועליזה (כמו תמיד- נכון?) וההכרה זורקת לך: " את מתה לספל קפה ריחני ומהביל- תכיני לך אחד. אלא מה פתאום את קמה ומכינה לך תה צמחים. ומאן אילך זה הולך בערך כך: בפעם הראשונה ההכרה תתבאס. בפעם השניה היא תתרגז. בפעם השלישית היא תתחבל בפעם המאה -זה כבר יהפוך אצלך להרגל. והנה עשית את זה. ןהנה עוד דבר חשוב! ביוגה בת 8 האברים, האברים הראשונים הם יאמה וניאמה. זו מעין מערכת של ציווים וכללי התנהגות נאותים שמכינה את היוגי במסלול הלימוד. בינהם תמצאי את הכלל שנקרא: סנטושה. שפירושו: שביעות רצון. אז ככה: למעשה אי אפשר להתקדם בחשיבה חיובית בחיים בפרט וביוגה בכלל, בלי להיות שבע רצון. קורה לך משהו טוב? תהיי שבעת רצון. קורה לך משהו לא נחמד? אז מה תהיי גם שבעת רצון. זו היא למעשה ליבת החשיבה החיובית. ואחרון אחרון חביב: עשי עוד צעד משמעותי בדרך אל המטרה הנכספת מרכזי שיבננדה ברחבי הארץ מעבירים קורס מצויין "חשיבה חיובית". זה הקורס הרציני שתלמדי בו את כל הכללים המעשיים לשליטה בהכרה . אני מבטיח לך דבר אחד: מספיק שתצליחי לאחר הקורס להתגבר על תכונת אופי שלילית אחת. זה יהיה בשבילך כמו לזכות בלוטו. וזה אפשרי. קדימה. לכי ללמוד! בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה

אכן, הייתי באחת מהרצאות המבוא לקורס חשיבה חיובית במרכז שיבננדה, ולמרות שלקורס עדיין לא נרשמתי, זה באמת נתן לי "טיפים" קטנים לשם ההתחלה. אך דווקא הפרטים הקטנים שהזכרת, בגלל שהם קטנים בדרך כלל הם חומקים מעיני ולכן אני לא שולטת בהם, אלא לעיתים רחוקות. אני מניחה שכך או כך זאת טכניקה שרצוי להשתמש בה, לנסות למצוא את החיוב שבכל דבר.

freearth10

New member
סליחה וקבלה

כשמישהו מעצבן אותך בהתחלה את תוציאי עליו את הכעס. ולאחר שתתרגלי מספיק פעמים את הקבלה והסליחה היא תיהפך לחלק ממך ולא תהיי זקוקה עוד לכעס. 1. קבלי אותו כך איכשהו ונסי להבין את המצוקה שלו ולסלוח לו 2. קבלי אותך כך איך שאת עם הכעסים שבך. הביני את הסיבה לתגובה שלך וקבלי אותה כחלק מההתפתחות שלך. 3. קבלי את הסיטואציה כך איך שהיא. נסי להביט עליה ממבט שונה. היי מודעת לתוצאה נסי להבין מה יכולת לעשות אחרת, שיהיה יעיל יותר. קבעי לעצמך שבפעם הבאה תנהגי אחרת. 4. סלחי לעצמך. סלחי למי שהכעיס אותך. בהצלחה מאיה

תודה מאיה

בהחלט אנסה זאת

למעלה