חשיבה בקול רם

חשיבה בקול רם

שלום , מאז שאני זוכר את עצמי אני נוהג "לחשוב בקול רם" הכוונה היא נגיד ואני חושב על סיטואציה מסוימת, שעולה במוחי, אני מתחיל לעבד את מה שאני חושב אבל תוך כדי מלמול לעצמי והסבר עם תנועות הידיים.הדבר קורה לי לעיתים די קרובות. למשל אם אני יודע שמחר יש לי פגישה חשובה עם מישהו, אני אעשה לעצמי מעין סימולציה שבה אחשוב על כל מה שאני הולך להגיד, ובסימולציה אמצא את עצמי חושב בקול רם וממלמל את הדברים שאני הולך להגיד לו ותוך כדי זה אנסה לראות את דמותו בראשי וכיצד הוא יגיב למה שאומר ואיך תתפתח השיחה וכו'. מיותר לציין שסיטואציה שכזאת תראה מאוד מוזרה לצופה מן הצד.כמו כן בעיה נוספת היא שאני נוהג לשיר לעצמי שירים שאני מאוד אוהב, כמובן בלחש מבלי להפריע לאף אחד. אנשים העירו לי על הדבר הזה לא מעט פעמים. ניסיתי למצוא חומר על שתי "בעיות" אלו באינטרנט ואני די מבולבל. להבנתי אינה קיימת "הפרעה" רשמית בDSM על "חשיבה בקול רם" . קראתי על כך שזה יכול להיות אולי סיפטום לבעיה יותר מקיפה כמו : PDD על כל גווני ,דיסוציאציה ,אישיות גבולית או סכיזופרניה. יש לציין שבמהלך חיי עשיתי רבות מן האבחונים הפסיכולוגים והניאורולוגים. בילדותי עשיתי כמה אבחונים מקיפים מאוד וחוץ מקצת "קלמסי" ובעיית התמצאות במרחב לא מצאו שום דבר חריג. עשיתי אבחון דומה בניצן בגיל 12-לא מצאו שום דבר חריג. לפני כשנתיים עשיתי הייתי אצל פסיכיאטר בגלל טראומה מסוימת שהיתה לי במהלך השירות הצבאי. הוא שלח אותי לסדרת מבדקים אצל מומחים שונים כגון: רורשך, מבחן שמציגים לך תמונה ואתה צריך לדמיין מה הסיטואציה העולה בראש, מבחן שאומרים לך לצייר עץ בית ילד, אבחון נוירוקוגניטיבי מקיף -יצא לי מעולה הרבה מעל הממוצע, חוץ משוב הקלמסי הקטן. אבל חוץ מזה שוב כלום לא גילו ועוד כמה אבחונים. נפגשתי עם עוד כמה מומחים כמו בתחומים שונים כמו קלינאית תקשורת ופסיכיאטר שמתמחה בבעיות קשב למבוגרים (אין לי בעיות קשב מסתבר) ואף אחד מהן לא מצא כלום. שום איזכור אפילו קטן לאחת הבעיות היותר מקיפות שיכולות לגרום לי לחשוב בקול רם. מה הייתכן וכל המומחים טועים? כולם בודקים לעומק ולא מוצאים דבר? מה לפי דעתכם יכול להיות בכל זאת הסיבה שלי "לחשוב בקול רם" ולנהוג לשיר לעצמי לעיתים שירים שאני אוהב? מה הם פספסו?

אם את שר בלחש ליד אנשים אחרים,

והם מעירים לך, למה את ממשיך עם זה? אם אומרים לך להפסיק, את מפסיק או ממשיך? אם אתה מפסיק, אפילו לזמן קצר, זה אומר שיש לך שליטה על זה. או שאתה מרגיש לגמרי חסר שליטה וגם כשמבקשים ממך להפסיק אתה מנסה להפסיק ולא מצליח? כאילו התנהגות השירה שולטת בך ולא אתה בה? אם לא נעים לך מהערות של אנשים אחרים אז תמצא לך זמנים בהם אתה לבד כמו בזמן שאתה נוהג ברכב שלך. או בזמנים אחרים בהם אתה נמצא לבד. לחשוב בקול רם - יכול להיות מאוד מועיל כדי להעלות את רמת הריכוז. גם אני כשאני צריכה להתרכז ויש רעש מסביב צריכה לפעמים לחשוב בקול רם, במיוחד כשאני בלחץ של זמן ולא יכולה לדחות את חשיבה המעמיקה לזמן מאוחר יותר. אז אם אתה צריך להעלות את רמת הריכוז ולחשוב לעומק על משהו, למה שלא תדחה את זה לזמן בו את יכול לחשוב במקום מבודד, גם ככה קשה להתרכז כשיש רעש מסביב.

לעיתים שאני שר בלחש

אנשים לעיתים מגחחים אך לא מעירים לי במיוחד. אם בן אדם מעיר בודאי שאפסיק. פשוט בשבילי שירה היא דרך לא רעה להביע את שמחת החיים שלי. כמו כן אנני נוהג לשיר בקול רם במקומות כמו ספריות. לא נהוג ולא מקובל. לעיתים אנשים רואים באותה שירה "מוזרות" וצוחקים אך אנני מפריע להם לכן הם אינם מעירים לי.. חשיבה בקול רם-עוד דרך להביע את מחשבותיי הרבים המתרוצצים לי בראש..דרך לעבד את המידע שיש לי בראש לעיתים מחשבה כלכך מטרידה אותי שאיני יכול להתאפק כמו שאת אומרת

אז אם יש לך אפשרות

לשלוט בזמני השירה ובזמני החשיבה בקול רם, אין לך קושי מיוחד. יש לך יכולת לבחור, אם לא היית יכול לבחור אז היית בבעיה.

גרא.

New member
עידן שריר,אם שורה כל כך ארוכה של מומחים פספסו

וזה אחרי סדרה של בדיקות ואבחונים.איך אפשר כאן,בפורום כזה,להעריך מדוע זה קורה לך,ואיך אפשר לשלוט בהתנהגות הזו.דומה שזמנם של האבחונים תם,ועכשיו עליך,לדעתי ,לפנות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי,בכדי לרכוש את היכולת לשלוט בדבור העצמי שלך.יש לציין,כי גולשת אחת,הציעה פתרון אינטליגנטי לנראות/נשמעות של המצב הזה,בהציעה להחזיק בידך/לידך טלפון סוללרי,כך שתוכל להציג כאילו אתה מטלפן.חשוב לומר שמצב כזה ,של אנשים המדברים לעצמם גם ברחוב שכיח למדי.מאידך אם אתה שר לעצמך כל הזמן אותו השיר/ים זו כבר כנרראה התנהגות כפייתית,וככזו,היא מחייבת כפי שהוצע טיפול קוגנטיבי-התנהגותי.

האמת

שלא מדובר כל הזמן אותו שיר. פשוט לפעמים שיר "נתקע" לי בראש ואני מוצא את עצמי מזמזם אותו לעצמי. האם באמת דיבור עצמי כלכך שכיח כמו שאתה אומר? כיצד לפי דעתך ניתן לשלוט על חשיבה בקול רם (חוץ מטיפול כפי שתה מציע)?

גרא.

New member
עידןשריר,שיר שנתקע בראש,ואתה חוזר עליו ללא

הרף הוא אחד הסמפטומים של התנהגות אובססיבית.חשיבה בקול רם כלשעצמה אינה נתפסת כהתנהגות שלילית. שכן היא למשל כלי שמושי בלמידה.ככל שהמוח משלב יותר חושים בלמידה,הוא מסוגל לבנות הקשרים עצביים הנחוצים להבנה,ולזכרון.כך למשל,קל יותר ללמוד שיר בע"פ באם אתה קורא אותו שוב ושוב בקול רם,מאשר רק קריאה דמומה מהכתב..דבור עשוי לעזור להתגבר על כל מיני בעיות שבהן אתה מתלבט במחשבותיך,ממש מאותה סבה.פועל יוצא מכך,שדיבור עצמי כל עוד הוא מבוקר ומיועד למטרות למידה והתלבטיות עצמית בשאלות מטרידות הוא מקובל,כך למשל אנשים לפני כניסה לראיון חשוב,משחזרים בקול לכאורה את השאלות ודפוס התשובות שלהם.איך אפשר להגיע לשליטה? בכל מקרה, באמצעות מודעות עצמית למה שאתה עושה,איך ומתי.אם תבדוק את עצמך תרגיש שהדיבור העצמי,מתרחש תמיד בנסיבות מסויימות,סביר להניח שבמצבי מתח,אם תזהה את המצבים האלה,תוכל לתפקד בהם אחרת.בדרך כלל בטכניקות של הרפייה עצמית שאתה יכול ללמוד בכדי להפחית את תחושת הלחץ.אם זו הבעייה.איך בדיוק תוכל ללמוד מהקישור המצ"ב.(בתגובה נפרדת).

למעלה