חשוד מאוד..

Continuum

New member
חשוד מאוד..

מאז שאני לומד בטכניון נחשפתי לכמה אבסורדים רציניים בלימודים בתיכון, אחד מהם (והכי מטריד) הוא הסתרת המידע השיטתית. "צריך להחליף את המורים להיסטוריה בויקיפדיה", ווינסטון אמר וצדק חלקית, לדעתי. אבל חשבתם פעם - למה, בעצם, חומר ש*אלפי תלמידים צריכים להעתיק כל שנה ושנה* לא נמצא באופן מסודר באינטרנט?! חשבתם מה זה יכול לחסוך? שלושה דברים עיקריים: 1. תעשיית ספרים שלמה ("מיקוד" ו"אנקורי" הם השמות הגדולים) של מיליוני שקלים בשנה. 2. כמה אלפי מורים יפוטרו ויוחלפו, שכן המורה הממוצע להיסטוריה לא יכול להעביר שלוש שעות דינמיות ובעלות תוכן בשבוע בלי להכתיב באופן מונוטוני את החומר. 3. זה יחסוך קצת מתחושת הכאוס הכללית שבית הספר שרוי בה. ייתן קצת יותר סדר ויעילות, ואפילו מבחינה אסתטית. אז למשרד החינוך מן הסתם יש את החומר מודפס, או שבאמת לא בעיה להעסיק כמה אנשים, וזה באמת לא הרבה - אדם אחד או שניים לכל מקצוע - שידפיסו חומר ויתחזקו את האתרים (זו השקעה שהיא ברובה חד פעמית, שכן הרוב הגדול של החומר לא משתנה משנה לשנה - ובהתחשב בכמויות הכסף האדירות שזה יחסוך ורמת הלימודים שתעלה באופן משמעותי לאין שיעור, זה נראה משתלם). אבל אני לא חושב שצריך להחליף את המורים. אני חושב שיש להם תפקיד חשוב - אני פשוט חושב שהם לא עושים אותו. לפחות רובם. שמעתי אגדות כאלה אפילו על מורים להיסטוריה שאנשים נהנים ומתעניינים בשיעורים שלהם, ולמשל מורים לפיזיקה הם עם מעניין באופן כללי. עם זאת, אי אפשר להתעלם מזה שאחוז רציני מהעבודה שהמורים משקיעים היא חסרת טעם לחלוטין. מאידך, וזו הסיבה שלא צריך להחליף אותם, יש פן שלם בתפקיד המורה שאפשר לטפח הרבה יותר - הם יכולים ליצור עניין בחומר שהם לא יצטרכו להכתיב, הם יכולים לחנך ולהעשיר באופן כזה כך שגם התלמיד הציני ביותר לא יזלזל בו. אז אני חוזר לשאלה - למה? אני בטוח שאני לא ממציא את הגלגל פה, מישהו היה חייב לחשוב על זה. השנה 2005. לפני יותר מ-10 שנים התחיל להיות אינטרנט בכל בית מערבי ממוצע. היום, יש אינטרנט בכמעט כל בית. אז יש 3 אפשרויות: 1. והכי פחות הגיונית - התחושה שצריך לגזול מהמעמד הגבוה בכוח ע"מ שלנמוך יהיה סיכוי להתחרות בו. הרי באיזורים מסויימים באמת אין אינטרנט ב*כל* בית, והם יאלצו להישאר במתכונת המגוחכת הנוכחית. אפשר לאזן את זה קצת עם הזרמת תקציבים ומורים אליהם על חשבון בתי הספר שהם לא בעולם שלישי, שאחרי החידוש המופרך כל כך הזה כבר לא יצטרכו כל כך הרבה. בכל אופן, אני מאמין שהתועלת מתעלה על הבעייתיות (אותה בעייתיות, שלא עצרה בעדינו בעבר ולא עוצרת בהווה מלעשות דברים הרבה יותר טיפשיים). 2. השינויים שהמערכת תצטרך לעבור, שלאף אחד אין את הכוח לבירוקרטיה שלהם (מן הסתם מורים יאלצו ללמד באופן מעט שונה). אבל אני חושב שבמתכונת הנוכחית, חלק מהמורים שקולים לתלמידי הישיבות שחיים לגמרי על חשבון המדינה ועבודתם לא מועילה לתל"ג. חייבים לשנות את זה. 3. פה נכנס היבט מאוד חשוד וגם הדבר החדש היחיד שלא אמרו פה לפני - לא בדקתי את זה, אבל אני מתערב שיש יחסי גומלין הדוקים בין משרד החינוך ל"אנקורי" ו"מיקוד". לפי דעתי שורש הבעיה האמיתי הוא לא ב-1 ו-2, אלא משהו נוסח פרנהייט 9/11. זה עניין שקל מאוד להוכיח, ואני הייתי מאוד שמח אם אחד המיודעים-מקושרים בפורום הזה (אם יש פה כאלה) יבדוק את הנושא לעומק.

טוב אז ככה

אני באופן אישי לא רוצה להחליף את המורה שהייתה לי בהיסטוריה בשום מקור אחר באנטרנט, זה היו השיעורים הכי כיפיים והכי אהובים עליי וכן אני חיכתי להם אז אני מעדיפה את הגרסה הרגילה. - זה סיוט לקרוא הרבה דרך האנטרנט, אז האנשים נאלצים להדפיס, העלות של ההדפסה גם לוקחת כסף. בנוסף לכך יותר קל לזכור דברים שאדם רושם בעצמו מאשר כתב של מחשב. - לגבי המיקודיות טוב אני יודעת שבבתי ספר חילונים קונים מיקודיות בהיסטוריה, בביה"ס הדתיים זה לא ככה, פשוט לומדים מספר אחד ומסיכומים של מורה ולא נראה לי שיש לכם יותר חומר מאיתנו. אם יש לנו אותה כמות של חומר אז אפשר להסתדר טוב מאוד בלי מיקודיות. אז גם פה חסכנו כסף. לסיכום אני מעדיפה את ההוי של הכיתה ושל המורה ואני לא רואה סיבה באמת טובה לשנות את המצב.

קראתי כבר פעם אחת

והפונט היה שהשימוש במורים במצב הנוכחי לא יעיל, ושיתכן וקיימת קנוניה בין משרד החינוך וחברות המיקוד לא? אם זה ככה אז אני לא רואה טעם לשינוי המצב ואם המסקנה שלי מוטעת מהיסוד אזי "זה סיוט לקרוא הרבה דרך האנטרנט"

Continuum

New member
ביקשתי שתקראי שוב..

ואני אסביר בקצרה מאוד איפה הטעות שלך: 1. לא אמרתי שצריך להחליף את המורים באינטרנט. אמרתי שהחומר צריך להיות באינטרנט כדי שלמורים יהיה יותר פנאי להסביר אותו, להעשיר את התלמידים ולחנך אותם. 2. אל תקראי מהצג של המחשב, תדפיסי. נניח שזה יוצא 1000 עמודים לכל הבגרויות (וזו הגזמה), זה 250 שקל אם את עושה את זה בחנות (ורוב האנשים ידפיסו את זה לבדם. 3 ספרי מיקוד יעלו לך אותו דבר, ולכתוב בשיעורים במשך 3 שנים זה יותר גרוע מלשלם פעם אחת 250 שקל. כן, לפי דעתי קיימת סוג של קנוניה בין משרד החינוך לחברות המיקוד. הקנוניה פוגעת בך ובכל מי שסביבך, בזה שהיא לוקחת ממנו כסף. האם את לא רואה טעם לשנות את זה?

יש לי שאלה מוזרה

אבל אתה יכול להסביר לי שניה איך שיעורי היסטוריה שלכם היו הולכים, ומה הציוד שדרשו מכם בתחילת שנה לקנות?

Continuum

New member
אצלינו:

ציוד: מחברת, ספר וכלי כתיבה. מהלך השיעור: המורה נכנסת לכיתה. המורה מכתיבה את החומר, חלקו חופף את מה שכתוב בספר אבל בהיקף מצומצם, מתומצת או להיפך - נרחב יותר, וחלקו לא נמצא בספר. המורה מסיימת, מחלקת שיעורי בית ויוצאת מהכיתה. לפעמים היא גם הייתה בודקת שיעורי בית - שומעת תשובה מהתלמידים, מהנהנת ואחר כך מכתיבה את התשובה שמנוסחת אצלה במחברת. בסך הכול, 85% מהשיעור עברו בהכתבה, בלי להגזים.

Continuum

New member
בעיקר

בגלל שהחומר שהמורה מכתיבה יוצא הרבה פחות מסודר ושלם מספרי מיקוד (או חומר באינטרנט). אני אישית גם מעדיף לקנות ספר מיקוד ב-70 שקל מאשר לכתוב בשיעורים שנה שלמה, אבל זה רק אני.. גם אנשים שכתבו בסוף קנו ספרי מיקוד.

העיניין זה

שככה זה יהיה רק לימוד לבגרויות. לדוגמא, בספר מיקוד להיסטוריה של ה"לך תצטיין" הזה כתוב שאפשר לשכוח מכל החומר הזה בשניה שמסיימים את הבגרות... ולא תבין אותי לא נכון, אני לא תמים, אני מודע לעובדה שגם כיום גם בלי המיקודיות הרוב של המורים גם מלמד רק לבגרויות ולא בשביל ללמד, או "חס וחלילה" בשביל לחנך. זה למה גם אני אומר שצריך שינוי.(וזה לא תעמולה לטובת טומי לפיד..)

Continuum

New member
exactly

The students will study for the bagruyot on the internet and have time to get a little EDUCATION at school. What's the problem with that?

הבעיה היא שזה נשמע טוב ונחמד

אבל בתכלס זה קצת נאיבי. למה שאנשים ילמדו היסטוריה בביה"ס אם הכול יהיה להם באנטרנט? למה אני בתור תלמידה מומצעת שיש לה עוד דברים אחרים לעשות אטרח להכנס לשיעורי היסטוריה?

בדיוק

גם אם תלמידים יבואו לביה"ס הם לא יבואו כדי להתחנך הם יבואו על מנת שהציון מגן שלהם לא יפגע. ואם זאת הסיבה לכך שהתלמידים יבואו, הרבה מהם יוכלו להיות נוכחים פיזית בשיעור אבל רוחם ונפשם לא יהיו שם ולמורה לא תהיה שום עילה לפגוע להם בציון מגן.

Continuum

New member
..

התלמידים גם ככה באים רק בגלל שזה יפגע להם במגן, ואף אחד לא בא ללמוד. הלמידה למבחן היא ממילא לא קשורה בכלל לשיעורים ונעשית, כמו שציינתי כבר, מחומר מצולם או מספר מיקוד. יש כמה קדושות עם מחברות מסודרות, אבל הן מיעוט בפירוש. אם השיעורים יהיו מספיק מעניינים, התלמידים (שממילא יבואו לבית הספר ולא יהיה להם משהו יותר טוב לעשות) יתעניינו. יש לי שאלה.. כמה בגרויות כבר עברת?

E טי

New member
כי המנטליות תשתנה.

התלמידים לא ילכו לבית הספר כדי ללמוד לבגרויות אלא כדי להתחנך. הלימוד לבגרויות בבית הספר יהיה דבר שולי (פחות או יותר) ועיקר העיסוק של המורים יהיה חינוך ולא הכנה לבגרויות. תלמיד לא ילך לבית ספר בשביל ללמוד אלא בשביל להתחנך. אם זה יתחיל מכיתה א' בצורה כזאת, הוא בכלל לא ידע שיכול להיות משהו אחר. חזון אחרית הימים...

iknow

New member
../images/Emo45.gif אך כיצד הטכניון קשור לעניין?

האמת היא, שלצערי, אני חושב שלא סתם שיש משקל לאפשרות 2 שנתת אלא שהמשקל של הסעיף הזה הוא כבד הרבה הרבה הרבה יותר מידי. אני חושב שיש הרבה מה להוסיף ולדוש בעניין הזה. (אני פשוט מחכה לתגובות "נגד", אם קיימות).

Continuum

New member
..

תשמע, ציטוט אמיתי של מורה להיסטוריה: "את תמיד פשוט באה, מתיישבת ומכתיבה לנו את כל החומר. למה שלא תשימי אותו באינטרנט?" -"כי אז מה התפקיד שלי?" הטכניון קשור כי שם, למרות שכל המידע מוגן בזכויות יוצרים של הטכניון, ולמרות שבכל קורס לומדים הרבה (הרבה הרבה הרבה) פחות אנשים משלומדים לכל בגרות, הרבה פעמים החומר נמצא באתר הקורס* ואם לא אז קיימים שם עזרים כמו בחינות משנים קודמות, סילבוס, כל המידע על הקורס וכו'. *אתר הקורס - שהוא, אגב, תמיד יותר נוח, יעיל, מתפקד ודינאמי מהאתר של בית הספר שלי, למרות שהוא משמש פי 10 פחות אנשים בכל רגע נתון, במקרה הטוב). ושוב - צריך להדגיש שאני לא הצעתי לפטר מורים. תהיה בעיה עם מורים שלא מסוגלים ללמד אלא רק להעביר חומר.. והם יוחלפו עם הזמן. אבל זו לא תהיה החלטה רשמית, אל תתבלבל. ברגע שכל החומר יהיה באתר של משרד החינוך, יהיה תהליך טבעי לחלוטין של שקיעת הפופולריות של מורים מסויימים ולאט לאט הם יסתגלו למצב החדש (ואני מאמין שרוב המורים יצליחו להסתגל) או יוחלפו. האיגוד לא יכול לעשות שום דבר נגד זה. האיגוד לא יכול להפגין נגד שימת החומר באתר.

למעלה