חשוב...

carmel9

New member
חשוב...

שלום רב אני סטודנט לתקשורת ושנה הבאה תכננתי להתחיל ללמוד קופרייטינג בתל אביב באחד המוסדות התחום נראה לי מעניין ויצרתי. העניין הוא שמאז אני קורא כל מיני דברים שלילים על התחום והשיא הייתה הכתבה כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=596&a=31305&c=3935&sc=0&ssc=0 מישהו מהתחום יכול להגיב האם הדברים באמת נראים ככה?? תודה רבה לירן

גת וייס

New member
כן ולא

בתקופה הראשונה המשכורות באמת לא בשמים. נתקלתי כבר בקופירייטרים מתחילים שקיבלו משכורות מתחת למינימום, אבל הם מיעוט. אין סיבה להסכים לכאלו תנאים! בכל אופן, אחרי שאתה מוכיח את עצמך במשרד, המשכורת יכולה לעלות בהתאם. מעבר ממשרד למשרד מקפיץ גם הוא, בדרך כלל, את המשכורת ואת התנאים. בכל מקרה - אין ביטחון ותנאים כמו במשרה במגזר הציבורי. מצד שני - זה מה שיכול לקרות לך אם תתחיל לעבוד באחד המשרדים. בהצלחה!

4flasher

New member
לא גן עדן

לא קראתי את כל הכתבה שקישרת אליה כי היא ארוכה ומדכאת. גת, אני לא חושב שקופירייטרים שמקבלים משכורות מתחת למינימום הם מיעוט. זו נהייתה כמעט האג'נדה של משרדי פרסום לשלם משכורות זעומות, במיוחד בתקופה הנוכחית שמלא קופירייטרים מתחילים מחפשים עבודה, וזה רק יגבר. נכון, ברוב המקרים המשכורת מתייצבת אחרי שהוכחת את עצמך, אבל שלושה חודשי התנסות הם הרבה יותר ממה שצריך כדי להבין אם לקופירייטר/ית שיושב אצלך במשרד יש משהו בין האזניים. בקשר למה שאמרת, "אין סיבה להסכים לכאלו תנאים", אני לא חושב שלקופירייטר מתחיל יש הרבה ברירה, הוא יהיה חייב להסכים לתנאים הללו אם הוא רוצה להתחיל איפשהו. לא פשוט להתקבל לעבודה בתחום, אבל אפשר. צריך פשוט להיות יצירתי ועדיף להיות ממוקד למקום מסוים שמחפש עובדים באותו רגע. בראיון, כדאי להראות רעל בעיניים ואהבה עזה לתחום, לעתים יותר מתיק עבודות מצויין, זה הרושם שאני קיבלתי. כדאי להיות ממוקד כשמחפשים עבודה בתחום. כלומר לא לירות לכל הכיוונים אלא לחשוב לפני, איפה אני רוצה לעבוד או מה הצד החזק שלי. באינטראקטיב, באופליין, BTL, וכו'. בהתאם להחלטה, כדאי להמם את אותו משרד שמחפש עובדים עם איזה "קטע" יצירתי שימשוך את תשומת ליבם וילהיב אותם להזמין אותך לראיון עבודה, זה עדיף מלשלוח דף עם קורות חיים. מקווה שעזרתי, בהצלחה ולילה טוב

ALL IN

New member
אז מה בעצם לעשות?

ליפול על אותם מנהלי קריאטיב ולהפתיע אותם או שמא מספיק ששלחתי קורות חיים קריאטיבים במייל? אם עלי להפתיע אותם במשרדם או המקומות הבילוי שלהם,זה לא קצת מעיק ויכול לגרום בדיוק להיפך ממה שרציתי?

4flasher

New member
לא ליפול עליהם

לא נראה לי שליפול עליהם במקומות הבילוי שלהם יעשה את העבודה. קורות חיים קריאייטיבים בהחלט יכולים לעשות את העבודה. רק צריך לדאוג שאלו באמת קורות חיים קריאייטיבים, שבאמת מעידים על היכולות שלך, ולא עוד דף אפרורי עם כמה מילים יפות. הענף עמוס בסיפורים ואגדות על אנשים שניסו להתקבל לעבודה בדרכים יצירתיות. יש אפילו תחרות עם כמות הסיפורים שחיילים ניסו למכור לקב"ן בצבא. רק חלק מהם: אחד הדביק את העבודות שלו על כל המעלית של משרד הפרסום, אחד אחר שלח מייל למנהל קריאייטיב ואיים עליו שיפליל אותו על משהו רע שהוא עשה אם לא ייפגש אתו ליד הפח שבפינת הרחובות שפרינצק וקרליבך. כשנעתר להיפגש אתו, המטריד פשוט הביא לו קורות חיים ואמר נעים מאוד. אני חשבתי פעם לנסות להיכנס לבית של מנהל אחד בתור שליח פיצה ולשים לו את הקורות חיים שלי בתוך הקרטון של הפיצה. יש עוד המון סיפורים, לא ברור מה אמת ומה בדיה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

E l i o r 2 2

New member
לפי דעתי לא שווה....

לא שווה לעבוד אפילו 10 דקות בלי תשלום הוגן..מי שטוב באמת, אין סיבה שלא יצליח גם בלי להתלמד ולשכנע את עצמו שככה מתחילים כמו איזה נואש. וזה נואש כי עסק שצריך עובד וחושב שהוא טוב, ידע לשלם לו בהתאם כי ההשקעה הזאת תחזור אליו. לא מזמן עשיתי עבודה בגרפיקה במסגרת תרגיל בלימודי עיצוב והיה צריך לבחור חברה קיימת לתרגיל, ובחרתי את אחת מהחברות המובילות בעולם, שסיימתי את התרגיל שלחתי את העיצוב לחברה,והם ממש התלהבו מהקונספט ומהעבודות. וזה קשור לנושא כי ברור שאם אני אתן להם את זה חינם ויתחנן, יהיה יותר סיכוי שהם יקחו את העבודה ויהיה לי דבר יותר ממצויין לתיק עבודות ולרזומה שיפתח לי דלתות בכל מקום אליו אני אלך גם בחו"ל. אבל אם זה טוב אז זה לא חינם, ממש לא משנה אם אני סטודנט או לא,והם לא עושים לי טובה ועובדה שהם במשא מתן רציני איתי על המוצר כולל הצעת מחיר. ובאמת לא רשמתי את הסיפור בשביל שיגידו עליי "וואו", עובדה שלא העליתי את העבודה, אבל מעצבן אותי שאנשים משכנעים את עצמם שככה מתקדמים ונותנים למעסיקים לנצל אותם, שבעצם זה צריך להיות הפוך, אני יעשה טובה למשרד פרסום גדול ככל שיהיה שאני עובד אצלו ולא במשרד פרסום המתחרה.

matanu

New member
לירן שלום - ממתן

לירן שלום, מאחר וחוק הסוביודיצה לא תקף במדינת ישראל, וחוק ה'טוקבקיסטים' בקושי עבר בקריאה טרומית בכנסה, האינטרנט מאפשר לך, לי ולרבים כמונו לפרסם את כל אשר אנו חפצים על ליבנו. אני מציע לך ללכת עם המטרה שלך עד הסוף, הלו שבסופו של דבר תמיד נמצא קונספירציות והתנגדויות מצידם של אנשים (אולי בעלי אינטרסים, ואולי לא) כאלו ואחרים - לדברים שונים. אני חלילה לא פוסק לכאן או לכאן, אבל אני אומר שלא הכל נכון, מניסיון. רצוי שתברר פרטים נוספים, ותראה איפה יש יותר משקל - היכן שהיתרונות או לחילופין, האם החסרונות הם כבדי משקל. ותברר. עוזיאל מתן Warmhome Interactive

למעלה