חשוב

• פותח הנושא maydo
  • פורסם בתאריך

maydo

New member
חשוב

מי יכול להסביר לי כיצד בונים משפט יפני נכון. אני מדבר קצת יפנית אבל מבחינת הדגדוג אין לי מושג איך אני אמור לבנות את המשפט והאם יש ישראלים ביפן שמעוניינים ללמד את השפה

tals56

New member
משפט יפני

משפט יפני מורכב מסדר המילים הבאות: הנושא, מושא ,פועל כשבעברית זה: נושא,פועל,מושא הנה דוגמא: אני אכלתי כלב.(משפט נורמלי בשביל יפנים\סינים\תאילנדים) אז ביפנית זה יהיה: אני כלב אכלתי. אני = הנושא (כמעט בכל שפה הנושא בא בתחילת המשפט למרות שבעברית זה לפעמים מתבטל ובאה מילת שאלה) כלב = מושא,הוא לא הנושא והוא שם עצם. אכלתי = פועל ,מצביע על פעולה. לגבי הדגדוגים לא צריך יפני בשביל זה, פשוט שמים את האצבעות מתחת לבית השחי מזיזים אותם מהר כזה ואז מתחיל לצחוק.

GnomeBubble

New member
../images/Emo70.gif יפנים לא אוכלים כלב ../images/Emo70.gif

לפחות אני לא שמעתי על זה אף פעם. מאחר וחיות מחמד הם די פופלריות ביפן, לפחות היום, נראה לי שרוב היפנים בכל זאת יזדעזעו מאכילת כלבים בדיוק כמו הישראלים (למרות שאף פעם לא שאלתי). בסין ועד כמה שאני יודע גם בקוריאה, אוכלים כלבים במקומות מסויימים, אבל זה לא כל כך נפוץ באופן כללי. אני מבין שזה היה בהומור, אבל אני עדיין חושב שזה קצת מחסד לבוא בביקורת, כשבמדינה שלנו שוחטים פרות ותרנגולות באכזריות יתרה, ואני לא חושב שיש פה הבדל עקרוני בין זה לזה. הדיאטה היפנית המסורתית, דרך אגב, התבססה יותר על מאכלי-ים. ככה שאם אתה רוצה סטריאוטיפ, יותר נכון לומר יפנים אוכלים דיונונים מאשר יפנים אוכלים כלבים...

tals56

New member
דיונונים כולם אוכלים

לא רק ביפן אלא בכל העולם... בסין הם מתגנים מדוזות וזה צהוב כזה על הצלחת כאילו מישהו קינח את האף ומרח את כל הנזלת על הצלחת ויבש את זה בעעעע גועל נפש!

GnomeBubble

New member
אני לא ראיתי מישהו אוכל מדוזות בסין

למרות שמסעדות כלבים ראיתי, אז אין טעם להכחיש.

Ryo

New member
מדוזות אכלתי גם ביפן!

דיונונים כולם אוכלים? כשתגיע ליפן, צור קשר, אני אקח אותך לאכול "דיונונים שכולם אוכלים" אחרי זה נדבר
דיונון זה טיפה יותר מהקלאמארי שכל כך מוכר בארץ. במקומות מסויימים בהודו אנשים יגעלו מהעובדה שאתה אוכל בקר או לחילופין, כל סוג של בשר. GnomeBubble צודק באומרו שביפן לא אוכלים כלבים ובכך שבקוריאה ובסין אוכלים כלבים באיזורים ספציפים, ויותר מזה, אוכלים גם זן מסויים שמגדלים בשביל לבשל. אישית, אני לא אוכל כלב, אבל אני יכול להבין את אלו שאוכלים. אחרי הכל אצלנו אוכלים ג'פילטע פיש (אם כבר מישהו הזכיר נזלת וריר). בקיצור, מקומות שונים, תרבויות שונות, שפות שונות, מנהגים שונים וכן, מאכלים שונים. אחרי הכל, זה חלק מכל הכיף והעניין. וד"א, מנסיון אישי שלי, אוכל ביפן זה אלמנט מאוד חשוב בהכרת התרבות, האנשים ומעין אשרת כניסה לחברה היפנית. מה שכן, דגדוגים - כמעט זהה :) ביפנית או עברית.

tals56

New member
גפילטע פיש

אוי יש לי עדיין סיוטים מהדבר הדוחה הזה איכס... אני רבע אשכנזי ואני בחיים שלי לא יגע בדבר הזה ובארצות הברית שמעתי שיש הרבה שאוכלים דיונונים,אבו נאפחה (טוב זה גם חלק בארץ אוכלים) וכל מיני דברים... טוב אבל כל עָם עִם הטעם שלו...אין שום רע בזה...

Ryo

New member
אבו נפחא? האם זה הפוגו (fugu)?

אם זה אכן הפוגו - אני חייב לציין שזה מעדן!!! חברים מהעבודה שלי הזמינו אותי בדצמבר לארוחת פוגו מסורתית, לסמל את ה"חורף" כך הם הגדירו את זה, וזה היה פשוט מעולה!! התחיל בסאשימי פוגו, משם עברנו לנאבה פוגו, פוגו קאראגה ואפילו פוגו סאקה, היה פשוט מעדן! עד החורף הבא :)

tals56

New member
כן גם חברים שלי אמרו לי שזה מדהים

מעניין מה הטעם...אבל אני לא ידע לעולם כי אני שומר כשרות XD גם צ'יזבורגר,אבל אמרו לי שזה לא משהו...

Manty

New member
בהחלט!

מדוזות - טעים ביותר, במיוחד בסלט של הקו-אופ
ולגבי הכלבים.. נראה לך שעם שמוציא הון על רכישת כלבים (אלפי שקלים), שלא לדבר על אביזרים ביזאריים ויקרים (בגדים, רצועות יהלומים, מניקורים, פדיקורים, פסיכולוג ועוד) יאכלו אותם???!

tals56

New member
רצועות יהלומים?פדיקורים?מניקורים?

מסכן הכלב!!! ואני לא מדבר על כאלה כלבים,אני חושב שהם אוכלים את הפשוטים יותר...

GnomeBubble

New member
כמו ש-Ryo אמר

הכלבים שאוכלים בסין ובקוריאה הם בדרך כלל מזן ספציפי, שמגדלים במיוחד למטרות אכילה - בדיוק כמו שאצלנו מגדלים פרות או תרנגולות למאכל. אם תשאל אותי, זה לא מוסרי - בדיוק באותה המידה שגידול בקר למאכל או עוף למאכל לא מוסרי. בני אדם יכולים להתקיים מדיאטה צמחונית ובשר זה מותרות. בגלל זה בדיוק אני צמחוני. אבל אני לא חושב שיש לאוכלי-בשר זכות למתוח ביקורת על אוכלי בשר של חיה מסויימת, בגלל שבתרבות שלהם היא נחשבת לחיית מחמד. זה עניין פרטי לכל תרבות: אני מניח, למשל, שההודים (יותר נכון ההינדים שביניהם) מזדעזעים גם הם מאכילת בשר בקר (כלומר בשר פרה), שנפוצה מאוד בחברה המערבית. הרי גם רוב ההודים אוכלי-הבשר לא יגעו בפרה. ובכל זאת, אף אחד אצלנו לא חשב להפסיק לאכול פרות בגלל שהם קדושות להודים.

Ryo

New member
מסכים במאת האחוזים!

רק שאני לא צמחוני :) בתור דרום אמריקאי אי אכילת בשר פשוט לא מסתדר לי.

furrball

New member
יש אתרים שמסבירים על הדקדוק

כמו http://www.guidetojapanese.org שמסביר על דקדוק היפני מהבסיס והלאה. בעיקרון, הפועל בא בסוף המשפט. מכאן ולמשפטים יותר מורכבים עם תתי משפטים וסיבוכים אחרים, זה תורה שלמה שכמובן מאוד שונה מצורה שבא משפטים בנויים ברוב השפות המערביות. בהצלחה!

למעלה