במקרה....
עובר אליי לילה לבן, אז בין כתיבה של משהו אחד לבין מייל אחר קפצתי לביקור קטן וראיתי את הויכוח הקטן שנוצר פה. כמה דברים שעלו בויכוח: מוסר, מסגרות, מלחמה, תיחמונים, אפשרויות חילופיות. בכוונה קיבצתי את העניין, כי אין לי כוח לקרוא הכל, פאק אתם כותבים הרבה... בית ספר כפי הזכור לי זה לא המסגרת הכי תומכת בעולם (בלשון המעטה) כשיש מורה על כל 35-40 תלמידים הרבה אנשים (כמוני) נופלים בין הכיסאות. אז עם מה שיציל אותך וישאיר אותך במסגרת זה איזה תיחמון או שניים בכבוד. אבל מה שיותר מעניין אותי זה הדיון הצדדי של צימעס ויסמין, ואני המשיך אותו כאן ברשותכן... נכון חברים בארים ממסגרות, אבל זה לא כלל ברזל, במיוחד לא בחברה שאנחנו חיים בה. אני חושב על זה עכשיו ומבית הספר היסודי, נשארו לי שני חברים (שהיו שכנים שלי) מהחטיבה השניים המדוברים פלוס עוד אחד, ומהתיכון אפס גדול, מהצבא אפס גם כן, חברים לא חסרים, עבודה, חברים של חברים בילויים אינטרנט וכו' וכו'. חברים ובני שיחה אפשר למצוא בכל מקום, עכשיו צריך לעשות את החשבון, מה עדיף מסגרת לימודית מסודרת, שבתוכה יש אופציה לחיי חברה, אבל המערכת כמובן דפוקה מיסודה, יוצאים ממנה כמעט בלי כלים לחיים האמיתים, ובלי ידע אמיתי ושמיש, שלא נדבר על זה שאחרי הבגרות מפנים את כל החומר החוצה בשביל הבגרות הבאה. או מסגרת פרטית, לימודים לבד, נכון זה מזיין את חיי החברה בגיל צעיר, אבל היציאה לחיים היא הרבה יותר טובה, את מגיל צעיר לומד להתמודד עם בעיות רבות אתה לומד להתבונן בחיים במבט שונה ויחודי, ואתה לומד באמת על דברים ויודע דבריפ. ההחלטה על איזה דרך יותר טובה, היא של כל הורה אני חושב, ביום שיהיו לי ילדים (עוד המון המון המון שנים) אני גם העמוד מול ההחלטה הזאת, עד אז אני נותן לאנשיפ חכמים ממני לתקוף את השאלה הזאת. אני אישית יודע, שבכל הנוגע אליי, העזיבה של הלימודים הייתה צעד חכם, כי משם לא יצא לי כלום, ואני מסתכל על אנשים שלמדו איתי, הם לא התקדמו יותר מידי בגלל זה שהם למדו. בקיצור, תעתיקי, תקני, תגנבי, תשדדי, כל עוד את מסוגלת לקום בבוקר ולהסתכל על עצמך במראה, שיהיה לך לבריאות, בנוגע ללמכור לך עבודה, זה קצת בעיה כי כל הלימודים שלי אני לא חושב שהגשתי עבודה אחת בעצמי. וזה היה קפיצה לביקור של טאז, שעובר אליו לילה לבן, יש הרבה התפתחויות בחיי כרגע, ואני מבטיח שברגע שכמה דברים יסגרו אני אחזור והעדכן אותכם בהתפתחויות המעניינות.... טאז, השד המבקר