חשוב!

דן צ

New member
רוצה רעיון טוב?

תפני לערוץ ההיסטוריה ובקשי שם עזרה ושיתוף בעבודה בתור אחד שאוהב נורא היסטוריה זו עצתי.

פטל

New member
מי אלה ערוץ ההיסטוריה ואיך פונים

אליהם? זה ערוץ, למה שיעזרו לי בכלל?

resputin

New member
יש פורום לערוץ ההיסטוריה,

ולמה לך לשלם למישהו בשביל שיעשה לך את העבודה בהיסטוריה (למרות שאני די בטוח שאני יכול לעשות את זה בדקות) -שאת רק צריכה לפתוח ספר ולהעתיק? ואם מישהו יכין לך את העבודות, איך תלמדי מזה? ותעשי מבחנים, ובגרויות? או שתשלמי גם בשביל שמישהו יעשה לך את הבגרויות? (...יש לי שיער ארוך, ואפשר לסדר משהו לכרטיס אשראי.. -סתם.) היסטוריה זה כיף.

מילה אישית בנושא קניית עבודות

בא לי להקיא רק מהרעיון. בעיניי זאת התרבות המערבית במֵירעָה. אני מאחל לך שתתעשתי ותכתבי בעצמך את העבודה. אחרת - הלוואי שהדרך שתלכי בה תוביל אותך למקום שאליו ראוי שתגיעי.

פטל

New member
סליחה, אבל אתה לא מכיר אותי

ואין לך מושג "לאן ראוי שאגיע". אני מבינה מכתיבתך המתנשאת שאתה מחשיב את עצמך אדם נאור, ולכן, חשוב בבקשה פעמים לפני שאתה שופט אדם אחר שאתה בכלל לא מכיר. אני לא סתם עוד איזה אחת, שלא השקיעה אף פעם ועכשיו מצפה מאחרים שיתקנו את הטעויות שלה. נעשה לי עוול בבית הספר שלי בנושא העבודה הזאת, ואני לא מתכוונת לתת לעבודה הדפוקה הזאת להרוס לי את כל שאר הרקורד, עליו עמלתי רבות ב 12 השנים האחרונות. מדובר בהשתלשלות ארועים שהתחילה עוד בתחילת השנה, ובאמת שזה ארוך מכדי לספר לך הכל, אבל תאמין לי ששום דבר שקרה לא קרה באשמתי. כמו שאמרתי- נעשה לי עוול חמור מצד הנהלת ביה"ס ואיש לא טרח, או שמא לא רצה, לתקנו. אם היית טורח לשאול לפני שאתה כותב הודעות מעליבות- הייתי אולי אפילו מספרת לך. ולהבא- אל תנסה לחנך אף אחד, זה לא מתפקידך! ובטח אדם שאינך ומכיר ואינך יודע מה גרם לו לפעול בדרכים שפעל. ובאשר למקום שראוי לי- אני אמצא אותו בעצמי, תודה. אני לא צריכה עזרה ובטח לא בהתנשאות שכזאת.

מיטללל

New member
אז

איזה חומר את צריכה? אני מסכימה עם אחד. ואני חושבת שאת צריכה לנסות ולעשות את העבודה לבד. ובמקסימום, במידה וזה בלתי אפשרי, לנסות להשלים את היחידה של העבודה בשנה הבאה (זה ממש לא סוף העולם). מניסיון אין דרכים קלות. והכל יחזור אליך בהפוכה. היזהרי מזה. בלי קשר, תכתבי על מה העבודה ומה את צריכה ואם יש-יש. בלי למכור.

פטל,

השאלה היא לא עד כמה הבי"ס עשה לך עוול, או עד כמה השקעת את הנשמה שלך בלימודים, אוקיי? השאלה היא שאלה של הגינות. לחתום על שמך מסמך שנכתב על ידי משהו אחר זה דבר לא הגון. נקודה. באותה מידה שגניבה לא הופכת להיות מוסרית כשמבצע אותה אדם שגדל בשכונה בעייתית, "כי עשו לו עוולה", כך אותה "עוולה" שאת מייחסת לבית ספרך לא פוטרת אותך מאחריות מוסרית למעשייך. (עוולה של צד אחד לא מצדיקה עוולה של צד אחר!) אנחנו יכולים למצוא תירוצים לכל דבר, וזו דרך מצויינת להדרדר מוסרית ולהתנער אחריות. גם כאשר לא "תופסים" אותך, המעשה נשאר לא מוסרי באותה מידה. וברשותך נניח בצד את עולם העקרונות... מה יקרה אם לא תגישי את העבודה? או אם תגישי אותה קצת בחפיפניקיות? או תעשי עבודה נורמלית בקצת לחץ, הא? עולמך לא ייחרב עלייך. מבטיחה. רק הנורמות המוסריות שלך הן אלה העומדות למבחן ועלולות לקרוס, כעת... בהצלחה, ועשי לעצמך ולעולם טובה- אל תיכנסי ללופ ה"מגיע לי". הוא אחד המגעילים הקיימים בשוק.

shellyland

New member
דוקא מאוד ראוי להתייחסות

בירה כתבה דברים יפים ונכונים, וחבל שבמקום לנסות ללמוד ממנה משהו את ישר הודפת ומתקיפה. אופס, שכחתי... את לא אחת שמנסה ללמוד, את אחת שמנסה להגיע להישגים. ולפני שתגידי לי שאני לא מכירה אותך - נכון, ומאיך שאת מציגה את עצמך כאן אני גם לא בטוחה שבא לי להכיר.

יסמין43

New member
אני מסכימה (כרגע) עם פטל.

בית-הספר הוא ה-מקום לתחמן אותו. לא משום שכך הוא מטבע בריאתו, אלא משום שהוא נהיה כזה. משום שהוא דורך דווקא על הפרחים היפים ורומס את הנשמות הכי יפות. או כך לפחות אני חווה את זה עד עכשיו בבית-הספר של הבן שלי (סוף כיתה ו'). ואם היא עבדה והתאמצה ובית-הספר חירבן עליה (סליחה), אז אני לא רואה שום פסול בזה שהיא תקנה עבודה. עם נבלות תתנהג כמו נבלה, כל עוד שאתה לא פוגע בחפים מפשע באופן אישי וכל עוד המלחמה היא נגד הממסד. עד כמה שאני מבינה את דבריה, המעשה שלה לא יפגע באיש, אלא רק ישחק עם המערכת על-פי כלליה-היא. אז בבית-חרושת לציונים, לא נורא אם מגישים עבודה סינתטית תוצרת סין (או כל תוצרת אחרת). וליושר האישי שלה היא תדאג במקום בו שוררים יושר, הגינות ויופי נפשי אמיתי.

adidas^

New member
לצערי, ממש לצערי,

אני גם מסכימה עם יסמין. יחס צריך להיות הדדי. כשמשקיעים בך, ונותנים לך, ומסבירים לך, אל תהיה מניאק ותעתיק הכל אחר כך וכל ההשקעה בך תרד לטמיון. אבל כשמתנהגים אליך כל כך גרוע, תתנהג ככה בחזרה. אני גם מכירה באופן אישי את מה שיסמין דיברה עליו- את היחס שהבן שלה מקבל ביסודי אני גם קיבלתי בסוף היסודי (כיתה ח' אצלנו). ואם מתייחסים אליה ככה, שלא תפחד להשיב מלחמה. אמנם לא קניתי עבודות, ולא העתקתי (לעולם) אבל שמתי עליהם פס מאד מאד גדול ורחב ועשיתי לא מעט צרות. וזה ממש ממש הגיע להם. בדיעבד זה לא הגיע לי, אבל לא הגיע להם לשחרר תלמידה מצטיינת כשהם השקיעו בתלמידים אפס השקעה. כשיהיו ישרים אליה, שתהיה ישרה בחזרה. כשהיחס יהיה ראוי, שתתייחס בחזרה ככה. בינתיים זה לא נראה ככה.

טוב, אז...

...אמנם לא "זכיתי" לחוות על בשרי את אותו יחס גרוע שאתן מתארות- להיפך- בכל שנות לימודיי עד עתה, זכיתי ללמוד במוסדות שנהגו בי ביתר-התחשבות, (במיוחד התיכון הנוכחי שלי) אך בכולזות אגיב על הדברים שנאמרו: אז זהו, שלדעתי, בי"ס הוא ממש לא "ה-מקום לתחמן". הבי"ס, והתיכון בפרט, מהווה סוג של סימולציה למה שקורה איתנו יותר מאוחר. תלמיד לא ישר
סטודנט לא ישר
אדם עקום. הזלזול בדברים האלה, בגיל הזה, הוא משמעותי. ולגמרי לא ברור לי התנאי "כשיהיו ישרים אליה, שתהיה ישרה בחזרה"- אנחנו מעצבים את עצמינו ע"פ הדוגמאות הלא-טובות שאנחנו מוצאים? ובקשר ללגיטימציה-לשקר/ לגנוב שניתנה במקרה הזה- נראה לכם הגיוני (לחנך כך) שבכל עת שתלמיד ירגיש מקופח (בלי שמץ של זלזול במקרה המסויים הזה), יינתן לו אישור לנהוג בדרך לא כשרה? כפי שציינתי בהתחלה, אני לומדת במוסד שמתחשב בתלמידים בכל דרך שהיא, ואחד הדברים שמשגעים אותי יותר מכל הוא שירי התלונה שנשמעים כל העת, על לא כלום. דמיינו מה יקרה כשכל תלונה כזאת תסתיים במעשה רמייה...

יסמין43

New member
אשרייך שלא זכית לחוות.

אבל מעבר לזה, החיים הם לא משוואות של תלמיד-לא-ישר משמעו אדם-עקום. אם פטל הגישה עבודה, נאמר, וזו נפסלה על לא עוול בכפה, בגלל עיקום מסוים במערכת, אני לא רואה למה היא צריכה להשקיע שוב שעות על גבי שעות בכתיבת עבודה חדשה. ובמקרים מסוימים יש לגיטימציה לשקר ולגניבה. תלוי באיזה נושא ולמי ואת מה.

zimes

New member
טעות אחת יש לך:

ביה"ס אינו סימולציה של החיים. הוא לא. לחלוטין לא. זאת בלי שום קשר לכך שמי שמרגיש שהוא רוצה ומסוגל לתחמן - יתחמן. ולא משנה איםה בחים הוא נמצא. והפעם הראשונה היא מין משוכה כזאת.

zimes

New member
לכך שבית הספר מאוד שונה מהחיים

שיטות הלימוד, שיטות העבודה, מערכות היחסים, פילוג האנשים - הכל שונה. > זו עוד סיבה למה לא לשלוח לשם את הילדים <

יסמין43

New member
אה, שכחתי. בכל מקרה,

דווקא בית-הספר של הבן שלי לימד אותו המון על החיים, הוא למד לענות למבוגרים גסי רוח ולהשתיל אותם במקום, ועוד כל מיני דברים שהלוואי שלא היה צריך ללמוד אותם. באמת אני צריכה לשלוח מכתב תודה למשרד החינוך. אבל צימס, תגידי לי באמת, שאלת השאלות (ולא קשורה לפטל): ילדים שלא הולכים לבית-ספר, איפה הם מוצאים מסגרת חברתית? (ואני שואלת באמת, לא לשם ניגוח.)

dana2909

New member
מכתב תודה זו הסחפות

הם עוד יחשבו שהם עובדים כמו שצריך.. בכל מקרה, אני חושבת שהנזק שייעשה לילד שלא ילך לבית ספר יחד עם שאר בני גילו יהיו הרבה יותר גרוע מאשר אם ילך.

למעלה