חשוב...

Aiah Nouwamba

New member
חשוב...

שלום רב, אני בת 21 ולאחרונה אני חוששת שמא יש לי גוש בחזה מישהי יכולה להגיד לי איךאפשר לבדוק את זה? ואם כן למי לפנות? האם למיון נשים? חשוב לצין שאני ממש מודאגת ולא רוצה לחכות לקבוע תור (אני גם בקבע) יתכן שזה יקח הרבה זמן. אשמח לתשובה מהירה תודה!

שלום לך ולילה טוב

קודם כל אני לא יודעת עם עשית בדיקה עצמית לפי ה"כללים" מעתיקה מדביקה לך קטע. בדיקה עצמית של השד - מתבצעת על ידי האישה עצמה אחת לחודש, לאחר המחזור, וכוללת כמה שלבים: התבוננות מול המראה בידיים מורמות ומורדות, בדיקה ידנית של השדיים ולחץ על הפטמות, כדי לבדוק אפשרות של הפרשה. מומלץ לנשים לבצע את הבדיקה באופן מסודר, מאחר שהדבר כרוך במודעות גדולה יותר לנושא סרטן השד, וכמו כן בעקבות הבדיקה השגרתית האישה מכירה את מראה שדיה ואת המרקם שלהם, דבר שיעזור לה להבחין בשינויים אפשריים. על האישה לשים לב במיוחד להתעבות או למציאת קשריות בשד או בבית-השחי, לשינוי בגודל השד או בצורתו, למשיכה בעור השד, להפרשה מהפטמה, לשינוי בצבע או בתחושה של עור השד. דבר שני, אני מניחה שהרופא שעלייך לפנות אליו הוא רופא אנקולוגי, ואם תסבירי את כל הנסיבות, אני בטוחה שיתחשבו בך במתן התור. עכשיו, לי אין נסיון (לשמחתי.?) בתחום הזה, אבל ממה שקראתי לא כל גוש הוא גוש סרטני ובדרך כלל מדובר במחלות שפירות של השד. אז קודם כל אני מבקשת להרגיע אותך כי אני בטוחה שיש בך דאגות. אבל! מכיוון שתמיד חשוב לבדוק על בסיס קבוע , פני לרופא בכל מקרה להסביר לך ביתר פירוט ולעזור כמובן. כל ממצא חשוב לבדוק אך חשוב שתהיי רגועה כי רוב הממצאים אינם סרטניים אך רק רופא יוכל לקבוע בדיוק מה את מרגישה. שיהיה לכולנו לילה טוב!

מחר על הבוקר קיבעי תור לרופא משפחה

הוא יפנה אותך לכירורג מתאים. כמובן, אם את מאוד לחוצה אז פני למיון. בהצלחה ורפואה שלמה. תחשבי חיובי

טל791

New member
בגלל שאת בקבע

את יכולה לפנות למס' רופאות נשים אזרחיות שעובדות עם הצבא (יש רשימה שלהן אצל כל רופא יחידה), אין לך טעם לפנות למיון נשים כיון שהבדיקה במיון תעלה לך המון כסף והצבא לא יוציא לך הפניה על נושא כזה. (אלא אם כן כמובן קיבלת הפניה מרופא יחידה). גשי לרופא היחידה והוציאי הפניה ואז תוכלי לפנות לכמעט כל רופא/ה שעובדת עם הצבא בזמנך הפנוי. מכיון שכתבת "שלאחרונה" אני מניחה שהדאגה יכולה להמתין עוד יום- יומיים עד שתתפני למצוא רופאת נשים שתקבל אותך. רופאות נשים אזרחיות שעובדות עם הצבא יש להן זמנים ספציפים לקבלת נשות קבע (אני הלכתי לאחת בהרצליה שמקבלת כמעט כל יום). גוש בחזה זה תופעה מוכרת גם של נשים שלוקחות גלולות. אני נשמעת רגועה כיון שאני מתמודדת עם גושים חוזרים ונשנים בחזה כבר בערך חמש שנים. כל פעם רופא הנשים אמר שזה שום דבר, שזה בגלל שינויים בגלולות או הורמונליים. אם את משרתת קרוב לצריפין, תקחי לעצמך את הזמן ופשוט בואי (בלי תור) לרופא נשים שיש שם. פעם אחרונה שהייתי שם פשוט באתי בשבע וחצי, נרשמתי ברשימה והחיילות דואגות להכניס גם את הנשים שאין להן תור עוד באותו היום- אבל באמת תגיעי על הבוקר כי אחרת באמת תבלי שם את כל היום. כרגע אין לך סיבה לדאגה וזה מכיון ש: אלף- גושים בחזה יש לכל אישה, בגדלים שונים, בסיואציות שונות ומסיבות שונות. בית, לחץ לא יעזור בשום דבר. ההמלצה שלי- גשי למרכז הרפואי הצבאי בצריפין, זה הפתרון הכי מהיר והכי זמין לבעיה שלך. בהצלחה

למעלה