חשוב מאוד...

חשוב מאוד...

בת דודה שלי בת 13.. ואמא שלה הייתה מכה אותה כל הזמןשהיא הייתה עושה משהו רע או מקבלת ציון רע.. לפניי כמה ימים היינן אצלם והיא הכתה אותה ביד ובת הדודה שלי דחפה אותה אחורה.. ואז היא באה אליי ובכתה לי שיום אחד זה יהיה גרוע יותר והיא תחזיר לה בגדול כי עכשיו היא מתבגרת והיא כבר לא יכולה להרביץ לה...נכון??

s h o o s h a

New member
אלימות כתקשורת

לא מקובלת עלי כלל וכלל השיטה שבה התקשורת בין ילדים והורים מתמצה באלימות שביניהם. ציון לא טוב גורר סתירה, חוסר שביעות רצון הילד מהתנהגות ההורה גורר דחיפה וכך מתחילה מסכת אלימה בתוך המשפחה. הדרך לפתור את הבעיה היא להתייעץ עם גורמים מטפלים, לספר על הבעיה ולבדוק אפשרות לקבל ייעוץ וכלים להתמודד עם התופעה בדרך ה'קונבנציונאלית'. אינני טוענת לרגע כי כל אחד מהצדדים אמור להיות כנוע או וותרן . נהפוך הוא, מותר ורצוי להביע דעה שהיא שונה משל האחר אולם הדרך היא זו בעלת המשמעות והחשיבות. ולכן, כצעד ראשון הייתי מציעה לילדה לפנות במסגרת בית הספר אל היועצת או הפסיכולוגית ולספר את מה שמתרחש בבית. ייתכן ומכאן יזומנו השתיים לסידרת שיחות שבהן יוכלו לבנות לעצמן תבנית התנהגותית נכונה שתשרת אותן מעתה ואילך. אגב, היכן האב בכל התמונה?

למעלה