חשוב מאוד!!!

youvall

New member
יש הבדל....

אני לא חושב שהחרדים יכולים להשתמט,הבעיה החרדית היא שלכל חצר יש הכשר משלה ותיהיה בעיה לשלב את המגזר החרדי בשירות רגיל כמו של כולם,אבל אני כן חושב שהם צריכים לשרת בצורה זו או אחרת,לדוגמא, שלוש שנים בזק"א או שלוש שנים במד"א או שלוש שנים כמתנדבים בבי"ח ברחבי הארץ,עזרה בקיבוצים,עזרה לילדים מעוטי יכולות וכו'.... כלומר,כולם ישרתו,כאשר החילונים והמסורתיים משרתים שירות רגיל בצבא,בלי יוצא מן הכלל למעט מאיון עליון בכל תחום(מתמטיקה שילמדו מתמטיקה,כאלה שמצטיינים בפיסיקה שילמדו פיסיקה,כאלה שמצטיינים בתורה שילכו לישיבה) ולמעט כאלה שהצבא לא רוצה(פרופיל רפואי נמוך/פרופיל נפשי נמוך).... אז אתה מבין,זה לא בסדר שאף אחד ישתמט,אבל כן צריך להבין את הצריכים הבסיסיים של כל אדם ולפעמים יש מקום לכופף מעט את המסגרת על מנת לאפשר לכולנו להיכנס לתמונה... יובל

ההודעה שלך מתנגשת עם החתימה שלך

תחליט בעד מה אתה - בעד אפלייה בין דם לדם או בעד שיויון. אין מה להשוות בין עזרה בקיבוצים (ולמה לעזור להם בכלל?) לבין שירות בצבא.

rubikon

New member
מיoתברא-אין בכלל השואה של עזרה

לקיבוצים לבין עזרה לסקטורים אחרים.לדעתי כל סקטור צריך לקבל עזרה בהתאם לתרומתו למדינה -להגנתה, לכלכלתה ולהתישבות בה. אין שום סקטור בישראל שיכול להשתוות לתרומת הקיבוצים בכל התחומים הנל-לכן מגיעה להם עזרה לפני כל סקטור אחר ,וזה הסקטור שמגיעה לו גם העזרה הרבה ביותר על מעשיו בעבר-נקרא לזה זכות אבות.

אין בעיה.

מהיום שכל הקרקעות שהופשרו לבנייה במקום לחקלאות יזרו לידי המדינה אני אתמוך בעזרה לקיבוצים. בינתיים שישבו בשקט. זה שהיו שם מטורפים ששיחקו עם כספי הקיבצוים בשנות ה80 בבורסה והפסידו לא אומר שצריך לתת לאנשים למות מרעב אבל גם לא צריך לתת להם העדפה כאשר יש כאן קיבוצים שיושבים על מיליונים.

rubikon

New member
מיoתברא-אחוז הקיבוצים היושבים על

נכסי נדך'ן יקרים הוא נמוך מאד-ולא מגיע ל-5% בלבד ואילו 95% מהם נמצאים במצב כלכלי קשה ביותר-אין להעניש את הרבים בגלל כמצה קיבוצים כמו שפיים-יקום ודומיהם-מהם צריך לקחת ואילו לקיבוצים שנמצאים בקשיים צריך לתת והרבה יותר מאשר לסקטורים אחרים-כיתרומתם של הקיבוצים עולה מאה מונים על זו של סקטורים אחרים[אינני קיבוצניק].

למעלה