חשוב מאוד מאוד מאוד.

חשוב מאוד מאוד מאוד.

שירים אשר נשתבחו עם הזמן ואפשר לנגן אותם בכל מועדון טראנס בעולם.

והרי הראשון .

''קומט שוין'' ''לא נתאוו החכמים והנביאים לימות המשיח לא כדי שישלטו על כל העולם... אלא כדי שיהיו פנויין בתורה ובחכמתה... כדי שיזכו לחיי העולם הבא קומט שויין שנעל אריין (צוזמען, צופרידן) פרייעלאך זאן מען זיין (צוזאמען צופרידען) בית המקדש גיין עם משיח צדקנו.''

נמשיך.....

''נישט געדייגעט יידן'' ''א שיינעם חלום האב איך געזען אין ביהמ"ק בין איך געווען כהנים זענען מקריב קרבנות לויים זינגען שיר המעלות משה רבינו האט געלערנט מיט די אבות אין סנהדרין זיצט און הערט א דין תורה אהרון הכהן צינדט אן די מנורה און האט זעה איך א הערליכען געזיכט עס שיינט זיין פנים מיט א ג-ט'ליכן ליכט אויף זיין קאפ א גולדענעם קרוין איך דערקען עם שוין דאס איז דער מלך המשיח ער אליין דער גאנצער עולם שטייט מיט מורא ער איז מגלה סודות התורה און פון שלאף האב איך זיך אויפגעכאפט... פזמון: נישט געדאגה'עט אידן עס וועט שוין באלד קיין חלום מער נישט זיין א מינוט'קאלע געבליבען משיח'ן מקבל פנים זיין שיכור מיט פרייד געזונטערהייט גייען מיר אלע אהיים צוריק אין חדר גיין מיט משה'ן אליין אמן ואמן א שיינעם חלום האב איך געזען אין ירושלים בין איך אנגעקומען זי זאגט מיט פרייד ברוכים הבאים דערלייבט צו זעהן דיין ליכטיגען פנים איך האב געהאט אזוי פיל צער גידול בנים כאטש דו האסט געוואנדערט טויזענטער יארן ביסטו מיין טייער קינד נאך שענער געווארן און האט זעה איך מלאכים גיין זיי פירן מיט א ניגון דעם באשעפער אליין געקומען אויף דער וועלט א חופה האט מען געשטעלט זיין ליבער כלה, אידן אלע מקדש זיין צדיקים טאנצן מיטן חתן עס איז שוין גרייט סעודת לויתן און פון שלאף האב איך זיך איופגעכפט...

אני רוצה את הסיפור של פריד

שהוא לקח מיום-טוב ערליך, אני לא מכיר את השיר בעברית אבל יש שם קטע על עלה נופל וכו'. חבל שאני לא יכול להקליט לך את המנגינה. אתה בטח מזהה את השיר שאני רוצה. אני רוצה את המילים ביידיש.

מתכוון לזה ?

''אני הוא עץ מאד זקן ושבע ימים. ראיתי כבר רוחות עזות ורעמים. אתה עלה קטן, מתנועע, בטוח בעצמו, הכל יודע. קח אתך צידה לדרך, את נסיוני. אל תזלזל, אולי, זה כל מה שיש לי. כי יש ימים יפים הכל פורח, ויש שעות קשות הכל בורח. תחזיק חזק עלה קטן שלי, כי ל א תמיד הכל בחוץ בהיר. ברוח סער וסופה קרה, תזכור ותתחזק אני אתך. תחזיק חזק עלה קטן שלי... ולא תמיד הכל נכון, הכל מובן. חיים זה לא שיעור חשבון, זה גם מבחן. עכשיו, עלה קטן, הכל רגוע, אך מרחוק אולי ענן מגיע. קח איתך צידה לדרך, את ברכתי, חצי הכוס היא מלאה תזכור תמיד. וכשהשמש אל הים שוקעת, אל תדאג מחר היא שוב זורחת! תחזיק חזק עלה קטן שלי....''

לא נראה לי

אלוהימית שרה את השיר שאני מתכוון אליו כל הזמן. לקחת את זה מחסידיק, הא? אז אני אגלה לך מקור עצום למידע על שירים ביידיש. הנה פרטי השירים בדיסק שבו נמצא השיר שאני רוצה, אבל אני לא זוכר בדיוק איך הוא מתחיל לכן אני לא יכול להצביע על שיר מסוים.

עומד לו עץ בצידי דרכים מושיט לצד

ענפים רכים לפתע עלה קטן נתלש על הארץ הוא גלש. עובר שם צדיק ומתפלא ושואל הוא את העלה אמור נא מדוע ועל מה הושלכתה לאדמה.

בן אלף

מה? לא נמצא ב"חסידיסק"
?

למעלה