חשוב מאד

yotambal

New member
חשוב מאד

צריך אנשים שיבואו מחר ב16:00 לצומת של גן סאקר. הצומת שליד המנהרה, ויעזרו לחלק סטיקרים ופלליירים של הזדהות עם החטופים.. הקדמה לעצרת בכיכר רבין שתהיה ביום חמישי אני חושב. מי שיכול שפשוט ילך לשמה עם אישור הורים אם אפשר. רינת תהיה שמה.

../images/Emo45.gifמעורבות חברתית למען החטופים

שלום לכולם אנו מביאים לידיעתכם ארוע חשוב שיקרה
ביום חמישי בשעה 19:00 בכיכר רבין - "עצרת הזדהות" א מפלגתית לשחרור החטופים (היא אינה קוראת להתפטרות הממשלה ולא נוקטת עמדה מעבר למקום האנושי והאישי). את העצרת מארגנים חברים וקרובי משפחות החטופים. הקריאה היא אחת "זכרו אותם ועשו למענם". חברים אלו פנו אלינו כתנועת נוער בהזמנה לעצרת וכקריאת
עזרה לפרסום העצרת וחשיבות הנושא בירושלים ותל אביב. אני מודעת שההודעה היא בנוגע למחר ובטח יש לחלקכם כבר תוכניו ועדיין "לא עליך המלאכה...", כל אחד יכול לעזור לקידום הרעיון של הזכרון בקריאה למודעות , להזדהות וקריאת זעקת כאב על המצב הקשה שאנו נמצאים בו. שני מוקדים לחלוקת פלאיירים
: 16:00
ירושלים בצומת גן סאקר אלא אם יהיו הרבה אנשים ונתפצל. אנא היו בקשר איתי 0547791155(רינת) או עם נועם 0524323212
תל אביב - יפגשו בבית דניאל פרטים אצל מיה וומוש. אני מביאה בפניכם את הפרסום לעצרת
: עצרת הזדהות וקריאה לשחרור החטופים בכיכר רבין בתל-אביב אנו, חבריו ומשפחתו של אהוד (אודי) גולדווסר -אחד משני חיילי המילואים אשר נחטפו בגבול הצפון, עורכים עצרת הזדהות וקריאה להשבתם של שלושת החיילים החטופים לחיק משפחותיהם במהרה. העצרת תתקיים ביום חמישי ה- 31/8/2006, החל משעה 19:00 בכיכר רבין בתל-אביב. העצרת תכלול מספר נואמים ואמנים, ובין היתר, יוצבו בכיכר שלוש פינות אישיות אשר יציגו את אודי, אלדד וגלעד באופן אישי יותר, וכן יוקרנו סרטים קצרים אודות כל אחד מהם, בכדי שהציבור יכיר אותם כאינדיבידואלים ולא רק כשמות וסמלים למלחמת לבנון השניה. אנו, אנשים פרטיים – חוג משפחתו ומכריו הקרובים של אודי – מארגנים את העצרת מתוך צורך לזעוק את זעקתם של מי שאינם יכולים לעשות זאת בעצמם, ואשר נשלחו על-ידי מדינת ישראל לחזית. הם קמו להגן על המדינה בלהט, מלאי מוטיבציה, תוך שהם לוקחים בגדר חשבון את האפשרות שבמהלך הלחימה, הם עשויים לשלם את המחיר הגבוה ביותר. מדינת ישראל חבה להם חובה מוסרית עליונה וכשם שהם היו נכונים לשלם עבורה את המחיר הכבד ביותר, כך מחויבת היא, והממשלה בראשותה, להיות נכונה לשלם מחיר יקר ולבצע ויתורים כואבים, בכדי לעמוד מאחורי אותם חיילים ולהשיבם הביתה ובכך, להעביר מסר ברור לכל בית בישראל: מי שיצא להילחם על הבית, על שלומה של המדינה ועל קיומה, המדינה תעמוד מאחוריו בכל מחיר, היה ויתעורר הצורך. הקריאה הזו היא הקריאה של כולנו. חייבים לקום ולהשמיע את הקול הזה למען אודי, אלדד וגלעד. חייבים לקום ולצעוק את צעקתם, בטרם יהיה מאוחר מדי. אנו חייבים לזכור – כל יום שלא נעשה דבר בעניינם הוא יום אחד נוסף, בו החברים שלנו מתייסרים בשבי, כשאיננו יודעים כלל מה מצבם. מצפים לראותכם בכיכר – עומדים לצידנו. עומדים לצידם. בברכה, פורום החברים של אודי גולדווסר
אז כך לכל הלוקחים חלק בעניין הינה מספר כללים: 1. מי שעומד בצמתים לא יורדים לכביש - במדרכה/ בשוליים , לא לרדת לכביש!- זו הוראה בטיחותית. 2. להיות ייצוגיים -חולצות חוויה - אחידות/ מדי נוער תל"ם ,להגיש שלום, לחייך , הסבר קצר וקולע. 3.לא לעמוד זמן ארוך מידי 2. אנחנו לא פה כדי להתווכח עם אנשים ! 4. מי אתם? - אתם יודעים לענות על השאלה הזו? אם לא האתר מלא בהסברים - אנחנו תנועת הנוער של התנועה ליהדות מתקדמת בישראל, התנועה הרפורמית בארץ, אין לנו עמדה מפלגתית, אין נטייה לצד מסויים של המפה הפוליטית, אנו מקבלים ומכילים בתוכנו את מגוון הדעות ורואים כי גם עם חוסר עמדה מפלגתית יש לנו מה להגיד כנוער יהודי וכאזרחי המדינה הזו - יש מכנה משותף ומקרה החטופים והרצון שיחזרו הביתה הוא אחד. 5.
צריך אישור הורים המאשרים לכם להשתתף בחלוקת פלאיירים בצמתים. מקווה שנתראה גם בעצרת
רינת.

yuvalberger

New member
זה די בעייתי....

ההשתתפות בהפגנה מזוהה עם השמאל בארץ ומאחר ואנחנו מגדירים את התנועה שלנו כא-מפלגתית אנו מצדדים כתנועה בגעה פוליטית. לפי דעתי אנחנו לא צריכים לתמוך בהפגנה אלא במטרת ההפגנה. כלומר צריך וחייבים לתמוך במשפחות החטופים אבל לא בדרך זאת. נוכל לעשות מאמץ ובמקום ללכת להפגנה נוכל (וזאת רק הצעה) לכתוב מכתבים למשפחות או ללכת ולבקר אותם לפי דעתי זה מאוד בעייתי העובדה שאנחנו מזדהים עם ההפגנה כי לפי דעתי ואולי אני טועה אבל זאת הבע תדעה פוליטית .....

יובל היקר

אותה סוגייה עלתה בזמנו על הגעה לכיכר רבין עם מדי נוער תל"ם לעצרת לזכר יצחק רבין... אני עדיין חושב שלנוכחות פיזית יש ביטוי עצמתי של תמיכה, הפגנת נוכחות היא חשובה ועל אחת כמה וכמה בתור תנועה, והיא לאו דווקא מביעה נטייה פוליטית. יש עקרונות שהם מעל לכל דיעה פוליטית, ערך החיים וכבוד האדם גוברים על כל דיעה, וכל אזרחי ישראל רוצים את החטופים חזרה בביתם. ההפגנה אורגנה ע"י משפחות החטופים וחבריהם, וברור שיש איזשהו טון דומיננתי מבחינה מפלגתית, אבל זה לא יכול למנוע מאיתנו ליטול חלק בזה ולהיות מעורבים. הייעוד של ההפגנה הוא הבעת תמיכה והזדהות ההצעה שלך מבורכת ולא פוסלת הגעה להפגנה גם כן!

נטע אסף

New member
יובל יקירי

ההפגנה הזאת היא לא פוליטית!!!!!!!!!! מה זאת אומרת 'אנחנו לא צריכים לתמוך בהפגנה אלא במטרת ההפגנה'? המטרה היא שחרור החטופים, וזהו רעיון ההפגנה! זאת לא הפגנה אשר קוראת להתפטרות הממשלה, רה"מ, שר הביטחון או הרמטכ"ל, זאת הפגנה אשר קוראת לממשלה, לעולם ולציבור הישראלי להבין את כאב משפחות החטופים ולפעול למען שחרורם. איך אפשר לומר שכתנועת נוער אסור לנו להשתתף בכזאת עצרת?!?!? כיבוד זכויות האדם, שחרור חיילים וסוף לפורענות שכזאת היא לא עמדה פוליטית! איפה שמעת שהעצרת הזאת מזוהה עם השמאל בארץ? ממתי אנשים ימניים לא רוצים שחיילים חטופים יחזרו לארץ?!?! יובל, בוא נסתכל על התמונה הרחבה- העצרת הזאת קוראת לשחרו חיילים, ותו לא. אני חותמת לך, שבעצרת הזאת יהיו דתיים, חילוניים, ימנים ושמלאניים עומדים ביחד בכיכר הזאת וחושבים את אותו הדבר- "ושבו בנים לגבולם". לא יותר מזה.

../images/Emo128.gifזו לא הפגנה המזוהה עם השמאל

זו עצרת הזדהות בלבד, שאינה מזדהה או תומכת באף אחד מצדי הקשת הפוליטית. לכן אין כל בעיה שנוער תל"ם תיקח חלק באירוע.

yuvalberger

New member
לכל המגיבים

קראתי את התגובות וחס וחלילה לא התכוונתי שאני נגד כיבוד זכויות האדם הבסיסיות ואני מבין שהעצרת אורגנה ומכוונת אך ורק למען שיחרור החיילים שזו לכשעצמה מטרה נעלה. אני מתכוון ותקנו אותי אם אני טועה , שרוב הנואמים בעצרת סביר להניח יזדהו עם דעה פוליטית מסוימת( ואני באמת שלא מתכוון לפגוע (באמת!)) שקוראת ברמה מסוימת להתפטרות הממשלה , לאמירה שהממשלה נכשלה אז העם יקח את המצב בידיים. אישית עדיין לא הבנתי גם באמת עם מה העצרת מזדהה , ואני לא רוצה להיות לא מובן . אני משתתף בכאב וביגון של משפחות החטופים בכל ליבי אבל העצרת הזאת לא מביעה לפי דעתי את ההזדהות עם המשפחות, אלא את העובדה שקומץ מסוים של אנשים וחלקו גם שייך למשפחות החטופים מאוכזבים מהממשלה שזה לגיטימי מבחינתי לחלוטין אבל לא בדרך כזו . ואני באמת באמת מזדהה עם הכאב והצער של כל המשפחות ואני לא מתכוון בשום דרך שהיא מתוך מה שכתבתי שאני לא בעד שיחרורם!

yuvalberger

New member
ו....

אני מוסיף כתבה קצרה שכדאי לקרוא כדי להבין קצת את עמדתי....(דגש על הפיסקה האחרונה) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296277,00.html

הבהרה

יובל, אני מכירה את מארגני העצרת ובינם לבין שמאל יש הבדל גדול, אלו אנשים פרטיים - חברים של החטופים , כמו שניתן לראות מהדברים שהם כתבו ופרסמתי אתמול. אנחנו צריכים לזכור שאנחנו תנועת נוער וכל תנועת נוער היא פוליטית (פוליטית= חברתית) א מפלגתית , אינה מזוהה עם מפלגה מסויימת ואין שום כוונה להפוך את העצרת הזו למשהו מעבר להזדהות . יום טוב ותודה לכל המתנדבים רינת

halleliesh

New member
רציתי לומר

שניה לפני מחר שאני חושבת שזאת פתיחה מעולה לשנת המעורבות הציבורית שלנו. אנחנו,כתנועה שיודעת הייטב להבחין בין א-פוליטי ל א-מפלגתי, צריכים להעיז לצאת בהצהרות שנראות לנו חשובות ברמה פוליטית-חברתית על האף האיום שתמיד כיים שיסווגו אותנו לצד זה או אחר של המפה הפוליטית. זה נכון לשקול בכובד ראש את הדברים, יובל,זה ממש חשוב וטוב שאתה נזהר, אבל לפי איך שאני רואה את העצרת הזאת, זוהי אמירה שאין סיבה שתנועת הנוער תעמוד מאחוריה. אני אהיה בחתונה מחר באותה השעה אז לצערי לא אהיה עמכם. אני מקווה שהעצרת תהיה לכם משמעותית ומלמדת ואין לי ספק שתייצגו אותנו בכבוד.
הלל נועם,אתה
מלך!!!
תבורך,ותתופף בתוף גדול...

Tiki Torch

New member
בשמחה הייתי בא לעצרת

למרות שיש לי משהו באותו זמן אז אני לא ממש יכול. מצד שני אני אוכל לבוא ולחלק פליירים

למעלה