חשוב לקרוא!

אשרת

New member
אז זהו. שלא היא לא.

אמונתו שווה לאמונה של החרדי לא כל אחד מאמין בתורה , ואין לך שום זכות לרמוס את אמונתו של קדימה. נקודה.

trigotrigo

New member
היא ועוד איך שווה ליותר

אני חילוני, כן? מסכימה? אני מאמין בקב"ה, מאשרת? אני חושב שהפרשנות של לא תאכל גדי בחלב אמו היא לא מוצדקת, אם כי בריאותית היא מתאימה. לעומת זאת, אין מקום לפרש אחרת את לא תקיים משכב זכר.

אשרת

New member
טריגו

תאמין במה שאתה רוצה, זה ממש אבל ממש לא מעניין אותי, אבל האמונה שלך לא שווה יותר מזו של קדימה. צר לי לומר לך זאת, אבל האמונה שלך היא לא הנעלה מכלל האמונות השונות והמוזרות שקיימות פה. אם אתה לא רוצה לשכב עם זכר, זכותך. אל תאסור זאת על אחרים, ואל תציע לאחרים ליידות עליהם אבנים או לנסות לצרוח אותם, כמו שניסו בפעם הקודת שהיה מצעד גאווה. מוזר שאתה מתעלם מזה.

trigotrigo

New member
האמונה שלי היא בדת,

כמו כל אחד שמאמין בה. ואני מאמין בקדימה כמשהו אנושי, לא משהו עליון וקדוש, כי היא לא. אני לא אוסר על אחרים, אני רק מצפה מהם שלא יכפו עלי לכבד אותם אם הם עושים לי דווקא. אני גם לא מציע לאף אחד לזרוק עליהם אבנים. ואני לא מתעלם. אמרתי כבר שלא איכפת לי שיעשו מצעד של ישראל. אמרתי גם שהחרדי ההוא ביצע פשע ולא ההי בסד. את יכולה לחפש את ההודעה הזאת, כי כתבתי אותה.

אשרת

New member
האמונה שלך היא בדת.

אני בטוחה שאתה תוכל למצוא לא מעט אנשים שיגידו לך שהאמונה שלך היא אמונה בכלום. איך תרגיש אז? האמונה שלך במה שאתה לא מאמין, היא שוות ערך לאמונה של קדימה. אתה מאמין בדת, הוא מאמין בהומוניות , במוסריות - היא פחותה ולא נעלה יותר מזו ששלך. רד בחרה לכדור הארץ. החיפוש של תפוז לא משהו, ואין לי כוח להתמודד עם הפאקים של תפוז. בנתיים מי שעושה פה דווקא למי - זה השמרנים לאחרים.

אשרת

New member
בוא נפסיק פה.

אני גם ככה אנרגית עצבים שלא שתתה כלום כבר יותר מ-12 שעות. זה יכול להיות רק מכוער יותר. אז חבל.

trigotrigo

New member
אוהוהו מאיימת

מה הבעיה שלך? הרי אמרתי לך, שההודעה בה כתבתי שהחרדי שתקף את הצועד בסכין ביצע פשע, נמצאת בשרשור הזה, למעלה. את כנראה לא מבינה מה זה אומר. זה אומר שהיא נמצאת בשרשור הזה! למעלה!!!

אשרת

New member
טריגו.

לצערך , ההבנה שלי עדין מתפקדת. ואם כתבת זאת, ואתה אמרת , אזי אני מאמינה לך. אז אתה מוזמן לרדת לי מהגב.

דללה

New member
איל אתה ממש מגזים!

אף אחד פה לא חייב לך כלום ואת העצבים והתסכול שלך תשמור אצלך! היחס הזה ממש לא מגיע לנו וזה די נמאס!

טשאפק

New member
קשה להצביע על פגיעה בזכויות של אדם

כתוצאה ממצעד של אנשים שאינם נראים בעיניו בעירו. (כמובן אם אותם צועדים אינם מסיתים, אינם קוראים לעבירה על החוק, וכו', שזה לא המצב כאן). איזו זכות בדיוק נפגעת?

trigotrigo

New member
חופש דת

בעיני מי שמכבד את ספרו תהקודש, מצעד כזה נחשב לרוב כחילול קודש. ולמה? בגלל חשיבותה של ירושלים. היה הרבה פחות רעש אם זה היה מתקיים בתל-אביב, בחיפה, בבאר-שבע ואפילו באילת!

trigotrigo

New member
זה לא?

אני לא מרגיש כפיה דתית. בטח שלא נותן לה להשפיע עלי, במידה וכן.

אשרת

New member
באמת?

תגיד, תחבורה ציבורית יש? וחמץ בפסח? האם הנישואין הרפורמיים והאזרחיים מוכרים בארץ? האם מותר לייבא בשר חזיר לארץ? האם מותר לזוגות חד מיניים להתחתן במדינת ישראל?

למעלה