דבר אחד
זה פשוט מדהים. עד כמה אדם שקורא דברים שחור על גבי לבן בכל זאת מסיק את מה שהוא רוצה להסיק. אתה פשוט מציג תמונה חד צדדית ומאוד מעוותת. ולגבי שאלתך, הנה ציטוט: "גל הרשקוביץ: בדרך כלל אני מוזמן לפה על-מנת לתת תשובות, הפעם הגעתי לפה כדי לשאול שאלות. כיצד לפני חודש, חודשיים הגיש מנכ"ל מד"א, יחד עם החשב שיושב לידו, לאישור ועדת הכספים, לאחר מכן לאישור הוועד הפועל ולאישור שר האוצר, הצעת תקציב לשנת 2002 מאוזנת לחלוטין? לא רק שהוא הגיש תקציב מאוזן, בדיון שהתקיים פה לא דובר על סגירת תחנות. את אותו תקציב מאוזן אישרו חברי ועדת הכספים, שמתוך הכרות של ועדת הכספים יושבים שם אנשים מאוד מאוד מקצועיים. הם לא היו מאשרים תקציב לא מאוזן. היו"ר יעקב ליצמן: אני במקומך לא הייתי שואל את השאלה הזאת, כי הממשלה עשתה בדיוק את אותו דבר. " אני לא איש כלכלה, אבל זה לא הוגן מה שאתה אומר, שום דבר בעולם שלנו לא מושלם, ובאמת ללא שום רקע בכלכלה, אני חושב שמד"א זה לא הגוף היחיד עם שגיאות או בעיות כאלה. אני לא אומר שהכל בסדר בדרך בא מד"א מאורגן ומתנהל, אבל אני חושב שזה לא נכון, וגם כלל לא מדויק, לתלות את כל המצב הקשה של האירגון, בהנהלתו או בשכר הבכירים באירגון. תסכים איתי שגרעון של 70 מיליון הוא לא בגלל הדברים האלו. מה שאותי מטריד יותר, הוא שחבר כנסת, שנבחר בידי האזרחים, מעלה בכלל על דעתו לסגור אמבולנסים, איפה שזה לא כלכלי להחזיקם. "עופר חוגי: משרד הבריאות מתקצב אתכם ב-30 מיליון שקל. המדינה לא צריכה לתת שקל בנושא של בנק הדם, בנושא של העברת חולים. אם הוא נתן לך 30 מיליון שקל אז הוא גיבה אותך מבחינה תקציבית. עופר דן: לא. עופר חוגי: למה לא? החלק העסקי שלך צריך לממן את עצמו. עופר דן: הוא לא מממן את עצמו. עופר חוגי: אז תסגור " והנה עוד ציטוט לפני סיום: "מירי כהן: זה נאיבי לומר שאירגון חירום לאומי יחיה מההכנסות שלו, כמו שאנחנו לא מצפים מהמשטרה ומגופים אחרים לעשות את זה. תאורטית זה אפשרי. במצב כזה כל אדם שמפונה לבית החולים,במקום לשלם 260 שקל ישלם כמה שצריך. זה בעצם להשיט את כל ההוצאות על האזרחים שמקבלים את השירות. היו"ר יעקב ליצמן: את מציעה להעלות? מירי כהן: אפשר להשיט את כל ההוצאות על האזרחים. זאת הסיבה שיש את הנושא של הסיבסוד והמימון שצריך להינתן על ידי המדינה. משרד הבריאות נותן תקציבים למד"א, הבעיה היא שהיקף השירותים שמד"א נותן כמעט הכפיל את עצמו בשנים האחרונות לטובת עם ישראל. אנחנו, באמצעות משרד הבריאות, מסבסדים לתושבים שגרים ביישובים מרוחקים את הנסיעות באמבולנסים. במקום שישלמו את מלוא המחיר פר קילומטרז´, האזרח משלם עד 40 קילומטר והמדינה משלמת את השאר. זה כדי ליצור שיוויון בין מי שגר בתל-אביב או בירושלים למי שגר במצפה רמון. רחמים מלול: סכומים של 250 עד 600 שקל לא מכסים את עלות ההסעה? מירי כהן: לתושב מצפה רמון לא. רחמים מלול: אם אני תושב רחובות, לוקחים אותי לקפלן וגובים ממני 670 שקל.. מירי כהן: זה נט"ן. רחמים מלול: זה לא מכסה את תושב ירוחם? מירי כהן: ממש לא. 670 שקל שאתה משלם זה בנט"ן. עופר דן: בירוחם יש 3 נסיעות ביממה. עלות נסיעה בירוחם יכולה להגיע עד 2000 שקל, וזאת בגלל שאתה מחזיק את הצוות כל הזמן בשביל 3 נסיעות. מירי כהן: ככל שמספר הנסיעות קטן העלות של ההפעלה של האמבולנס היא הרבה יותר יקרה. הקרן הזאת צריכה לגדול בהתאמה כיוון שמספר הנסיעות עלה. "