חשוב לקרוא

paradan

New member
חשוב לקרוא

לאחר שנאמרו דברים לכאן ולכאן, לשם ולשם, הנה קצת פרספקטיבה. דיון בוועדת כספים של הכנסת לא ממזמן בנושא פעילות מד"א, מסמר שערות, שווא להשקיע את הזמן ולקרוא!

Vtach

New member
קראתי...

הם דיי טחנו שם את הרעיון של ביטוח לאומי... וד"א (למי שקרא) הועלתה שם הצעה לגבות את המחיר המלא ממי שמפונה באמבולנס... כאילו שעכשיו אנשים לא מתלוננים על המחיר הגבוה..... בקיצור לא משהו...

amitp

New member
לא בדיוק

חוץ מהברדק הטוטאלי ששרר בדיון הוועדה הצביעה על שני תחומי הפעילות הנפרדים באמת של מד"א: 1. ארגון רפואת חירום שמספק שירותי חירום לכלל תושבי ישראל 2. ארגון מסחרי שמוכר שירותי העברות חולים/אבטוחים לטענת חברי הוועדה, שנשמעת די הגיונית - על מדינת ישראל אכן לממן את סעיף 1, אולם לא את סעיף 2 שם מתפקד מד"א כחברה פרטית לכל דבר. לטענת חברי הוועדה, במידה ומד"א מפסיד כספים על פעילות מסוג 2 עליו פשוט להפסיק ולספק אותה או לגבות את המחיר המלא _עבור העברות_. מעבר לכך, הועדה הצביעה על חריגות שכר ובזבוז כספים במד"א ולכן מונה חשב מלווה למד"א שיבדוק את תקציב הארגון. בין היתר יש נסיון לגייס את הכספים אותם חייבות הרשויות המקומיות למד"א ונשקלה האפשרות של הגדלת המימון למד"א. עוד רעיון שהועלה היה פתיחת השוק לתחרות. בארה"ב הנושא די מפותח ובערים הגדולות פועלים מספר גדול של שירותי חירום שונים. במידה וגוף שיכנס לתחרות יחויב לקבל גם את מרכז הארץ וגם את הפריפריה אני לא רואה שום סיבה ששירות שכזה לא יתפוס? מקווה שיהיה בסדר (נו, מתי מתחילים לשבות רעב?...)

גילגולx

New member
פשוט לא יאמן

דבר ראשון אני חושב שכולם צריכים לקרוא את זה כדי להבין איך הממשלות מתייחסות למד"א. דבר שני יש בעיה אצל כל חברי הוועדה למיניהן שלא מבינים שעשו להם טובה לפני חמישים ומשהו שנה שהתחילו להפעיל אירגון כמו מד"א לטובתם של אזרחי המדינה ולא נתנו למדינה לעשות אז לבד ואז היינו מקבלים ארגון דוגמת המשטרה... המדינה ממש עושה טובה שהיא משלמת למד"א שלא נדבר על ההתיחסות... בושה וחרפה למדינה מתקדמת כמו שלנו

תראו מי שמדבר...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

מצורף דף ההוצאות של עופר חוגי שחושב שמתנדבי מד"א הם חלק מ 1300 העובדים, שחושב ש"המדינה לא צריכה לתת שקל בנושא של בנק הדם, בנושא של העברת חולים", שחושב שהחלק העסקי של מד"א חייב לממן את עצמו וכששמע שזה לא קורה אמר לאבי זוהר: "אז תסגור"!!!!מעניין מה הוא חושב על כך שמתקציב משרדו קנו רדיו לעוזר שלו (עוזר פרלמנטרי זה תפקיד התנדבותי), קנו לו מנוי על עיתון גלובס, מימנו לו כבלים, שירותי מזכירה (6000 ש"ח !!) וכדומה...קראו ותהנו...

orend123

New member
ומה עם העובדים?!

שימו לב! עמיר פרץ; הידוע בכינויו העובדים, מבזבז מעל ל85 אלף שקל!

Vtach

New member
לכן המדינה שלנו נראת כמו שהיא נראת.

.... המצב לא טוב... כולם גנבים למעלה... לא טוב בהחלט לא טוב...

חשוב מאוד!!

שלום, נכון חשוב לקרוא ולהבין. כל מה שנאמר והתוצאות האומללות של הוועדה הזו היה יכול להמנע לו הנהלת מד"א היתה פועלת כפי שצריך ומבצעת את הצעדים המקצועיים כהנהלה במנהל תקין של גוף לאומי. לא יתכן שיש הפסד תפעולי של 70 מליון ש"ח בשנה כאשר בתחילת אותה שנה מוגש תקציב מאוזן לכל הגורמים והגופים הרלווניטיים. טעויות בשיקול דעת ? לא צריכות להיות על גבם של האזרחים,המתנדבים והעובדים !!! ד"א - חבל שלא זכיתי לתגובה לגבי דיון בוועדת הרווחה והבריאות שצרפתי לפני מס´ ימים.

paradan

New member
דבר אחד

זה פשוט מדהים. עד כמה אדם שקורא דברים שחור על גבי לבן בכל זאת מסיק את מה שהוא רוצה להסיק. אתה פשוט מציג תמונה חד צדדית ומאוד מעוותת. ולגבי שאלתך, הנה ציטוט: "גל הרשקוביץ: בדרך כלל אני מוזמן לפה על-מנת לתת תשובות, הפעם הגעתי לפה כדי לשאול שאלות. כיצד לפני חודש, חודשיים הגיש מנכ"ל מד"א, יחד עם החשב שיושב לידו, לאישור ועדת הכספים, לאחר מכן לאישור הוועד הפועל ולאישור שר האוצר, הצעת תקציב לשנת ‎2002 מאוזנת לחלוטין? לא רק שהוא הגיש תקציב מאוזן, בדיון שהתקיים פה לא דובר על סגירת תחנות. את אותו תקציב מאוזן אישרו חברי ועדת הכספים, שמתוך הכרות של ועדת הכספים יושבים שם אנשים מאוד מאוד מקצועיים. הם לא היו מאשרים תקציב לא מאוזן. היו"ר יעקב ליצמן: אני במקומך לא הייתי שואל את השאלה הזאת, כי הממשלה עשתה בדיוק את אותו דבר. " אני לא איש כלכלה, אבל זה לא הוגן מה שאתה אומר, שום דבר בעולם שלנו לא מושלם, ובאמת ללא שום רקע בכלכלה, אני חושב שמד"א זה לא הגוף היחיד עם שגיאות או בעיות כאלה. אני לא אומר שהכל בסדר בדרך בא מד"א מאורגן ומתנהל, אבל אני חושב שזה לא נכון, וגם כלל לא מדויק, לתלות את כל המצב הקשה של האירגון, בהנהלתו או בשכר הבכירים באירגון. תסכים איתי שגרעון של 70 מיליון הוא לא בגלל הדברים האלו. מה שאותי מטריד יותר, הוא שחבר כנסת, שנבחר בידי האזרחים, מעלה בכלל על דעתו לסגור אמבולנסים, איפה שזה לא כלכלי להחזיקם. "עופר חוגי: משרד הבריאות מתקצב אתכם ב-‎30 מיליון שקל. המדינה לא צריכה לתת שקל בנושא של בנק הדם, בנושא של העברת חולים. אם הוא נתן לך ‎30 מיליון שקל אז הוא גיבה אותך מבחינה תקציבית. עופר דן: לא. עופר חוגי: למה לא? החלק העסקי שלך צריך לממן את עצמו. עופר דן: הוא לא מממן את עצמו. עופר חוגי: אז תסגור " והנה עוד ציטוט לפני סיום: "מירי כהן: זה נאיבי לומר שאירגון חירום לאומי יחיה מההכנסות שלו, כמו שאנחנו לא מצפים מהמשטרה ומגופים אחרים לעשות את זה. תאורטית זה אפשרי. במצב כזה כל אדם שמפונה לבית החולים,במקום לשלם ‎260 שקל ישלם כמה שצריך. זה בעצם להשיט את כל ההוצאות על האזרחים שמקבלים את השירות. היו"ר יעקב ליצמן: את מציעה להעלות? מירי כהן: אפשר להשיט את כל ההוצאות על האזרחים. זאת הסיבה שיש את הנושא של הסיבסוד והמימון שצריך להינתן על ידי המדינה. משרד הבריאות נותן תקציבים למד"א, הבעיה היא שהיקף השירותים שמד"א נותן כמעט הכפיל את עצמו בשנים האחרונות לטובת עם ישראל. אנחנו, באמצעות משרד הבריאות, מסבסדים לתושבים שגרים ביישובים מרוחקים את הנסיעות באמבולנסים. במקום שישלמו את מלוא המחיר פר קילומטרז´, האזרח משלם עד ‎40 קילומטר והמדינה משלמת את השאר. זה כדי ליצור שיוויון בין מי שגר בתל-אביב או בירושלים למי שגר במצפה רמון. רחמים מלול: סכומים של ‎250 עד ‎600 שקל לא מכסים את עלות ההסעה? מירי כהן: לתושב מצפה רמון לא. רחמים מלול: אם אני תושב רחובות, לוקחים אותי לקפלן וגובים ממני ‎670 שקל.. מירי כהן: זה נט"ן. רחמים מלול: זה לא מכסה את תושב ירוחם? מירי כהן: ממש לא. ‎670 שקל שאתה משלם זה בנט"ן. עופר דן: בירוחם יש ‎3 נסיעות ביממה. עלות נסיעה בירוחם יכולה להגיע עד ‎2000 שקל, וזאת בגלל שאתה מחזיק את הצוות כל הזמן בשביל ‎3 נסיעות. מירי כהן: ככל שמספר הנסיעות קטן העלות של ההפעלה של האמבולנס היא הרבה יותר יקרה. הקרן הזאת צריכה לגדול בהתאמה כיוון שמספר הנסיעות עלה. "

paradan

New member
ועוד ציטוט ששכחתי

" גל הרשקוביץ: למרות הבזבוזים הם הגישו תקציב מאוזן. אף אחד לא נתן תשובה לזה. איך בא היום מנכ"ל ומציג גירעון בפני ועדת כספים, כאשר לפני חודש או חודשיים אותו מנכ"ל הציג תקציב מאוזן לוועדת כספים ולהנהלה שלו? משהו פה לא תקין. איך יכול להיות דבר כזה? היו"ר יעקב ליצמן: גל, אתה לא יכול לטעון את הטענה הזאת, כי עשית את אותו הדבר. את זה אני לא מקבל. "

paradan

New member
אהה, ולגבי מפעל הפיס...

למי שטען שמד"א לא יכול לדרוש ממפעל הפיס תרומה. לדרוש מתורם לתרום. אז זהו שהוא כן יכול. ובעצם לא מדובר בתרומה בכלל. פעם מד"א היה היו עושים הגרלות, מעין שרותרום, שהיו מאוד פופולריות בישראל. מתישהו, נחתם הסכם בין מד"א למפעל הפיס, שמד"א יפסיקו ההגרלות ומפעל הפיס יתן להם את הכסף שהיו משיגים באותן הגרלות. רק מפעל הפיס, החל להפר את ההסכם ולהפסיק לשלם...

שרון 45

New member
חחחחחחחחחחח במה היו זוכים ?

בנסיעה חינם באמבולנס ? או אולי במנת דם ? מעניין מה היה הפרס הגדול ? נט"ן....

דבר אחר ?

שלום, משום מה דעותינו חלוקות אבל זה לא אומר שהמטרה אינה זהה. כולנו פה חפצים בטובתם של האזרחים בארץ. לכן אולי אפשר לפעול ביחד באותה הדרך של עזרה לזולת. אבל אסור להתעלם מהדברים שלא תקינים כי בסוף בדיוק הדברים אלו פוגעים במד"א ובדעת הציבור לגבי חשיבות קיום גוף לאומי המופקד על רפואה דיופה בישראל. ציטוט מוועדת הכספים: גל הרשקוביץ: לכאורה מוצג פה מצב סופר משברי של אירגון. כיצד המציאות לפי דברי יושב-ראש דירקטוריון מד"א שונה לחלוטין? מה אומר יושב-ראש דירקטוריון מד"א בכנס מנהלים לפני חודש? "... פונים אלי מאגודות הידידים ואומרים לי שקשה להם לאסוף כספים כאשר רואים נציגי מד"א טסים, נוסעים במוניות, גרים בבתי מלון ‎5 כוכבים. צריך להלחם נגד תופעה זו ולא לעודד אותה... הכל סביבנו קורס, מצטמצם, מתייעל, ומד"א חוגגים ללא התחשבות בתקציב... עם כל הכבוד, עליכם לעצור חגיגה זו, שאם לא כן יימצא מי שייעשה זאת." מצד אחד יש פה אווירה של חירום, ומצד שני זה לא מתבטא בשטח. רק לפני מספר חודשים הגיע מד"א לשר הבריאות בבקשה לאישור תוספות שכר גבוהות לעובדים. מד"א אמר אז שאין שום בעיה לממן את זה. לא ברור כיצד זה מתיישב עם מצב החירום כשבנוסף שר הבריאות, בעקבות המצב הביטחוני, קיבל סכום מסויים שבמסגרתו הוקצה משהו למד"א. כל הנושא של התקציב זה בזמן הפיגועים. זה לא דבר שקרה לפני מצב החירום. נגיד שנחליט שצריך להוסיף תקציב כי יש גרעון, שאני לא יודע מאיפה הוא צץ.. תקציב מד"א אושר תוך כדי הפיגועים. כל הנתונים האלה היו בפני חברי ועדת הכספים. היינו אז בעיצומם של הפיגועים. בוא נגיד שאנחנו מחליטים להוסיף עכשיו כסף למד"א. מאיפה הכסף הזה יבוא? הוא יבוא מאיזה תקציב מסויים ממשרד הבריאות או ממשרד אחר, על חשבון משהו אחר. מישהו פה ייפגע כתוצאה מתוספת התקציב הזאת. מדוע לעשות פעולה כזאת כאשר לזכות מד"א שוכבים היום כספים נושאי ריבית בבנקים? נכון אנו לא אנשי כלכלה אבל מנכ"ל מד"א צריך להבין טוב יותר בנושא. נכון לא רק במד"א יש מחדלים וקשיים אבל רק מד"א הינו גוף בעל אחריות לאומית לשירותי החירום שלצערי בא ומתדפק על כיסיהם של תורמים יהודים בכל העולם מטעם מדינת ישראל ולא נותן כל דין וחשבון מה בדיוק נעשה עם הכסף. עדיין לא ברור איך נוצר גרעון של יותר מ 70 מליון בשנה אחת !!! ד"א - האמת היא שלא ממש צריך לעניין אותנו מצבם של גופים אחרים,אנו דנים במד"א. בואו נפעל לטובת מד"א ולא לטובת ועד העובדים שלו !!!

למעלה