חשוב לי מאוד לדעת....

danashemer

New member
חשוב לי מאוד לדעת....

שלום רב. אקדים ואומר שברור לי שהתשובה לא מחליפה את דעתו של רופא שיבדוק אותי, אולם בכל זאת הייתי רוצה לדעת באופן כללי, מהן האפשרויות השכיחות ביותר לבעייתי. אני סטודנטית בת 24 בריאה לחלוטין, אולם לפני כחודש החלו לי כאבים עזים בגב התחתון שאינם עוזבים אותי (ניסיתי משחה סינית, ואקמול).אני לומדת 5 ימים בשבוע בכיתות לימוד שהקשר בינן לבין כסאות אורטופדים הוא מקרי בהחלט. מעולם לא סבלתי מכאבי גב לפני כן, ומוקד הכאב הוא בעמוד השדרה בנקודה ספציפית שמקרינה על האיזור כולו. האם עלי להכנס לפאניקה כשאמתין לביקור אצל האורטופד או שיש אפשרויות אופטימיות יותר משלל הקטסטרופות שאני מדמיינת לעצמי?? בבקשה אל תגיד שאין לך מספיק אינפורמציה!! האם יש סיכוי שיש לי גידול על עמוד השדרה? שחיקת סחוס?? או שיש אפשרות קטנה שבקטנות שזה נובע מלחץ, קור וכסאות גרועים?? ממתינה לתשובתך!!

קישקוש

New member
אפשרות קטנה??

לפי מה שאת מתארת, זה נשמע בדיוק שזה נובע מלחץ וכיסאות גרועים (כנגד קור תמיד אפשר ללבוש סוודר!). הסיכוי שדווקא עכשיו הופיע לך איזה גידול על עמוד השידרה הוא הכי קטן שאת יכולה לדמיין. פני לאורטופד, שיפנה אותך לפיזיותרפיה כדי לקבל הדרכה מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצב. אולי הוא גם יתן לך איזה טיפול תרופתי כנגד הכאבים.. שיהיה בהצלחה! (אל תלמדי יותר מידי, זה לא בריא...
) קישקוש- פיזיותרפיסטית.

danashemer

New member
לקישקוש...

קודם כל תודה עם ההודעה החיננית! דבר שלי אין דבר כזה בחוג שלי לא לחרוש יותר מידי, לצערי. דבר שלישי, זה באמת כאב מאוד ממוקד בעמוד השדרה שמקרין על כל הגב, כאב שלא עוזב אותי כבר חודש וחצי יום יום, מקשה עלי לקום בבוקר , להתעורר ממנוחה או לשקוד על מחברותיי. אני מנסה לשכנע את עצמי שזה רק לחץ ושרירים, אבל למה משחה סינית לא עוזרת??? ולמה זה כבר חודש וחצי?? ולמה זה על עמוד השדרה???? . מה עם עכשיו יגלו לי שחיקת סחוס, גידול או אלוהים יודע מה... רק מהפחד של התוצאות אני לא רוצה ללכת. יכול להיות שזה קשור גם לכליות? התחיל לכאוב לי בשתי נקודות בצדדים. אווווווווווףףףףףףףףף!!!!!!! אני שונאת את כל המחלות האלה!!!!

כאבי גב

לכאבי גב סיבות רבות. בד"כ הסיבה לא מסוכנת ונובעת מלחץ מכני על עצבים בעמוד השדרה והכאבים חולפים עם טיפול מתאים. גידולים יכולים לגרום לכאבי גב, אך זו סיבה נדירה ביותר ולא נראה לי שצריך לחשוב בכיוון זה. כמובן שצריך להבדק.

קישקוש

New member
רוצה להוסיף...

שכאבי גב הם פתירים ברוב המיקרים, גם ע"י טיפול תרופתי כל שהוא ובעיקר ע"י הדרכה (מקצועית, כמובן) למניעה. המניעה כוללת תרגול לחיזוק וגמישות עמוד השידרה ויעוץ ארגונומי ואת יכולה לקבל אותה אצל כל פיזיותרפיסט של קופ"ח. זה שהכאב שלך הוא כבר חודש וחצי- זה לא אומר כלום. כאבי גב יכולים להפוך לכרוניים (של שנים!) אם לא מטפלים בהם בזמן. וכמו שאמרתי- לרוב הטיפול הוא די פשוט. המשחה הסינית לא תפתור לך את הבעיה- כל עוד תמשיכי לעשות את אותם הדברים שאת עושה שיוצרים לך את הכאבים.. (כמו ישיבה לא נכונה). ושוב- הסיכוי שהסיבה היא גידול או בעיה אחרת (שחיקת סחוס?? בגילך??) הוא אפסי. לכי לאורטופד, תבקשי שיבדוק אותך, תתיעצי איתו לגבי טיפול תרופתי, ותבקשי ממנו הפניה לפיזיותרפיה.. בהצלחה!! קישקוש- פיזיותרפיסטית (כמובן).

danashemer

New member
ושוב לקישקוש

מצחיק, אבל אני הפנמתי את מה שכתבתם. אני באמת אלך לאורטופד. אני פשוט שונאת את התהליך שצריך לקבוע תור, ללכת בבוקר , שונאת להוריד בגדים ליד איש זר ושונאת בכלל כל מה שסוטה משגרת היום שלי, שבימים אלה בכלל לא כיפית כי יש מבחנים , גוועלט. בקיצור, תודה לך על העיצות, וגם לך דוקטור יקר. בטח הוא לא יקרא את זה... מבאס..

למעלה