חשוב לי לדעת

sela v

New member
למה התחמקות?

אנשים בפורום לא נביאים. מה למשל אתה מציע? למנוע ילודה? לגרש אנשים?

כי הוא לא ענה לשאלה

לא ביקשתי ממנו להיות נביא ביקשתי את דעתו. אני לא רואה את ישראל מאמצת את החוקים הדרקוניים של סין וגם לגרש נשמע לי רע(למרות שזו אופציה שהופכת באופן מסוכן לריאלית). אני כבר ציינתי שאני מאמין ששוויון יביא למצב שהסטטוס-קוו הדמוגרפי יישמר והמדינה תמשיך להיות מדינה יהודית דמוקרטית, ובגלל שאני רוצה לשמר אותה ככה היה ובעתיד היא תהיה בסיכון לאיבוד יהדותה אז צריך לחלק את העוגה שוב ולתת לערביי הארץ אוטונומיה או מדינה משל עצמם.

skywalker 8

New member
מדינה משל עצמם?

איפה? בגליל? בחלק מהנגב? מה אם ויהיה מצב ושלא תהיה דרך לשמר כאן רוב יהודי ומדינת ישראל תחדל מלהיות מדינתו של העם היהדי, והדרך היחידה היא חילופי שטחים מאוכלסים? האם גם אז לא תאפשר למהלך לקרות ותצפה איך המדינה הופכת להיות פלסטין2? אין פתרון פשוט ומתאים מזה- יישובים פלסטינים(לכל דבר) בתמורה לגושי התיישובת יהודים!

תתפלא, זה נקרא אוטונומיה

אתה בא ומאשים את הערביי הארץ במשהו שהם לא ביצעו ,לא הוכח שיבצעו ואפילו אם ירצו, לא בטוח שיכלו לבצע... על סמך החשדות האלה שלך ושל חלק ניכר בציבור(חששות לא מספיק מבוססות) אתה מציע לשלול את אזרחותם של ערביי הארץ ומסירת השילטון עליהם לידי מדינה שכלל אינם רוצים להיות בה חלק. היה ובעתיד לא תהיה ברירה נהיה צריכים לחלק את העוגה- אבל אתה רוצה לחלק אותה לפני שנאפתה בכלל, אתה ממהר לצעוק 'היאורה השליכוהו!' ולא נותן לבני אדם זכות בסיסית של לשמר אזרחותם.

Azazel

New member
פלחי האוכלוסיה שהם בעלי הגידול

הטבעי הגבוה ביותר הם בדואים ויהודים בעלי כיפה סרוגה. המצב האמיתי הוא כזה שאם לא נכפה דמוקרטיה ( לא אוקסימורון, שאל אותי כיצד) על כל פלחי האוכלוסיה בישראל, תהיה כאן מלחמת אזרחים - שלא תתבלבלו. שמעתי לעיתים קרובות ממקורות אנטי-ישראלים ואנטי-ציוניים רבים, שמחכים בחיכוך ידיים להתפתחות כזאת - דבר שחשף אותם בפני כצבועים. לא מדובר באנשים בפורום, דרך אגב. האמת היא, שבמצב כזה, ערביי ישראל יספגו את נחת זרועה של היהדות הדתית בצורתה הקיצונית ביותר. מלחמת אזרחים היא ההתפתחות שערביי ישראל צריכים לחשוש ממנה יותר מהכל - וחשוב מאוד שישכילו לנסות ולחתור לאסימילציה ושוויון זכויות עכשיו. הבעיה היא שבקונצנזוס הישראלי עומדת הנחת יסוד ש"הזמן פועל לטובת הערבים". היהודים החילוניים מאמינים בזה, וגם הערבים התחילו להאמין בזה כבר תקופה ארוכה - ועכשיו ניתן לראות את מנהיגיהם שולפים את קלף הדמוגרפיה והמדינה הדו-לאומית כ"קלף ערבי שולט". למעשה, המשך סטטוס הקוו יגרור את המדינה למלחמת אזרחים - ולהזכירכם, כוחות הצבא הסדירים לא יעמדו לטובתם של הערבים.

הבנאדם ביקש מערבים שיגיבו

ניקאי או איך שלא תקרא לעצמה ובטרוף תפסו את הבמה ו"קישטו" אותה , כל הכבוד לפורום הדו קיום שממש משקיע בדו קיום שהולך ונבנה על יסודות הטרוף , באמת אין יותר מילים , האמת לא נשאר מה להגיד אלא בהצלחה לכם , אני מכל הלב רוצה שיהיה פה רוב יהודי לנצח , כדי שתצליחו אי פעם להתגבר על תחושת הרדיפה שמאפיינת את רובכם כאן , "יהודים ערמומיים" זה אנטישימי עכשיו אה ? "אבל לא לדאוג. בפאנטיות ובטיפשות הם תמיד ניצחו. בשטח תמיד אנחנו ניצחנו" , "זו א"י. לא? או שאתה כבר רומז,שאם יהיה רוב ערבי,אז המדינה צריכה להיות ערבית, כלומר להעביר לערבים את השליטה. יופי של דו-קיום אתה מבקש" עם מילים כאלה אפשר לחלום על דו קיום? לא נראה לי הלאה

sela v

New member
צודק

היהודים אפילו שהם חיים בארץ שלהם עדיין מרגישים נרדפים (אני מדבר על הרוב). כל פעם שהם יוצאים מהארץ כולם שונאים אותם.

האמת

אני די מסכים- ישנה אצל היהודים בארץ תחושת נרדפות מוגזמת לעיתים קרובות מידי, זה בעיקר בולט באירופה(לא מפתיע בהתחש להיסטוריה) וחבל שכך, אבל הנרדפות הזו אינה מופרכת ככה שאינה בהכרח פראנויה, מספיק לשמוע לאן מתקדמת תוכנית הגרעין האיראנית כדי להרגיש שוב מאויים... כציוני אני יודע שרק מדינה יהודית באמת יבטיח את קיום עמי וצאצאי, כשמאלן אני מנסה ליישם זאת בדמוקרטיה.

נסיך

אתה ממהר לקחת דברים ללב, אם אתה באמת רוצה דו-שיח אתה צריך להיות מוכן לעמוד מול עלבונות כאלה וכשמדובר בהודעות של טרול שברור לך שהוא אינו מחפש דו-שיח אלא רק להתסיס אז תהיה אדיש, תפגין אפטיות להודעות שכאלה. אתה באמת חושב שבטרוף מרגיש ממושפע או מאויים מהתגובות שלך? להפך, הוא מרוצה מעצמו שנשברת והנה- "עוד ערבי חושף את פניו האמיתיות ולא מוכן לנסות להשכין דו-שיח, ככה הם כווולם". אז או שתצתרף לאימות הסטיסטיקה של בטרוף או שתפתח עור של פיל. אני גם לא חושב שהיתה כאן רצינות מסלע כשנאמר 'יהודים ערמומיים', הרבה ציניות שמכוונת להתייחסות היהודית לכל אימרה עליהם מבחוץ, אבל שום אנטישמיות. אלא אם כן סלע יכריז אחרת. אבל נסיך, אמרת שאתה רוצה רוב יהודי, אבל אני מדבר על מצב שיש כאן רוב ערבי-ישראלי, מצב שיהודים באמת חוששים ממנו וציינתי חלק מהסיבות... מה יקרה במצב שכזה? לאיזה כיוון תלך המדינה?

sela v

New member
אני רואה שזה פורום הנביאים

כולם דוגלים בדמוקרטיה, אבל זה מזיז את זה ימינה, והשני באלכסון. כולם חייבים לעשות משהו כדי לשמור שהם יהיו השליטים. תשימו לב כמה היהודים דומים לערבים, האם אין כפיה דתית יהודית, כמו שכולם אומרים שהערבים הם חברה שמרנית? האם לכפות על אנשים חתונה דתית או לסגור את המדינה בשבת זה משהו מתקדם?

מה בכלל הקשר?

אנשים רוצים לדעת מה יקרה 'ואם', זו זכותם. יהודים וערבים יכולים להיות מאוד דומים, יש אפילו ערבים יהודים בארץ רק שהם נקראים 'יוצאי מדינות ערב' ככה שהדמיון התרבותי והאתני הוא רב מאוד אך בכל זאת שונה- חברתית, לאומית, מנטלית... זה כמובן בהתייחסות לחברה ולא לפרט.

Azazel

New member
../images/Emo62.gifכל אילו שהגיבו לי, הגבתם לי?

כי אני לא רואה שום קשר בין הודעתי להודעותיכם.

לשלול מאזרחים את האזרחות שלהם?!

בגלל שהם משתייכים לעם מסויים? כדי להשתיק אותם מבחינה פוליטית? בכדי למנוע ממפלגות לא ציוניות להתחזק? זאת לאומנות קיצונית, מטורפת, שקשה לי להאמין שמתייחסים אליה בכזאת קלות דעת. זה רק ממחיש את הגזענות שקיימת בציונות. אתם באמת חושבים שמדינה יהודית זה מה שימנע גזענות? שטויות. הרי האנטישמית גודלת בכל העולם, הרי הגזענות קיימת בארץ, וגזענות תמיד תיהיה קיימת תחת הקפטליזם - זה אחד מהבסיסים שלו, וכל עוד יש מי שמרוויח מזה כסף זה יתקיים. הדרך היחידה זה אם נתאחד, הדרך היחידה זה אם נראה באנשים קודם כל בני אדם ואחר-כך בני לאומיים. שאי צדק מתקיים חייבים להלחם בו, גם אם הוא לא נגרם לעם שלך. זה הבסיס של הדו קיום. ומי שהיה כאן בהפגנות נגד החומה בשטחים חוו דו קיום בתמכונת הכי טהורה שלו - של שלום, של דיבור, של מאבק משותף. ואגב - אין לי בעיה לחיות במדינה אחת. אני פשוט לא חושבת שזה ראלי כרגע. אני חושבת שצריך לעשות מה שאפשר כדי לנפסיק את הכיבוש, בגלל שכל יום של כיבוש הוא שבל והוא מוות ואני לא הולכת לשבת ולחכות עד שמדינה אחת תהיה אפשרית. אני באמת חוששת שהימין יתקומם אם הציונות תיהיה תחת סכנה, ותנסה לגרש ולשלול זכויות, אני אהיה שם להאבק נגד אי הצדק, ואם אתם תצפו בטלוויזיה בזמן שתהיה כאן נכבה שניה, אז באמת שאתם לא מבינים שום דבר בדו קיום. יעל. נ.ב - אני רואה את התגובה הזאת באה אז אני אגיד מראש - לא, אני לא חושבת שבזה שאני לא ציונית אני מאבדת מהקיום שלי, ציונות היא בסך הכל עמדה פוליטית שאני לא אוחזת בה, זה לא מגדיר אותי לא כבן אדם ולא כיהודיה.

סלוניק

New member
תעדכני את החתימה שלך.

אני מצטער שאני פותח נושא חדש, ואני גם אשמח אם תוכלי לפרסם אותו כשרשור חדש למען כולם יוכלו לקרוא, אבל מה לגזענות וקפיטליזם?

../images/Emo40.gif

דבר ראשון- לא ברור לי מאיפה שלפת את ה'טענה' שהעלתי שצריך לשלול מאזרחים א האזרחות שלהם(למעשה נדמה לי שהבעתי התנגדות לדבר). דבר שני כמו שסלוניק אמר- מה הקשר בין קפיטליזם לגזענות? נושא מעניין(אם יש לו בכלל בסיס) ,פרטי בבקשה. דבר שלישי- כל הסיסמאות על לוחמה באי-צדק ועל 'דו-קיום אמיתי' כפי שאת חווית אותו הן רובם כעיקרם סיסמאות יפות ולא ראליות. נדמה לך שבזה שהחלפת צד ואת מזדהה ללא סייג בצד השני הופך אותך לשוחרת דו-קיום אבל זה לא, פשוט עברת לצד השני ועכשיו הדו-קיום שאת צריכה לקיים הוא בינך לבין אותו עם ציוני גזעני לאומני מטורף... כשעבדתי יחד עם פלסטינים עשירים שהתייחסו אל יתר העם הפלסטיני כחבורת ברברים מרצחים שהיהודים חייבים לשלוט בהם הבנתי שהם לא הגיעו למצב של דו-קיום איתי אלא פשוט הפכו עורם. זה לא דו-קיום. אם ציונות היא גזענות אז דיינו- כל תנועה לאומית ברחבי העולם היא גזענית. זה כולל את הפלסטינים.

למעלה