חשוב לי לדעת

חשוב לי לדעת

הודעה זו מופנית בעקרון לערביי הפורום אך רלוונטית גם לגבי היהודים(לא הטרולים שבהם, בטירוף ואקרא שבו בשקט)- אני ידוע כאן כמתנגד נחרצות לתוכנית להעברת המשולש וואדי ערה למדינה הפלסטינית לכשתקום אך אם זאת אני מחליט את הדבר מתוך אמונה שלמה שגם ללא המהלך ישמר רוב יהודי שיבטיח את המשך קיום המדינה כמדינה יהודית. אבל, היה ולא נשמר הרוב היהודי, ושיוויון זכויות מלא נאכף, הדמוקרטיה נשמרה והמיעוט הערבי יהפך לרוב בתקופה שבעוד 50-100 שנים הבאות, האם במצב שכזה תאבד המדינה את תוארה ודגלה כ'מדינה היהודית'? זה חשוב לי מאוד לדעת כי אני מאמין בראש שלם כי עקרון 2 מדינות ל2 עמים חייב להישמר גם באופן פורמאלי, הפיכת אחת מהמדינות לדו/רב-לאומית מבטל את העקרון ועלול להתסיס למלחמה או הפרדה חוזרת, שלא לדבר על שימור הדמוקרטיה... בנוסף, היה וסיטואציה שכזאת תתרחש, לדעתכם לאיזה כיוון תתקדם ישראל? המודל של מדינה מתקדמת ועשירה בסגנון המפרץ הפרסי כמו דובאי, או המודל של מדינה מתקדמת וליברלית בסגנון האירופאי כמו דנמרק, או מודל אחר?

nikkey

New member
אם והיה והסנריו שלך יקרום עור

וגידים, והיהודים יהוו מיעוט, (לדעתי זה מה שיקרה) המדינה תמשיך להקרא "מדינת ישראל",ולכן יישמרו גם קווי היסוד, שהם הבסיס לשימורו של העם היהודי. תשובה לשאלה:"היה וסיטואציה שכזאת תתרחש, לדעתכם לאיזה כיוון תתקדם ישראל? המודל של מדינה מתקדמת ועשירה ..." מטבע הדברים תמיד קיימת מוביליות תרבותית, ולכן לא ייתכן מצב של שימור תרבות מערבית כשמדינת ישראל נמצאת באזור של תרבות שונה. היום התרבות הערבית באם נרצה או לא, מחלחלת לתרבות היהודים, וההיפך, למרות שישנה קבוצה גדולה בארץ שעומדת כמו שומר בפתח הדלת, ומנסה בכל כוחה למנוע מתרבות המזרח לחדור לתחומי החיים בארץ ללא הצלחה. החיים חזקים מכל שומר, והם חודרים לתוך ההוויה של שני העמים. היום רואים שערביי ישראל שונים משאר ערביי ארצות האזור. מיזוג תרבויות לדעתי מאד מעשיר, ויוצר תרבות אחת מעניינת ויפה, וזה בתנאי שאף אחד לא מקבל את תרבותו כתרבות נעלה, ותרבות השני פחותה ממנה.

אתם נאיבים

ברגע שערביי ישראל יתקרבו לארבעים אחוז יתחילו כאן מהומות אני לא רואה עצמי חי עם ילדי במדינה חומניסטית פאנטית וגם הם כנראה לא ירדו מהחלום של לזרוק אותנו לים וכתוצאה מלחמת עצמאות במהדורה חדשה. אבל אולי עוד חמישים שנה הריחוק שלהם מהסביבה הערבית המסורתית יעשה את שלו ונסתדר ביחד בלי בעיות. אינשאללה

sela v

New member
אז מה ההצעה שלך?

אולי רעיון להגביל הילודה? כמו שעושים בסין? אולי הערבים בארץ דווקא מרוצים מהחיים פה? וטוב להם?

sela v

New member
איך את יודעת?

לי למשל נמאס היה לגור בארץ בגלל כל מה שקורה בה, והאגרסיביות של האנשים, ולכן החלטתי לעזוב. שימו לב שאומרים שהיהודים הם תמימים, ולא רק שהם מנסים לכפות את צורת החיים שלהם על הערבים, אלא גם על עצמם. מי שחילוני חושב שכולם חייבים להיות חילונים, ומי שדתי כופה על החילונים.

nikkey

New member
מקווה שטוב לך היכן שאתה.

מי שבאמת אוהב את הארץ שלו לא בורח ממנה כשקשה. בכל מקום ובכל ארץ יש את השלילי והחיובי,וצריך לקבל את השלילי כמו את החיובי,וזה בתנאי, שהאהבה שלך למקום\ארץ אינה מותנית בנוחיותך. לידיעתך- כל חברה כופה את רצונה על הפרט,השאלה אם הכפייה של החברה בה אתה חי תואמת את צפיותיך? מכיר את המשפט "להיות עם חופשי בארצינו,ארץ ציון ירושלים"? לא אתפלא אם אתה לא מכיר את המשפט.

sela v

New member
לפחות אני לא מקבל את התגובה

שאין לי זכות לפתוח את הפה אם בחרתי לעזוב. לא אמרתי שיש מקום מושלם בעולם. האהבה שלי היא לא למקום אלא לחיים ולעולם בכלל. גרת פעם במקום אחר, שאת מכלילה? ובכלל המשפט להיות.... זה משהו מהבית ספר, חיית במקום אחר וחווית את זה?

nikkey

New member
אז אתה קוסמופוליטי,כלומר: בן

בלי בית. סחתיקה עאלק. אים כך, למה אתה מתעניין במה שקורה בארץ? הרי אתה נשאר נעול בעולם שממנו ברחת.לא חושב? מה הכללתי? תתפלא! הייתי גם הייתי בחו"ל,ולא רק פעם אחת, אבל רק לטייל,ולא לעזוב את ארץ מולדתי. "להיות עם חופשי בארצינו,א...." תפנים את המשפט הזה.

5EDEN50

New member
צריך לחיות בלי לשים לב לדעות אחרים

אני חיה כאן למרות שהדתיים משפיעים במשהו בנושאי הדת אך בחיי היום יום אין זה מפריע לי גם החיים הינם דינאמים וזה עשוי להשתנות.נכון צר לי על חוסר הסבלנות של הקיצוניים ואני כאזרחית מנסה לגשר ולהשפיע למען שנחיה כאן אחד עם השני חיים שקטים וטובים כמו בכל ארץ

טוב להם פה?

טוב להם פה? כמובן, חברה מפותחת, כלכלה צומחת, יש ביטוח לאומי שמחלק להם כספים אז למה שיתלוננו תציע להם לעבור לגנין או עזה מיד יעקמו את הפרצוף - לחיות עם החורנים? עם הפאנטים? מדינה שנשלטת על ידי ילדים חמושים? בשום אופן אבל זה כמובן לא מפריע להם לתמוך בטרור הפלסטיני, להסיע מפגעים ולארגן מפגני שינאה נגד המדינה אסור לשכוח כי למרות מצבם הכלכלי המשופר לעומת אחיהם במדינות השכנות הם מגדלים את ילדיהם על השינאה לכן אני חושש שברגע שיהיו אחוז משמעותי באוכלוסיה יתחילו לצאת מכפריהם לארגן לנו פוגרומים. התגובוה שלנו תגרור את המדינה למלחמת אזרחים בין שתי הקבוצות. אבל לא לדאוג. בפאנטיות ובטיפשות הם תמיד ניצחו. בשטח תמיד אנחנו ניצחנו. אבל באמת נקווה שלא נגיע לזה. אם השינאה אצלם תלך ותדעך וישתלבו כאזרחים אמתיים אז אין בעיה לחיות בשקט ובשלווה

motyka

New member
זו מולדת לטוב ולרע

בספרי "ה"זכרונות" של ילדותינו כתבנו: טוב לגור באוהל דל על אדמת מולדת מאשר בארמון פז על אדמת ניכר אותה תחושה קיימת בכל העמים, כולל העם הפלסטיני, ולכן אין קשר בין דבוקתם במולדת לבין השאלה האם טוב להם או לא.

הכל מולדת

לא אמרתי שאני מציע להם לעבור לקוטב מה ההבדל בין טירה לטול כרם? עשרה קילומטרים? שניהם מצויים במולדת. אבל האחת נמצאת בגבולות מדינה מתורבתת והשניה במערב הפרוע. יש כאלו שמציעים להעביר את טירה ואחיותיה לצד השני (לא להזיז אף אחד - רק את גדר הגבול) אבל גם לזה הם מתנגדים במרץ רב. ממש חתונה בעייתית - שונאים אותנו אבל בשום אופן לא מוכנים להיפרד מאיתנו.

motyka

New member
מולדת היא לעיתים יישוב או שכונה

בייחוד בתרבויות בהן יש התייחסות שונה לאדם שהוא "אהלי" أَهْل לעומת אדם שהוא "שוכן"

sharonhaimov

New member
תגובה:

אם מציעים לי אוהל במדבר בישראל שהיא המולדת שלי, ואז היו מציעים לי אפשרות אחרת של פנטאהוז 5 חדרים+ מרצדס+ חצי מיליון דולר פיצוי וכל זה בגרמניה,לא הייתה חושב פעמיים, גרמניה, הנה אני בא! יהדות ושליחי היהוה לא מעניינים אותי.

nikkey

New member
אם ערביי ישראל והפלסטינים

יפנימו את נוכחותינו באזור,ויזנחו את החלום לשלוט על כל א"י,אז יהיה סיכוי לקיים דו-קיום פורה, ואם לא,אז אנחנו נמשיך לחיות במציאות היומיומית של הרג משני הצדדים ללא סוף.

5EDEN50

New member
אמצע הדרך,כלומר פשרה לשני הצדדים!

הימין הקיצוני רוצה את ישראל כולה שלו.ערבים קיצונים רוצים את ישראל כולה להם.אך העובדות מראות שכאן חיים שני עמים. לכן חייבים להגיע לפשרה ולילמוד לחיות יחד .

nikkey

New member
איך אומרים בערבית "פשרה"?

זו שאלה לדוברי ערבית,ולאלה היודעים ערבית. אשמח לתשובה. עדן! יש תמיד קיצונים. הבעיה אחרת. הקיצונים היהודים אינם נותנים את הטון, ולראייה פינוי ישובי גוש קטיף. הקיצונים היהודים אינם רוצחים בפלסטינים בכל שני וחמישי,אלא לעיתים מאאאאאאאאד רחוקות. הקיצונים היהודים אינם מיידים אבנים בחיפה, בירושלים, בתל-אביב, ועוד על מכוניות ערביות. עכשיו צאי וחשבי מה עושים הקיצונים הפלסטינים והערבים ליהודים. כל טוב לך.

5EDEN50

New member
מה המתנחלים הקיצוניים עשו בשטים?

כמו השיר יורים ובוכים. לך ברר מה עושים היהודים הקיצוניים בשטחים! הם אינם מידים שם אבנים ,הם עושים יותר גרוע.

למעלה