חשוב לי לדעת-

חשוב לי לדעת-

קראתם את דיברי הפתיחה בדף מידע השבוע? מה אתם חושבים על זה? מסכימים/לא מסכימים וכו'..

מה העניין?

ליתר ביטחון הלכתי לקרוא שוב מה גלית כתבה. הנה הבנת הנקרא שלי: היא מתגעגעת לבני עקיבא. חושבת שבהשוואה לצופים בני עקיבא נותן יותר. מספרת איך בבני עקיבא לא היו ביטולי פעולות, היו יותר פעילויות בחופשים, ההשקעה של הילדים היתה גדולה. חושבת שצריך להעביר את המדריכים קורס ולתת להם כלים להתמודדות עם ההדרכה. מאחלת לנוער הצופים שיהנה ויגדל על ערכי הצופים כמו שהיא נהנתה לצמוח בני עקיבא. מי יסביר לי מה העניין עם הלהסכים לא להסכים, תגובות מה תגובות?

אורנהמ1

New member
היתה תחושה בקריאה ראשונה שניה וכו' שהבנת

הבנת הנקרא שלי שונה. לגיטימי. כי הילדים שבצופים משקיעים את נשמתם. כי יש קורסי הדרכה מושקעים וכאמא ל4 בנות שהיו חניכות מדריכות רשג"דיות ואפילו ש"ש אחת שהם מקבלות הרבה כלים להדרכה, מממשות בשטח ומקנות ערכים , וכו'. וגם אני גדלתי ויש לי זכרונות מעולים מתנועת הנוער שלי, (בית"ר, ההיפוך של הצופים!!!)אבל אני לא קראתי נוסטלגיה אלא הבנת הנקרא שלי הייתה ביקורת על הצופים- ולי כאמא שהבנות שלי השקיעו נשמתן (וכספי...) בתנועה , מה לעשות קצת קשה לי עם זה. ועל אף שיש לי ביקורת בעיקר על הסכומים הגבוהים שגובים, אני חושבת שכאן בשבט יהודה, לילדים ולמדריכים מגיע פרגון גדול. לא בכל תנועה ילדי כתה ז' חושבים איך ומתרימים למען מטרה חשובה שהם בחרו. לא בכל תנועה או שבט שמיניסטים יושבים עד 12 בלילה ומתווכחים אם לצאת לטיול חנוכה יקר או לא ועל עקרונות וערכים, ולא בכל שבט יוצאים בכל חג להתרים ולשמח קשישים או ילדים בעלי צרכים מיוחדים ועוד. אז לפעמים כדאי לראות גם את החצי המלא של הכוס. כדי שגם הילדים והמדריכים ירגישו אותה. עד כאן תגובתי.

עבריים

New member
לא ראיתי את הביקורת שאתן רואות

כמובן שאין כמו הצופים, ושבט יהודה הוא הטוב מכולם (במיוחד החניכים שלי מגדוד עוללים שהיום יש להם ילדים..אז אני קצת סבא..) אבל מותר למסכנים שהיו בבני עקיבא להתגעגע לנעורים שלהם, מה הבעיה עם זה? הצופים ובני עקיבא מתחרים זה בזה (שללא לומר רבים זה עם זה) כבר איזה מאה שנה, למה להפסיק עכשיו כשמתחילים להנות מזה? אה ואורנה - למה הצופים זה ההיפך מבית"ר? מילא הנוער העובד או השמו"צ, אבל הצופים? הם לא ההיפך מאף אחד..

הביקורת שאני הבנתי

היתה למערכת וכרצון לשפר אותה כדי שתצליח להיות חוויה יותר משמעותית לילדים. לא ראיתי שום ביקורת על הילדים והמדריכים וההשקעה שלהם. לגלית בעצמה יש ילדים בצופים ונדמה לי שגם ילד מדריך, אז יש להניח שהיא מודעת להשקעה שזה דורש. רצון לשפר זה טוב, לא? לא רואה סיבה להתגונן.

"כדי שהילדים יבואו לפעולות ויהנו-

צריך להעביר את המדריכים קורסים שידעו איך להתמודד איתם" (סליחה על ציטוט לא מדויק..) זה המשפט שהפך את המאמר הנוסטלגי הזה לביקורת מעליבה וחסרת שחר... זה המשפט העיקרי שגרם לכולנו לרצות להגיב ולא לעבור על זה הלאה: אני אישית עברתי שני קורסים שונים בחופש לפני ההדרכה וקורס נוסף בחופש האחרון לפני הרשג"וד (השנה) וכל זה בנוסף לשנת הכנה מלאה (שנת ט').. זה באמת פוגע שאתה מוציא ממיטב זמנך וכספך!! על קורסי הדרכה שונים שמטרתם היא לגרום לך להיות המדריך הכי טוב שאפשר ושתבוא הכי מוכן לשנה הזאת ואז אנשים אומרים לך ש"כדאי שהמדריכים יעברו הכשרה כלשהי" אנחנו עובדים כ"כ קשה ובאמת מכל הלב ומתוך מסירות, והרבה מעבר למה שהחניכים וההורים רואים- תגובות כאלו רק מורידות את כל הרוח מהמפרשים. אבל האמת שאם ההערה הזאת הייתה באה מאדם שבאמת מעורב במה שקורה בשבט ומתעניין ונמצא כשצריך- הייתי לוקחת את זה ומנסה גם ללמוד מזה- אבל במקרה הזה, המאמר נראה סתם לא במקום ובלי שום מטרה. תחשבו על אנשים שלא מכירים את השבט וזה הדבר הראשון שהם שומעים עליו...

ההיא2

New member
לא במקום ובלי שום מטרה...

סמדר יקירה, ראשית, המאמר היה במקום! מאמר פתיחה! שנית, היתה לו מטרה! להיזכר בבני עקיבא ולעקוץ מעט את תנועת הצופים!!! המטרה היתה לבקר את התנועה בכלל ולא אתכם המדריכים שעובדים כה קשה. עכשיו, תסכימי עמי שקיימים בתנועת הצופים מס' כשלים ולאו דוקא פה בכפר אלא באופן כללי בתנועת הצופים בארץ. כוונתי היא לחופש הגדול בו משום מה החליטו שבמקום להגביר את הפעילות, המדריכים יוצאים לחופשה... או כמו למשל, שבחופשות במהלך השנה (חנוכה למשל..) קיימת פעילות חלקית בלבד...כמו למשל שאם מדריך לא נמצא מבטלים פעילות... ואם דיברנו על הכפר, יקירתי, עם כל האהדה שלי אליך, אל בני ואל שבט יהודה, קיימת פה בעיה רצינית. רבים הילדים שאינם נהנים בצופים. מגיעים לנחלה והולכים מכות, לא מקשיבים לפעולה, לא מתעניינים ובאופן טבעי גם לא מקפידים על תלבושת ומגיעים באיחור. אינני יודעת מה גורם למה אך זו עובדה!! את יכולה לטמון את ראשך בחול, אך כאשר בתי קיבלה אבן בראש עמדתם כולכם בצד עם פה פעור ואני זו שעשיתי סולחה בין הניצים. הביקורת אותה כתבתי איננה נגד המדריכים באופן אישי וצר לי אם מישהו נפגע, אני בכל זאת חושבת שלמדריכים אין מספיק כלים לסחוף אחריהם את החניכים. אני מאחלת לכולכם הרבה הצלחה בעתיד ואגב, אינני חייבת להיות מעורבת ומתעניינת באופן גלוי, תאמיני לי כי בביתי המעורבות שלי בצופים רבה. כל טוב גלית גולדשטיין.

רותי777ח

New member
אתגרי הדרכה

אני חושבת שאתגר של מדריכים בכל תנועת נוער שהיא בימינו שונה בתכלית מזו שהיתה כאשר אני הייתי בתנועת נוער (היתי בבני עקיבא לפני הרבה שנים). אם נתייחס רק לרמת המשמעת והכבוד אצל הילדים אז חייבים להודות שחלה התרופפות. גם נושאים עקרוניים יותר קשים לטיפול והתייחסות - וניקח לדוגמא את נושא חלוקת הארץ. כאשר אני הייתי בבני עקיבא יכולנו לדבר ברומנטיות על ארץ ישראל השלמה ויכולנו ואף טיילנו בשומרון ללא כל חשש. כיום חלקים רבים של הארץ חסומים בפני מטיילים מסיבות בטחוניות וגירוש אחד כבר נעשה וקרע את העם כך שכולנו כבר מפוכחים יותר והצורך להתמודד עם מצב כל כך מורכב בתנועת נוער בוודאי איננו משימה קלה. אם נוסיף לכך את נוכחותם של סמים ואלכוהול בחיי ילדינו (לא שהם משתמשים אלא שהם מודעים להם, מכירים מישהו שמשתמש, שמעו, ראו כו') אזי אני בהחלט חושבת שצריך להעשיר את המדריכים ולתת להם כלים להתמודדות עם כל האתגרים הללו. אין לי ילדים בצופים עדיין אבל אני כן שומעת שיש אלימות בצופים - אולי צריך לתת סיוע נקודתי על מנת למגר את התופעה. שווה דיון עם וועדת נוער, לא? רותי

למעלה