חשוב לדעת

016777330

New member
חשוב לדעת

בקר טוב שאלו אותי לפני כמה זמן אם תרנגולת מסוג לגהורן יודעת לידגור כמובן צחקתי(שאלה דיי טיפשית)--(סתם דוגמא-זה כמו לשאול אם כל חתול יכול להמליט?חתול לא!חתולה כן!וזה כבר עניין אחר-) עניתי שכן!ואם היא תדגור ולאחר מכן יהיו לה אפרוחים ,היא תהיה אמא תרנגולת טובה כמו שאר האמהות(תרנגולות) ולמה? כי כל תרנגולת באשר היא ולא קשור לצבע/גודל/מין/גיל ,לכל תרנגולת יש מנגנון דגירה טבעי!שלעיתים מתפרץ(אומנם לא כל תרנגולת יש לה את ה"סבלנות" לשבת,אבל לכל אחת יש לה את הזמן שלה,אם לא במחזור הראשון שלה,זה יכול לבוא במחזור השני שלה. שוב פעם לא לבוא ו לעשות הכללות אם זאת תרנגולת לגהורן לבנה ולהחליט שאינן דוגרות,זה לא נכון,פשוט לא נכון.... תמיד יהיו תרנגולות "חריגות" שאינן דוגרות,כמו שיש להבדיל נשים שלא רוצות להיכנס להריון,אפרוחים/ילדים זה אותה האחריות לא משנה אם היא לגהורן או תרנגולת ערבייה(ערבייה זה לא בלדי,מקור תרנגולת ה"ערבייה" בפי האירופאים מתחילת המאה ה-18 הכוונה לעוף ה גלוס-באנקיווה-מה שמוכר היום עוף הג'ונגל האדום,הוא היה נפוץ בארצות ערב,יתכן גם בישראל ובעיקר במזרח הרחוק(דרום מזרח אסיה,- תרנגול בלדי(בלדי בערבית זה מקומי שלי -מקום מגוריי-תרנגולת הבלדי היא עירוב של כמה ווראציות וסוגים של תרנגולות-בקיצור מעורבת/לא "טהורה" בשביל שתרנגולת(אפילו מהסוג לגהורן)תדגור, קודם כל צריכה תנאים,ואז היא תדגור מקווה שעזרתי כלטוב

shroomann

New member
כמה מקורות שחולקים עליך...

באתר הזה שכבר העלתי לפורום, על זני תרנגולות, כתוב בפירוש שהלגהורן הן כמעט אף פעם לא דוגרניות - Leghorns rarely go broody. גם פה כתוב את אותו הדבר - They are practically free from broodiness, which makes them an ideal layer אפילו ערכו מחקר כדי למצוא מה בדיוק גורם לשוני הזה בין תרנגולות דוגרניות ללא דוגרניות. כלא-דוגרניות לקחו כמובן את הלגהורן... הנה קטע רלוונטי: In a so-called non-broody race (e.g. the American White Leghorn) a genetic factor essential to broodiness has been eliminated from most individuals of the race by selective breeding אז איך אתה מסביר את כל זה? למה אתה עושה הכללות (ועוד קורא לדברים שטויות, שאלה טפשית, סיפורי סבתא...) וטוען שכל התרנגולות דוגרות? האם עשית מחקר שסותר את כל המידע שנאסף על התרנגולות האלו במשך השנים? אם כן, איפה אפשר לקרוא את המחקר הזה? אם לא, למה אתה כ"כ מתעקש שאתה צודק ושאנשים שחקרו טועים?

016777330

New member
בסדר...................

אז הלגהורן קצת נטולות דאגה,BIG DEAL אני לא אמרתי שכל הלגהורן דוגרות,אבל שאתה מגדל אותן בביתך תחת חסותך או איך שתקרא לזה עם התרנגולות שלך אפילו לא מגיל אפס(שהן פחות מגיל שנתיים,עוד שיש הטלה)תשים לב שהן מתחילות להתנהג כמו התרנגולות האחרות בסביבתן הכל כולל הכל,בדגירה,בהטלה,בקפיצה לגובה, בשפגט וכו' הרי מה?מחקרים לך תדע כל המחקרים מצביעים על שלמות?אמינות?ידע בשטח?אולי....וגם לא איך אומרים?כולה ידע בסיסי,שוב כבודם במקומם מונח(הכוונה למחקרים) וכן יצא לי ל"היתקל" בתרנגולת לגהורן לבנה דוגרת עם אפרוחים כולל הטיפול בהם ,היא נראתה לי תרנגולת ואמא מסורה/רצינית וטובה לאפרוחים שלה הרי תחשוב טוב,כמעט ובני אדם לא המציאו את הלגהורן ואם כן,איך הם התרבו ושרדו עד היום?(היום אנחנו יודעים מהיכן הן באות;- המלצה- תנסה לגדל תרנגולת,טוב אולי 4 תרנגולות מסוג לגהורן לבן עם תרנגול מקומי ,תראה מה קורה,ואז תדבר ד"א שמעת על המושג יוצא דופן?יש את זה גם בבעלי חיים יום טוב

shroomann

New member
"כל תרנגולת באשר היא ולא קשור לצבע..."

זאת בהחלט הכללה שעשית ועשית הכללות גם בהודעות קודמות. אם תעבור על ההודעות שלי בנושא תראה שלא עשיתי הכללות אף פעם, ככה שלכתוב לי "שמעת על המושג יוצא דופן" ועוד אחרי שבתגובה קודמת כתבתי לך מפורשות: "ברור שתמיד יש יוצאים מן הכלל, ובדיוק בגלל זה לא השתמשתי בהכללות (בניגוד אליך)." - זאת חוצפה או ליקוי בהבנת הנקרא. מה הקשר ל"נטולות דאגה"? לא כתוב כלום על דאגה, כתוב על דוגרנות ועל כך שהלגהורן דוגרניות לעתים נדירות. מן הסתם, מחקרים חייבים להיות מבוססים על משהו. זה ההבדל בין מחקר לבין הפרחת טענות באוויר כמו שאתה עשית. אם היית קורא בכל האתרים שקישרתי אליהם, היית רואה שאין מידע לגבי מקורותיה של תרנגולת הלגהורן. אפילו לא בטוחים שהן באמת מאיטליה. המידע שיש עליהן מתחיל אחרי שכבר בני האדם השתמשו בהן לביצים, ככה שמאוד הגיוני שהן כבר עברו רבייה סלקטיבית בה יצר הדוגרנות הוצא מהן (בדיוק כמו שהמחקרים אומרים). כמו שאתה יודע - בתעשייה התרנגולות לא צריכות לדגור כדי שיהיו אפרוחים - בשביל זה המציאו את המדגרות... יש לי תרנגולות כבר כמעט 5 שנים, מכל מיני סוגים: לגהורן, "ערביות", ניצולים מלולי פיתום, טורקן... יש זכרים ונקבות וכולן חיים יחד באושר ובחופש מוחלט (הכי חשוב לי שיהיה להם טוב). לידיעתך - יש הבדלים מאוד ברורים בהתנהגות ובאופי של כל סוג. והלגהורן לא דוגרות והשאר כן. כבר מצאתי מצבורי ביצים לבנות של לגהורן שאף אחד לא דגר עליהן ופשוט נטשו אותן כשנגמר המקום איפה להטיל.

016777330

New member
אתה טועה!!יש בהחלט יוצאי דופן גם בבע"ח

אומנם זה נדיר למצוא אך יש לדוגמא היו לי לפני שנים מספר תרנגולת ואפרוחים,האמא מתה ונשארו האפרוחים, והם התחילו להרים צעקות,שמתי לב אז שהייתה לי אז בלול תרנגולת מבוגרת ש"התעניינה" באפרוחים מה עשיתי? הכנסתי אותה עם האפרוחים(בתור נסיון כמובן) והיא גידלה אותם תחת חסותה,ושתבין היא כבר לא הייתה מטילה-זקנה(בת 6 שנים)-(בדר"כ תרנגולת זרה לאפרוחים מנקרת אותם מחוסר תקשורת) וזה לא המקרה הראשון שהיה לי,מקווה שיהיו עוד מקרים כאלה,לא רק אצלי,אלא אצל כל המגדלים! יוםטוב

מה מה בדיוק יוצא דופן בלגהורן דוגרת ..?

בתנאים מתאימים לגהורן דוגרת יש להם את התנאים הם דוגרות ,לא נוצרים התנאים המתאימים הם לא ידגרו, זה לגהורן זה הזן כך הוא בנוי ושום דבר לא יוצא דופן כן נקודה, זה שהם יחסית לזנים אחרים מפונקים בהקשר לדגירה זה משהו אחר, הויכוח העקרוני עים הגברת שקראה מחקרים ופירשה אותם לכוון שהיא רוצה להבין,וחיזקה זאת בזה שאצלה הן לא דוגרות, לא כך המציאות אצלי,,,,מחקרים אתם אומרים זה יכול להיות מהול עים טכניקה שיווקית שמשרת הפצת הזן,האדרת שמו,נכון אכן זן מוצלח,אבל תרם כניסתו לשוק אף אחד לא רצה להיות שפן הניסיונות, ובטח לא אני בניהם, אז הרבו בשבחו של הזן והו נדחף לשוק,

למעלה