חשוב לדעת תמיד...

• פותח הנושא slish
  • פורסם בתאריך

The MoonWalker

New member
נכון...

אבל גם אם אתה או אני או עוד 100 איש יהפכו להיות צמחוניים, זה לא ישנה...

oNiT¥

New member
אתה טועה!

אם כולם יהיו צמחונים, העולם יפסיק להיות כל כך אכזר לחיות, וגם הוא יפסיק לשחוט חיות למאכל... ככה תוכל להציל אלפי חיות ממצבי ייסורים קשים כשהן נשחטות בשביל שמישהו אחר יאכל אותן... זה, + ניסויים בבעלי חיים - כנ"ל (אם לא תקנו מוצרים שנוסו על בעלי חיים, לא תכניסו כסף לכיסם של העובדים שחברות שמבצעות ניסויים בבעלי חיים, וככה הם יפסיקו לעשות ניסויים בבעלי חיים
)...

The MoonWalker

New member
אני לא טועה...

כי אין סיכוי שכולם יהיו צמחוניים... אין מצב! אני למשל, בחיים לא אוכל להיות צמחוני... עזבי את הקטע שאני לא אוהב יותר מידי ירקות... אני אלרגי לחלב, ככה שאני לא יכול לאכול מוצרי חלב, ואת כל הדברים שצריך אני יכול לקבל רק מבשר, או מכדורים (שידוע שזה פחות טוב, פחות אפקטיבי) והקטע של ניסויים בבעלי חיים... אני בהחלט מגנה ניסויים לצורך קוסמטיקה, שמפויים וכד´... אבל כדי למצוא תרופות, כדי ללמוד איך להציל חיים - זו הדרך היחידה שאפשר. אלא אם בא לך להתנדב...?

dance of life

New member
סליחנ שאני מפריעה לדיון הסוחף

הזה שלכם אבל לפני שאתם כותבים תחשבו טיפה אני צמחונית כבר 17 שנה וכמה חודשים, שזה בדיוק מאז שנולדתי, וככה גם שאר בני המשפחה שלי. למי מכם שאמר שאף פעם לא יקרה שכולםםםם יהיו צמחוניים ולכן זה לא משנה אתה כ-ל כ-ךךךךךךך טועה, עד שזה עצוב. 1. כמו שענו לך, כמה שיותר צמחונים= פחות ביקוש לבשר= פחות חיות נשחטות וסובלות גיהנום. 2. תמיד ישנה האפשרות להכין בשר ולהרוג את החיות שהבשר שלהן הולך לאוכל בצורה ותר אנושים ופחות מכאיבה, ותאמין לי, אני יודעת בדיוק על מה שנאי מדברת. חוץ ממה שרואי סרק פה, ישנם גם עובדות שבשטח. העובדה הגדולה ביותר היא שבמדינות הדמוקרטיות ה"נאורות", שזב אירופה וארה"ב, ישנו חוק, לפיו ל-א ניתן לעשות בשר בתנאים מסויימים. פיתום אווזים הוא אסור וכן גם כליאת תרנגולים וכריתת המקור שלהם. את הזוועות שהולכות שם אתה לא יכולים לתאר לעצמכם ואם חשבתם שהשואה זה משהו נוראי, אז סליחה, אתם לא אנושיים- כי מה שעושים ב-א-ר-ץ היפה והמאד רגישה שלנו לבע"ח הוא מהנוראים בעולם. אני לא אתחיל למנות לכם פה את כל הדברים הנוראיים כי אני לא אגמור אבל אם ממש תרצו אני אשמח להוציא לכם את התאבון לאיזה שנה וחצי, ממש ממש בקלות- בעזרת ע-ו-ב-ד-ו-ת. אז עכשיו חברה לפני שאתם אוכלים בשר תחשבו טיפה מה עברה החיה שאתם אוכלים לפני שהיא הגיע לצלחת שלכם. ואם תרצו, אני גם תמיד יכולה לקחת אותכם איתי לעמותה שבה אני מתנדבת ולהקרין לכם סרטים פשוט מרהיבים ומדהימים עם אפקטים הוליוודים של אכזריות.. רק שזה לא ממש אפקטים, זאת אמת לאמיתה, דברים מתועדים ואמיתיים של התעללות לצרכי בשר. מה אני אגיד, השואה הייתה פרס ליד זה, וסליחה שאני משווה את השואה לזה, אבל זה בדיוק התיאור הנכון למי שיודע על מה אני מדברת. ותודה לרואי על שהעלה את הנושא להעלות את המודעות לאנשים שחושים שבשביל בשר פשוט לקוחים חיה והורגים אותה בצורה פשוטה... אז זהו ש-ל-א.

The MoonWalker

New member
אוקי הילה...

לפי המספרים שאת כתבת: 1.אני מסכים איתך - יותר צמחוניים=פחות שחיטה. אבל, יש אנשים שחיים על בשר, ויש אנשים (כמוני) שהם לא יכולים לקבל את כל אבות המזון בדרכים כמו שכולם יכולים, ואכילת בשר משלימה את הדיאטה הזאת. ולא רק זה - זה בטבע שלנו לאכול בשר. אנחנו אוכלי כל, בראש שרשרת המזון (יש אנשים שאומרים שאנחנו מחוץ לה, אבל חפיף) וזה מה שאנחנו עושים. לא את כל הדברים החשובים אפשר לקבל מצמחים, והבשר עושה את ההשלמה הזאת בשבילנו. וגם, את לא יכולה לשנות את הרגלי האכילה של כל האנשים בעולם... אני ראיתי סרטים, הרצאות, תמונות על כל הזוועות האלה (הקוף שרואי שם פה, זו פעם שניה שאני רואה את זה וזו פשוט תמונה מזוויעה), וזה כמובן גרם לי לחשוב על זה... אבל אין מה לעשות - אני כנראה אמשיך לאכול בשר עד סוף חיי, וכמוני גם מיליוני אנשים בעולם. 2. בזה אני עוד יותר מסכים איתך!! השחיטה הכשרה היא נוראית, וזה אחד הדברים היותר מגעילים שאפשר לעשות. וזו נראה לי ההשפעה הכי דוחה והכי לא הגיונית וצודקת של הכפייה הדתית. יש דרכים הרבה יותר הומניות, נאמר את זה ככה, להרוג את החיות האלה. אני לא יודע מה היא דרך יותר הומנית (אני משער סמי הרדמה או משהו כזה), אבל מה שבטוח - חייבים לבחור בדרך הזאת. אבל להתחיל להתווכח עם הדתיים, זהו קרב כמעט אבוד מלכתחילה. תנסי... תודיעי לי איך זה יסתדר...

dance of life

New member
.....

1. בקשר לאנשים שחיים על בשר- אני, סבלתי מאנורקסיה המוון שנים ואת בעיות הבריאות שלי אי אפשר להתחיל לספור ושומדבר מהן לא קשורה לזה שאני לא אוכלת בשר. אתה אולי מקרה מיוחד, אלרגיה לחלב היא באמת דבר חריג אז שיהיה לך לבריאות. אבל רק בשביל שתדע כל מה שבשר משלים לך הוא סידן, וויטמין בי שהם היחידים שבלעדיהם אתה לא לחיות, ואני מאד יודעת על מה אני מדברת כי לצערי עברתי את זה גם. בכל מקרה אני לא באה לשפוט פה אף אחד, אני פשוט מאמינה שאם כל אחד שאוכל בשר בשביל הטעם, ייזכר שיש אוכל חלופי(טבעול) בדיוק באותו הטעם, המספק אף יותר בריאות (סויה) ובכך גם למנוע את סבלם של בע"ח רבים. זה נכון שישנם מקרים חריגים וזה נכון יותר שאף פעם לא יהיה מצב בו כולם יפסיקו לאכול בשר. אבל הגברת המודעות בעולם תגרום לאנשים רבים האוכלים בשר לא מטעמי בריאות (מי ישמע כמה בשר זה בריא גם ככה...) להפוך לצמחונים ולצמצם את תעשיית הבשר הבלתי נגמרת. "לא יכולה לשנות את הרגלי האכילה של כל העולם" 1. לא מנסה לשנות, גם ככה העולם הזה דפוק מהיסוד, אני לא ממש חושבת ששומדבר יציל אותו משום זוועה. במקום שזוועות ייפסקו, הן רק מתווספות ונוצרות ויוצרות עוד ועוד... 2. דווקא מאד פרקטי- כשהמציאו את האכול המהיר, לא שינו בכך את הרגלי האכילה של כל העולם??? דרך מאדדד פרקטית לעשות כך היא פשוט להוציא יותר ויותר מוצרים צמחוניים, טעימים ומושכים כמו המבורגר (מ"מ פיצה) שיהפכו להיות מבוקשים באותה מידה שהבשר מבוקש. אז אל תגיד לי שאי אפשר לשנות הרגלי אכילה של כל העולם. הכל תלוי במידת הרצון- כי אין צורך להזכיר לך שהעולם הוא אספסוף אחד גדול- כולם הולכים אחרי כולם, ואם יתחיל גל צמחונות כמו שהיה בשנות ה-60, הוא לא ייפסק להמון המון שנים. והעובדה היא קיימת ומדעית. 2. אני שמחה שאתה מסכים, אבל בשביל הרקורד, ממש לא דיברתי רק על הרגלי הדת שנוראים שלנו, אלא על החסכון בתקציב בע"ח, ועל האכזריות שבה מגדלים את החיות בארץ, ולהנ"ל כמה דוגמאות מתומצתות: 1/ כדי שהתרנגולות לא יפצעו אחת את השניה ויגרמו ל"בשר פגום" עם צלקות וכ´ו, כשהן נולדות כורתים להם את המקור כדי שלא ידרקו אחת את השנייה(ואני מדברת רק על הארץ כי כמו שאמרתי, בארצות הנאורות האחרות זה כבר לא קיים וזה נוגד את החוק). עם כריתת המקור גם כובלים להם את הרגליים הדקיקות בשלשלאות ברזל על מנת שלא ילמדו לעוף (מיום היוולדן) כי משום מה אין צורך בכך, שהרי הן תרנגולות שנועדו לאכילה ולא חס וחלילה לחיי חופש. 2/ ושוב על תרנגולות, בעניין הביצים- שמעת על ביצים אורגניות? יודע מזה? וובכן, הביצים הרגילות מגיעות אלינו מתרנגולים בריאים שנועדו להטיל ביצים. אך העניין הוא, שתרנגול זכר שנולד, זורקים אותו לאשפה ממש כך, חי או מת יחד עם מאה אחים, והכל בגלל שהוא- זכר.. כי הוא לא יכול להטיל ביצים. לפעמים גם פשוט דוחסים אלפי ואף עשרות אלפי אפרוחים זכרים ביחד למקפיא ומקפיאים אותם למוות, פשוט ככה. התרגנולות "ברות המזל" שזוכות להשאר בחיים כי הן יכולות להטיל ביצים, זוכות לחיים כמו של אלא הנ"ל- קשורות וכבולות, ללא מקור, או שרפו להם החוצה או ניסרו להן לללללאאאאאאא הרדמה.... ביצים אורגניות, הן ביצים המוטלות ע"י תרנגולות חפשיות ובריאות שלא נכפה עליהן מאסר עולם או מוות אכזרי. 3/ בעניין הבשר שוב, עכשיו פרות- כדי שהן לא יעשו נזקים גופניים ל"בשר", בדיוק כמו התרנגולות, הן כבולות בשלשלאות ולא מותרות לזוז אף לא יותר מחצי מטר. נוסף על כך, עם מלחם (שמלחים מתכות, ואני אזכיר שוב מלחם זה מתכת רותחת בסביבות ה-180 מעלות) פשוט באים, וחותכים להן את הקרניים- דבר שגודל עם הזמן. ומתי מורידים? לאאאא, לא כשהן גדולות והקרניים כבר נחשבות למשהו חיצוני (כמו ציפורניים שלנו אחרי שהן גדלות) אלא כשהן מתחילות לצמוח- ורק כדי שתבין את רמת האכזריות, זה כמו שיבואו לתינוק ועם מלחם יוציאו לו את השיניים שעוד אין לו(ללא הרדמה כמובן) ויוציאו לו את הציפרניים שעוד לא גדלו בכלל אולי גם יכרתו לו איזה אצבע או שתיים. נוסף על כך, ללא הרדמה, הם גם מעבירים את המלחם 10-20 פעם על אותו פצע פתוח של הפרה, רק כדי שהמקום יהיה מת, והעצבים בו יהיו מתים כדי שהקרן לא תגדל שוב. מספיק או שמא אתה מעוניין שאמשיך...?

The MoonWalker

New member
דרך אגב, שכחת משהו...

בקשרק לפרות: לא נותנים להם לזוז מסיבה אחרת בכלל: שלא יהיו שרירים חזקים, ואז הבשר יותר רך... יאממ!!
טוב נו אני לא אהיה מגעיל. שמעי זו בעיה... אבל יש המון בעיות בעולם... ובייחוד בארץ: אבטלה, כלכלה על הפנים, אין ביטחון, (כמו שרועי לוי אומר:) חמיסים מתפוצצים... וזוהי לא אחת מהבעיות שמתייחסים אליהם בכנסת. שיהיה שלום, אוטופיה, וכולם יהיו עשירים, אולי אז יכולו חברי הכנסת להעלות לסדר היום את הרגשות של החיות... לצערנו בארץ שלנו, לעומת ארה"ב שהחכימו, חברי הכנסת והממשלה הם כולם פוליטיקאים ולא אנשים שיודעים על מה הם מדברים... שרים לנושאים מיוחדים שלא שמעו עליהם בכלל (אם אני לא טועה, היה שר תחבורה שאפילו לא היה לו רישיון). אז לא אכפת להם באמת מהנושאים האלה - הם חושבים על פוליטיקה. זה גם משהו שצריך לשנות... אבל הכל עובד לאט...

pulpula

New member
אני מסכימה עם כולכם

אבל.. אני לא חושבת שזה אפשרי [ שכל בני האדם יהיו צמחונים] משום שהאדם הוא לא יצור צמחוני...

comback

New member
מזעזע ביותר...

אגב אפילו אם כולם יהיו צחוניים זה לא יפתור את הבעיה כי ימשיכו לעשות ניסויים בבעלי חיים וגם ינצלו אותם בשביל לצור בגדים וכו... אז כך שהויכוח שלחמם הוא לא מספיק מתאים כי יש עוד דברים שעושים מבעלי חיים ולא רק למטרת אכילה...

אחת מהסיבות למה אני צמחונית...

למידע נוסף על מה החיות עוברות כשהן לא חופשיות: הכתובת של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח: לכבוד הנ"ל ת.ד. 519 גבעתיים 53104 דרך אגב, למתכנני נסיעות לח"ול: אלעל מטיסים קופים חסרי אונים בידיעה לסבל שמצפה להם ביעד. למידע נוסף הכתובת הנ"ל היא הכתובת הטובה ביותר, וישנה גם "אנונימוס" רק שלא מצאתי את הכתובת שלהם.
<התיאור המתאים ללב שלי ונראה לי של עוד רבים כשרואים תמונה כמו התמונה של הפיטום...עצוב.

DROR HAMAS

New member
רק שתדעו

כל ההמבוגרים שאתם אוכלים וכל הבשר מגיע מחיות שחיות בתנאים משפילים ומוחזקות במקום צר שאי אפשאר לזוז בו.

למעלה