.....
1. בקשר לאנשים שחיים על בשר- אני, סבלתי מאנורקסיה המוון שנים ואת בעיות הבריאות שלי אי אפשר להתחיל לספור ושומדבר מהן לא קשורה לזה שאני לא אוכלת בשר. אתה אולי מקרה מיוחד, אלרגיה לחלב היא באמת דבר חריג אז שיהיה לך לבריאות. אבל רק בשביל שתדע כל מה שבשר משלים לך הוא סידן, וויטמין בי שהם היחידים שבלעדיהם אתה לא לחיות, ואני מאד יודעת על מה אני מדברת כי לצערי עברתי את זה גם. בכל מקרה אני לא באה לשפוט פה אף אחד, אני פשוט מאמינה שאם כל אחד שאוכל בשר בשביל הטעם, ייזכר שיש אוכל חלופי(טבעול) בדיוק באותו הטעם, המספק אף יותר בריאות (סויה) ובכך גם למנוע את סבלם של בע"ח רבים. זה נכון שישנם מקרים חריגים וזה נכון יותר שאף פעם לא יהיה מצב בו כולם יפסיקו לאכול בשר. אבל הגברת המודעות בעולם תגרום לאנשים רבים האוכלים בשר לא מטעמי בריאות (מי ישמע כמה בשר זה בריא גם ככה...) להפוך לצמחונים ולצמצם את תעשיית הבשר הבלתי נגמרת. "לא יכולה לשנות את הרגלי האכילה של כל העולם" 1. לא מנסה לשנות, גם ככה העולם הזה דפוק מהיסוד, אני לא ממש חושבת ששומדבר יציל אותו משום זוועה. במקום שזוועות ייפסקו, הן רק מתווספות ונוצרות ויוצרות עוד ועוד... 2. דווקא מאד פרקטי- כשהמציאו את האכול המהיר, לא שינו בכך את הרגלי האכילה של כל העולם??? דרך מאדדד פרקטית לעשות כך היא פשוט להוציא יותר ויותר מוצרים צמחוניים, טעימים ומושכים כמו המבורגר (מ"מ פיצה) שיהפכו להיות מבוקשים באותה מידה שהבשר מבוקש. אז אל תגיד לי שאי אפשר לשנות הרגלי אכילה של כל העולם. הכל תלוי במידת הרצון- כי אין צורך להזכיר לך שהעולם הוא אספסוף אחד גדול- כולם הולכים אחרי כולם, ואם יתחיל גל צמחונות כמו שהיה בשנות ה-60, הוא לא ייפסק להמון המון שנים. והעובדה היא קיימת ומדעית. 2. אני שמחה שאתה מסכים, אבל בשביל הרקורד, ממש לא דיברתי רק על הרגלי הדת שנוראים שלנו, אלא על החסכון בתקציב בע"ח, ועל האכזריות שבה מגדלים את החיות בארץ, ולהנ"ל כמה דוגמאות מתומצתות: 1/ כדי שהתרנגולות לא יפצעו אחת את השניה ויגרמו ל"בשר פגום" עם צלקות וכ´ו, כשהן נולדות כורתים להם את המקור כדי שלא ידרקו אחת את השנייה(ואני מדברת רק על הארץ כי כמו שאמרתי, בארצות הנאורות האחרות זה כבר לא קיים וזה נוגד את החוק). עם כריתת המקור גם כובלים להם את הרגליים הדקיקות בשלשלאות ברזל על מנת שלא ילמדו לעוף (מיום היוולדן) כי משום מה אין צורך בכך, שהרי הן תרנגולות שנועדו לאכילה ולא חס וחלילה לחיי חופש. 2/ ושוב על תרנגולות, בעניין הביצים- שמעת על ביצים אורגניות? יודע מזה? וובכן, הביצים הרגילות מגיעות אלינו מתרנגולים בריאים שנועדו להטיל ביצים. אך העניין הוא, שתרנגול זכר שנולד, זורקים אותו לאשפה ממש כך, חי או מת יחד עם מאה אחים, והכל בגלל שהוא- זכר.. כי הוא לא יכול להטיל ביצים. לפעמים גם פשוט דוחסים אלפי ואף עשרות אלפי אפרוחים זכרים ביחד למקפיא ומקפיאים אותם למוות, פשוט ככה. התרגנולות "ברות המזל" שזוכות להשאר בחיים כי הן יכולות להטיל ביצים, זוכות לחיים כמו של אלא הנ"ל- קשורות וכבולות, ללא מקור, או שרפו להם החוצה או ניסרו להן לללללאאאאאאא הרדמה.... ביצים אורגניות, הן ביצים המוטלות ע"י תרנגולות חפשיות ובריאות שלא נכפה עליהן מאסר עולם או מוות אכזרי. 3/ בעניין הבשר שוב, עכשיו פרות- כדי שהן לא יעשו נזקים גופניים ל"בשר", בדיוק כמו התרנגולות, הן כבולות בשלשלאות ולא מותרות לזוז אף לא יותר מחצי מטר. נוסף על כך, עם מלחם (שמלחים מתכות, ואני אזכיר שוב מלחם זה מתכת רותחת בסביבות ה-180 מעלות) פשוט באים, וחותכים להן את הקרניים- דבר שגודל עם הזמן. ומתי מורידים? לאאאא, לא כשהן גדולות והקרניים כבר נחשבות למשהו חיצוני (כמו ציפורניים שלנו אחרי שהן גדלות) אלא כשהן מתחילות לצמוח- ורק כדי שתבין את רמת האכזריות, זה כמו שיבואו לתינוק ועם מלחם יוציאו לו את השיניים שעוד אין לו(ללא הרדמה כמובן) ויוציאו לו את הציפרניים שעוד לא גדלו בכלל אולי גם יכרתו לו איזה אצבע או שתיים. נוסף על כך, ללא הרדמה, הם גם מעבירים את המלחם 10-20 פעם על אותו פצע פתוח של הפרה, רק כדי שהמקום יהיה מת, והעצבים בו יהיו מתים כדי שהקרן לא תגדל שוב. מספיק או שמא אתה מעוניין שאמשיך...?