חשוב!! כנסו!!

gibushon

New member
חשוב!! כנסו!!

התבשרנו לאחרונה על הכינוס השנתי לרפואה משולבת (במאי, בחיפה). רעיון יפה בעיקרו. אבל כשקוראים את נושא הכינוס: "לנצח את הכאב" ואת רשימת ההרצאות אודותיו : "על כאב הראש והטיפול בו", "הטיפול בכאב טרום וסתי", "טיפול פולשני בכאב" וכד', מבינים כיצד השתלטה החשיבה הרפואית הקונבנציונאלית גם על הרפואה המשולבת. הרעיון שיש לנצח את הכאב (במקום להקשיב לו) הוא רעיון רפואי שגוי מיסודו וחבל שהמטפלים האלטרנטיביים נותנים לו יד.

הרפואה הקונבנציונלית לא השתלטה על הרפואה

המשולבת. רפואה משולבת היא בן כלאיים שיצרו רופאים שעוסקים ברפואה משלימה: הבא ניקח את הרפואה המשלימה ונשלב אותה עם הרפואה הקונבנציונלית. נגיד שאין לה זכות קיום לבדה, נגיד שהכי טוב זה גם וגם. באופן אישי אני בעד שילוב של שתי שיטות הרפואה, אני פשוט לא מבינה למה צריך לשנות את השם. את האתר "רפואה משולבת" מנהלים רופאים, הם אלה שמארגנים את הכנס ורוב הנואמים בו הם רופאים. אז... מה היתה השאלה?

lightflake

New member
כן, לנסות "לנצח את הכאב"

זה בדיוק כמו לנסות לנצח את הנורה שמהבהבת באוטו שמודיעה שמשהו לא תקין...

אני חושבת שזה ביטוי שגור

"לנצח את הסרטן" "המלחמה ב...", כך מתייחסים בארץ למחלות, והרבה ביטויים נלקחים מעולם הצבא ולא הריפוי. אלה מושגים שאנו רגילים אליהם, לכן לא נראה לי שכדאי לקחת ללב. ברשימת המרצים של הכנס יש בכל זאת לא מעט רופאים ומטפלים שעשוי חיל, ובאופן אישי, למרות הניסוחים השנויים במחלוקת, אני מקווה שיהיה כנס מוצלח.

0 אור 0

New member
יש גם יתרון לביטוי הזה

הוא מבטא בצורה משמעותית את חוסר ההשלמה עם המחלה, את האמונה שאני אהיה בריא שכל כך נחוצה כדי להתגבר על המחלה הזו (הנה גם אני לא מצליחה להסביר בלי להשתמש בביטויים האלו), אנשים שהחלימו ממחלות קשות , בעיקר מסרטן, לעתים קרובות צריכים את הטרמינולוגיה הזו שתסייע להם להתמודד. אז ברור שכל אחד ואופי ההתמודדות שלו - אבל המסר של השלמה עם המחלה, לאנשים רבים לא נותן את הכח הנחוץ כדי לצאת ממנה ולהחלים (או" להתגבר, לנצח ...)

0 אור 0

New member
השמטתי את ההתחלה - אני מתייחסת לסרטן ולא

לכאב. אבל במחשבה שניה זה תופס גם לכאב - כי אנשים רבים מקבלים את הביטוי "השלמה עם הכאב", כ"אין מה לעשות , תמשיך לסבול"

ולפעמים...

נורה שמהבהבת רק סמנת משהו, לאו דווקה לא תקין, ואלוי בעצם תקין. אם היא לא הייתה מהבהבת אולי משהו לא בסדר! לפעמים כשכואב זה מראה על חיים. בכלל ההתיחסות לכאב, קצת שגויה. כאב לפעמים הוא חלק מתהליך הריפוי דווקה, הוא מסמל שמשהו מתחיל לזוז. היות ואני בא גם מעולם אומנויות הלחימה אני מתייחס לכאב כחלק מכל מה שקורה לי ומקבל אותו כמו כל דבר אחר שאני חווה. מצאתי אותו הרבה פעמים גורם לי לצחוק בכלל. כשרוצים להתחזק הרי ברגע שמתחיל לכאוב רק אז ההתחזקות מתחילה, לפני זה, זה בכאילו. ועוד בעניין כאב. הרי שבמרבית הפעמים הכאב הוא סימפטום חיצוני של בעיה פנימית, ובני אדם נוטים להתייחס לעצמם רק כשכואב להם, כשהכאב מפריע, כשהכאב מגביל, וכל עוד לא כואב אין צורך לטפל. בקיצור, אכן גם אני לא רואה צורך בלנצח או לגבור על כאב, אלא לראות את שורש הבעיה לפתור אותה. ניתן להתייחס לכאב בכל מיני דרכים העיקר לא להרגיש רע ממנו, עד כמה שניתן. צחי שוחט

lightflake

New member
בתכלס כאב זה לא סימן לבריאות

יש כאבים תקינים לחלוטין כפי שציינת אבל לא לזה הכוונה שמדובר על לנצח את הכאב

ינוקא1

New member
זה נכון.

אבל בדרך כלל כשיבוא אליך מטופל לקליניקה , הוא לא יבוא רק כדי שתקשיב לכאב שלו , הוא יבוא כדי שתטפל בכאב. כמו כן גם בעולם הרפואה המשלימה יש מטפלים יותר "הוליסטיים" , ויש פחות. וזה לא בהכרח שהשיטות של המטפלים הפחות הוליסטיים לא עובדות. אני רואה חשיבות בעצם שיתוף הפעולה עם רופאים מערביים , ובשביל זוגיות טובה לפעמים צריך לדעת להתפשר . . .

izackv

New member
להיות צודק מול להיות חכם...

בעולם מושלם, אנשים היו קשובים לגוף ולנפש של עצמם ומטפלים בעצמם באופן קבוע לפני שמופיעות בעיות. בעולם שלנו, אף אחד כמעט לא מגיע למטפל ־לפני־ שיש לו בעיה. עולם המונחים של ־רוב־ המטופלים שלנו כולל התמודדות עם כאב (או אם מגבלות תנועה/מגבלות אחרות) אנחנו יכולים לנסות לדבר אליהם במונחים שהם לא באמת יבינו (אתה באמת מצפה ממטופל שיתחבר אל המיגרנה שלו וניסה להבין מה היא מספרת לו?) ואז לאבד אותם על הדרך. או שאנחנו יכולים לדבר במונחים שהם מבינים, להגיע אליהם ולהתחיל לאט לאט לשנות להם את עולם המושגים שלהם. אני לא רואה שום בעיה במיקוד פניה אל מטופלים על ידי ציון הסימפטומים. מטופל עם מגרנה יגיע בסבירות גבוהה יותר לכנס בנושא טיפול במיגרנות מאשר לכנס בנושא "איזון אנרגטי" או "לחיות בריא" כשהוא יכיר את מגוון השיטות האלטרנטיביות, אולי הוא יכנס (דרך מגע עם מטפלים מוצלחים) לתהליך של שינוי צורת חשיבה ועולם מונחים. אבל חבל לוותר על המטופל הזה רק בגלל שמראש הוא לא מכיר/מבין/מאמין בצורת החשיבה ההוליסטית. מה שכן מטריד אותי זה מטפלים שמבטיחים תרופות פלא לכל סימפטום אפשרי. אבל זה כבר נושא אחר. לדעתי. האישית...

למעלה