חשוב! כל כך חשוב!

kedeman

New member
אין לכם מושג

כמה שהויכוחים האלה עוזרים לפעמים במבחנים באזרחות!!!

אתה צודק, אבל...

נגיד פציפיסט שלא מתגייס לצה"ל דיי סותר את עצמו. ואני גם אסביר! אני רואה את עצמי כפציפיסטית, אני לא מוכנה להחזיק רובה, לירות ברובה והאמת שאני גם לא כל כך רוצה להתגייס לצה"ל, אאאבבבללללל! אם זו לא תהיה אני שתעמוד עם רובה ותנהג באנושיות, זה יהיה מישו אחר שיעמוד עם רובה וירסס את כולם. לכן, התחיילות זו אחת הדרכים להגשים את ההשקפת עולם שלך ולנהוג קצת אחרת מהעדר. זתומרת, לעשות שינוי. חוצמזה, אני שמעתי מקרה על גרעינרית בגליל תחתון (נראה לי שנה שעברה) שאמרה שהיא לא מתגייסת לצה"ל מטעמי אידיאולוגיה, דבר שמובן לחלוטין - והעיפו אותה מהגרעין. ואני גם מבינה למה. כי אם היא, בתור גרעינרית, אמורה לייצג את התנועה להמון חניכים ומד"צים ולייצג את הערכים והמטרות, כשאחד מהם הוא לקיים את חובותייך בהגנה על המדינה, והיא מסרבת לעשות את זה, היא לא צריכה לייצג את התנועה. אז זה גם מובן... לדעתי בכלל, אם אנחנו מאמינים בחברה שוויונית, בסוציאליזם, אז כמו שאתה תתגייס לצבא, אז למה אני, אם אני יכולה, לא אתגייס? כי לא בא לי? איפה השוויון פה? ואני לא רוצה להתגייס - אבל אני יודעת שכמו גדולה אני אתגייס. זה חלק מהחובה שלי כאזרחית במדינה וכבנאדם שמאמינה בערך מסויים. וכן, לדעתי גם לא צריך להתנפל עליהם, אלא להבין אותם, לקבל את מה שהם חושבים, ולהגיד להם מה אתם חושבים. כמו אנשים מתורבתים.. :)

גסנר

New member
תכלס'

אתם מעדיפים שישרת בצבא אדם שאין לו מוסר לצבא ואינו מוכן להשקיע ולו דקה אחת בצה"ל אם הבנ אדם לא רציני אז אולי עדיף שלא ישרת

ידיד שלי חבר בתנועה הזו..

בבנק"י לא הכי יצא לי לדבר איתו על זה.. לא התעמקתי מה זה והכל.. ועכשיו כשאני רואה מה זה.. לא יודעת.. אין לי עוד כ"כ דעה בעניין.. אולי היה כדאי שלא הייתי מגיבה לזה.. רק אל תתנפלו עלי כן? =) אוהבת

נ ו ם

New member
יצא לי לקרוא כמה מהעלונים שלהם

כי חבר שלי לשעבר "קומוניסט".

שירו צבאי ומי שלא רוצה להיות שם

היי, כחייל אני חושב הרבה על הדברים האלו, על כל מה שדיברתם עליו: על סרבנות על כל הסוגים שלה, מסרוב לשרת בכלל ועד לסרוב כניסה לשטחים. יש לי הרבה מה להגיד בנדון, אבל יותר חשוב לי לכתוב לכם ובעיקר לאלו ששאלו איך אפשר לשנות את הצבא מבפנים. בנח"ל יש שני מחזורי גיוס שלמים של בני גרעינים. רובם בוגרי תנועות נוער ושנות שירות שונות. במסגרת השירות שלי פגשתי המון חבר'ה בוגרי השומר הצעיר, המחנות העולים ואפילו מהנוע"ל, שאמרו בגלוי שאם הם לא היו בנח"ל הם לא היו מתגייסים בכלל, חיילים שהם אנשים נהדרים, באמת אנשים טובים ומדריכים טובים, שלא מסכימים עם איך שהמדינה מתנהלת וגם איך שהצבא מתנהל. ועדיין הם התגייסו לצבא, פשוט לשירות קצת שונה שנותן להם את המקום להתבטא ולשרת כמו שצריך. לא שאין דילמות בשירות כזה, אבל תזכרו שהרבה יותר קל לדבר על משהו אחרי שהתנסת בו. אתם יכולים לשאול את טוקר,דגן ופלג מהגרעין שלי- שהיו להם טובנות שונות ומשונות אחרי התקופה שהם היו בחברון, חוץ מזה יש לך את ההזדמנות להשפיע על חבריך לצוות, למחלקה, פלוגה וכו' בהתנהגות אנושית- אם זה במחסום או בכל פעילות אחרת והדבר האחרון שעולה לי בראש הוא גם הפרק משימה, בו עוישם הכנה לצה"ל וניתן לחנך ולתת כלים לחבר'ה שהולכים להתגייס,שלא כמו המד"נים אנחנו בוגרי תנועת נוער, יש לנו כלים טובים יותר להגיע אליהם ע"י דיון ערכי. אשמח לשוחח על הנושא באופן אישי עם מי שירצה... אריק

למעלה