חשוב! כל כך חשוב!

חשוב! כל כך חשוב!

הבאתי את זה מהפורום של הנוער העובד. זה מפורסם בעמוד הראשי של תפוז או משו כזה... http://www.banki-shabiba.org/phpbb/viewtopic.php?t=232 ואם בא לכם, אז זה השרשור שממנו לקחתי את זה... (כדאי לקרוא....): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=285&msgid=28781102

S a l i t

New member
מתועבייים!!!!!!!!!!!

שיצלבו בביוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פשוט דוחה צריך לשרוף את המשתמטים המטומטמים האלה בחיי פשוט צריך לעשות להם דיקור סיני בביצים

ה טמבל

New member
ציטוט מתוך האתר

האתר הזה הוא של "ברית נוער קומוניסטי ישראלי" ציטוט ההדף הראשי: "בנק"י היא תנועת הנוער היחידה בישראל הפועלת על-פי ערכים ועקרונות סוציאליסטיים המשקפים את האמונה באנושיות כערך עליון, ואת ההתנגדות הבלתי מתפשרת לכל צורה של ניצול או דיכוי של אדם בידי אדם." אמממ... נכון היחידה

מ ו ר ע ל

New member
אולי הדרך נראת לנו לא טובה אבל...

נכון שכל השיטות של לעבוד על הקב"ן וכד' הם ממש מעצבנות וכל זה! אבל בנאדם שלא רוצה להתגייס לצבא באמת עדיף שלא יילך ואם זאת הדרך שלו לעשות את זה עדיף שיעשה אותה ככה... אני מכיר כמה וכמה אנשים שלא רוצים להתגייס לצבא ובתור בני אדם הם אחלה וחברים שלי וזה ופתאום ברגע שהם אומרים שהם לא רוצים להתגייס כולם קופצים עליהם ולמה ואיפה ואיך ומנסים לשנות אותם... כל אחד ורצונותיו הוא ותאמינו לי שמי שלא רוצה להתגייס לצבא חשב על זה הרבה לפני זה ולא אומר את זה סתם... ואגב אם תחשבו על זה הוא פשוט עושה הטלת ספק בדרכי הצבא ובנורמה שלנו... לא צריך לקפוץ ישר לקלל אותם וכד'.

יש דרך וצורה לכל דבר.

ללכת לקב"ן ולהגיד לו 'אני פסיכי, תשחחר אותי', זאת לא צורה. לא נראת לך הדרך של המערכת- כנס לתוכה ותשנה. אם מכל דבר שמפריע לנו פה במדינה נברח, לאן נגיע? אם מפריע לך- תשנה. ולשנות אפשר מבפנים. זה לא יעזור שנגיד שהכל חרא.

איך?

אני לא מתכוון לסרב להתגייס... אבל איך אתם רוצים לשנות את המערכת מבפנים? אני בטוח שזה קל להגיד...

ה טמבל

New member
המערכת היא החוק

וגם מייצגת את הדמוקרטיה במקרה הזה, אתה רוצה לשנות אותה בדרך חוקית? אתה חייב להיות חלק ממנה. ברגע שאתה עובר על החוק (כמו סירוב גיוס למשל) לא תוכל לשנות הרבה בסופו של דבר. רק להזיק לעצמך. הדרך שהאתר הזה מציג היא אומנם "חוקית" כי בסופו של דבר אתה מקבל אישור מהצבא לשחרור מגיוס, אבל הוא מעודד ומלמד איך לרמות את המערכת, איך לעבור על החוק בדרך שהיא בעצם "חוקית". בקיצור, גועל נפש. רק המחשבה שמישהו השקיע כל כך הרבה זמן לכתוב את המאמר הזה מעצבנת אותי.

מסכימה עם גל!

אם היתה לי יכולת כתיבה כלשהי הייתי כותבת את זה כבר, פשוט הסתבכתי עם זה....

ה טמבל

New member
את רומזת שלי יש יכולת כתיבה?

חחחחחח

kedeman

New member
איך אתה משנה את החוק?

אם אתה מתגייס לצבא וזאת מערכת שאתה ממש ממש לא רוצה להיות חלק ממנה אתה תעשה את השירות הכי גרוע שאפשר - שיזיק לכולם יותר ממה שהוא יתרום באמת או שתבגוד באמונות שלך אם לא תתגייס אז תעבור על החוק בעיה קלה שלכם היא נראית פשוטה מאוד כי אתם יודעים מה אתם רוצים לעשות. אני לא אוהב כל כך את כל החרא הזה של לרמות את הצבא כדי לברוח ממנו אבל אנשים שמוכנים להשקיע כל כך הרבה מאמץ כדי לעוף מהצבא.... אולי באמת כדאי שלא יהיו שם

ה טמבל

New member
אולי באמת כדאי שהם לא יהיו שם

אבל מה הם מפיקים מזה? הם באמת שינו משהו? רק ברחו מהבעיה. אתה רוצה לשנות משהו, תעשה את זה כמו שצריך, גם אותי יש הרבה חוקים שמעצבנים כל פעם מחדש, מה אני יעשה בשביל לשנות אותם אני עדיין לא יודע, אבל אני לא עובר עליהם. ולרמות את הצבא זה בטוח לא מה שישנה את החוק בטוח. ותשובה למתן, זה תלוי מה אתה רוצה לשנות בצבא, אם מעצבן אותך שיש חיילים שמכים סתם ערבים במחסומים, אז אתה יכול להגיע לפיקוד ולהשפיע על החיילים שלך לא לעשות את זה, או גם בתור חייל שבטח יוצב במחסום אתה יכול להוות דוגמה אישית. אם אתה רוצה לשנות את חוק הגיוס חובה אתה צריך לעבור את הצבא כמו כולם, ואחר כך להגיש לכנסת הצעה לחוק חדש ולהשגיד תומכים למשל, או להקים תעמולה נגד החוק, או להקים מפלגה שדוגלת בשינוי החוק, אתה יכול לעשות הרבה דברים, אבל בדרך חוקית, שגם בסופו של דבר תפעל הרבה יותר טוב מאשר לרמות את הצבא או סתם לסרב.

kedeman

New member
הם לא שינו משהו

לא קראתי ממש את מה שהיה כתוב שם (רק ברפרוף) אבל לא ראיתי שהם רוצים לגמרי לשנות אלא יותר לצאת מהמערכת הזאת ומי שבאמת לא רוצה להיות בתוך המערכת, כמו שכתוב שם, המערכת בסוף מוציאה אותו משם רק חבל שבשביל זה צריך להילחם כל כך הרבה

לא הייתי בדיוק אומרת את זה..

המערכת הספציצית הזאת, שלנו כאן בארץ, לא בדיוק מייצגת את הדמוקרטיה, כי גיוס כללי לצה"ל זה לא בדיוק דמוקרטיה... אבל שיהיה! וגם, גל, עד שכבר נוכל לשנות משו נהיה בני... כמה? 50? עד אז.. העולם גדול!

ה טמבל

New member
דמוקרטיה זה לא

שכל אחד עושה פשוט מה שהוא רוצה ויש לו זכות להכל, בשביל שדמוקרטיה תעבוד כמו שצריך צריכים להיות לה חוקים, אחד החוקים(בדיוק כמו החוק לעצור באדום) הוא לשרת בצה"ל, ואפשר לשנות את החוק הזה גם, בדרך דמוקרטית, אם תקום מפלגה שתדגול בשינוי החוק והמפלגה תבחר ע"י העם אז החוק ישונה. ולהגיד "עד כבר נוכל לשנות משהו נהיה בני..." תסלחי לי זאת אמירה קצת...

נכון שדמוקרטיה זה לא מה שאמרת!

אבל גם לחייב את כולם להתגייס לצה"ל זה גם לא דמוקרטיה, אני מצטערת להגיד לך. זה כמו לחייב מישו למות. או אולי לא באותו סדר גודל, כי לא כולם בצה"ל מחזיקים נשק, אבל זה כמו לחייב מישו ללכת נגד העקרונות שלו. וכן, זה משו שהוא לא דמוקרטי. לא לעצור באדום יכול לסכן חיים של אנשים, ולדעתי גיוס לצה"ל לא צריך להיות חובה. ואולי להגיד את זה זה קצת בתחת, אבל מה לעשות גל, שככה זה? בנתיים אני לא רוצה להתגייס לצה"ל, אבל אולי עד שאני אגיע לגיל 50 אני לא אחשוב ככה? אז למה לא להתנגד לזה כבר עכשיו, כשאני חושבת ככה? למה לחכות עד שתשתנה דעתי או עד שמה - מישו אחר יעשה את זה במקומי? אני כן אתגייס לצה"ל, אבל לא מתוך רצון - אלא מתוך הכרח וכבוד.

קשתונה

New member
למה??!?!!??! למה??!!?!?!?

כי זה החוק!!! ואם זה החוק בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה צריך לציית לו... לא נראה לך?? לא מתאים לך?? קומי ותשני!! לכי ותעשי! אל תפטרי את זה בזה שלא תעשי!!! את לא צריכה לחכות לגיל 50 ואת לא צריכה לשנות את דעתך את צריכה להבין שכמו כל חוק במדינה שלנו גם זה חוק...(וואלה חוק הכרחי...את יודעת אנחנו לא בדיוק מדינה מוקפת בחום ואהבה בעולם) ואם לעצור באדום זה חוק...ואני אהיה לבד בכביש אני אעצור באדום כי זה החוק! ואם לגנוב זה אסור וזה החוק אז גם אם זה משהו שאני מאוד רוצה ואין לי כסף לנות אותו אני לא אגנוב כי זה החוק!! ואני לא ארצח את מי שלא מתאים לנוף שלי (מי המתחכם שיגיד שזה מה שצה"ל עושה???טעות!) כי זה החוק!! ואני אעשה עוד הרבה דברים בגלל החוק.... והחוק אומר להתגייס... וכל עוד אנחנו נמצאים בסכנה...אנחנו נתגייס! למה?!?!?! ככה!!!! כי מי ישמור עלינו אם לא אנחנו!!! אף אחד לא ביקש מאף אחד מאיתנו להיות בסירת מטכ"ל או בשייטת או בפלס"ר גולני...(בטח שלא במג"ב) אף אחד לא ביקש מאיתנו ללכת לרצוח אנשים חפים מפשע...תהיי בטוחה! מי שהולך ליחידות קרביות/מובחרות/או איך שלא תקראו לזה, הולך כי זה מה שמתאים לו. זה לא אומר שעכשיו הוא ילך וירצח כל ערבי שהוא יראה ברחוב!!! ממש לא! אגב, לא באמת כל החפים מפשע נהרגו כי צהל בא והרג אותם סתם ככה... אני מקווה שברור לך שמחבלים נכנסים לאוכלוסיה אזרחית רק בשביל זה נכון??? בקיצור, כל עוד אנחנו נשארים במצב מדיני כזה....אין לנו ברירה אלא להתגייס לצבא! כן אותו צבא שמגן ברגע זה על כולנו! אותו צבא שבעלדיו יש מצב שרובנו לא היינו פה לכתוב!

ה טמבל

New member
כפרה עליך

חיכיתי לתגובה שלך...
ונגה, אני ממליץ לך לחפש במילון את ההגדרה לדמוקרטיה. ניצן, גם אם יש חוקים שהם לא בסדר, וגם אני לא מסכים עם הרבה חוקים כאלו, הם עדיין חוקים, ואפשר לשנות אותם, וזאת בדיוק דמוקרטיה.

fresh mishmesh

New member
דמוקרטיה זה גם לא לחייב רק חלק

מהעם להתגייס, ולהתיר לחלק להתחמק משירות חובה גל, אתה מדבר יפה על דמוקרטיה ש"פועלת", אבל אם אתה כבר מדבר לצבא, אז בקטע הזה היא ממש לא פועלת, ע"ע ערך השוויון בדמוקרטיה... סתם רציתי להעיר לך על זה... שאי אפשר לדבר במדינה הזאת על דמוקרטיה כמו שצריך כי היא לא ממש מתקיימת פה... זה מעצבן נורא... אני לא מתכוונת לפתוח דיון על הקטע של הדתיים והסרבנים ובלה בלה בלה, רק רציתי להאיר נקודה מסויימת... אה, ואני גם לא הולכת לסרב או משהו, אז מראש אני מתפטרת מויכוח מיותר עם אנשים פה שאומרים שסירוב זה פשע...

למעלה