חשוב חשוב!

juan s veron

New member
חשוב חשוב!

מס' שאלות חשובות(העו"ד מטעם המדינה שמייצג אותי לא ממש מייצג): אני כשנה לאחר צו כינוס, עומד בתשלומים לכנ"ר ובדו"חות(חשוב לי להדגיש שכל עונשי הוא שאבי סיבך אותי בחובות עד מעל לצוואר). בעוד שבוע תהיה לי אסיפת נושים שניה ובאוקטובר דיון בבימ"ש בנוגע להכרזתי כפשוט רגל. מה צפוי לי באסיפה השניה? מה צפוי לי בדיון בבימ"ש ומה ה סיכוי לקבל הפטר על מקרה מובהק של תום לב, עם בעיות נפשיות למכביר ומצוקה כלכלית? ידוע לי שחל איסור כפושט רגל להשתמש בשיקים או אשראי. יש לי ח"ן בבנק הדואר עוד מלפני שהתחלתי את ההליך, זהו ח"ן שאין אפשרות לחרוג בו. אין מינוס. היה ואני רוצה לשכור דירה או בכלל לשלם משהו שהוא לא במזומן ומחייב תשלום מראש. האם זה אפשרי? תודה, ג.

תשובות

באסיפות הנושים בוחנים את האפשרות להגיע להסדר, למנות בעל תפקיד וכיוצ"ב. ברוב הגדול של המקרים הנושים בכלל לא מגיעים לאסיפות ולא קורה בהן כלום. במועד הדיון ביהמ"ש יחליט אם להכריז עליך פושט רגל או לא. לפני הדיון הכונס הרשמי אמור להגיש לביהמ"ש דו"ח בו הוא יפרט את ממצאי חקירתו וימליץ אם להכריז עליך פושט רגל או לא. לאור דבריך לגבי תום לב נראה כי אתה אמור להיות מוכרז פושט רגל. כפי שציינת, אסור לך לעשות שימוש בשיקים וזה אכן מקשה על ההתנהלות. פתרון אחד יכול להיות למשל להגיע להסכמה עם המשכיר שאתה משלם בכל חודש בחודשו במזומן ולתת לו בטוחה של צד שלישי (חבר, קרוב משפחה) כגון ערבות בנקאית כך שהוא יוכל להיות רגוע שאם אתה לא משלם יש לו מאיפה לקחת את הכסף.

למעלה