חשוב חשוב חשוב !!!

guysha

New member
חשוב חשוב חשוב !!! ../images/Emo18.gif

בכוונה אני פותח הודעה מחדש עם כמה פרטים נוספים, רבים מחברי הפורום קיבלו לאחרונה מייל מבחור בשם אור בן זיו תחת הנושא הזמנה או תחת נושאים אחרים, תוכן המייל הוא משהו כמו: Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks המייל מכיל וירוס, שהאנטי וירוס מזהה, אבל לחלק מהמיילים (אני קיבלתי כמה כאלה) ישנו גם סוס טרואני, שמופץ הרבה לאחרונה, הוא חדש יחסית בשוק, ולכן... 1. לעדכן אנטי וירוסים 2. אם ראיתם את ההודעה למחוק אותה בלי לפתוח 3. אם כבר פתחתם, ואפילו אם תוכנת האנטי וירוס שלכם הודיעה שהיא זיהתה/מחקה וירוס, לעדכן את תוכנת האנטי וירוס מחדש ולהריץ בדיקה 4. אם יש ברשותכם תוכנת Trojan Remover, כנ"ל, לעדכן ולהריץ. אם מישהו יזדקק לעזרה נוספת, אנחנו פה...

pap:-)

New member
כן כן , אני כבר קיבלתי והנושא טופל ../images/Emo45.gif

guysha

New member
אחלה... ../images/Emo45.gif

האם הוא חבר בפורום ? המפיץ ?

Easy_Rider

New member
כנסו לקישור הבא וקיראו על זה.

http://rotter.net/rotter/DCForumID4/4783.html

danh

New member
התולעת הזו מפילה כמאה מחשבים בשעה ../images/Emo18.gif

לפי דיווחים של חברות האנטיוירוס הגדולות . לסימנטק יש מרכז מידע (כולל הנחיות פעולה וכלים) על כל הוירוסים שמתגלים בזמן אמת - ראו קישור ראשון . לא סביר שהמפיץ המקורי היה חבר הפורום ,כן סביר שמישהו מחברי הפורום נדבק ללא ידיעתו והדביק אחרים שכתובתם היתה ברשימת הכתובות שלו - בניהם גם חברי הפורום ... בקיצור - לעולם לא להסכים לקבל ולפתוח קבצי הפעלה מכל סוג (COM EXE SCR PIF ...) - ספרו לחבריכם ומכותבכם שאתם מקבלים קבצי הפעלה רק בפורמט ZIP לצורך חיסכון במקום , וגם אותם , כשהם דחוסים , בדקו באמצעות האנטיוירוס .
danh שנדבק מכל אילו שמדברים על עצמם בגוף שלישי ולא הצליח למצוא תרופה הולמת ...

קוליVFR

New member
אין לכם תוכנות הגנה? ../images/Emo2.gif

איך אתם מרשים לעצמכם לגלוש בכלל בלי אנטי וירוס טוב? אני מאד ממליץ על נורטון 2001 שמוגדר לעידכון עצמי אוטומטי. הוא גם מגן על הדואר הנכנס.. וגם אם הוא לא מצא בזמן אמת שיש וירוס בדואר.. וגם אם הוא לא ממש מכיר את הוירוס, התכנה יודעת לזהות שוירוס מסוג לא מוכר מנסה להכנס לפעולה. גם את הוירוס האחרון שדיברתם עליו היא זיהתה והעיפה אותו מיד. אגב, הוירוסים האלו מפיצים את עצמם ולא תמיד השולח יהיה לכם מוכר. וירוסים נשלחים גם מוצמדים לקבצי DOC לקבצי תמונות וכו וכו כך שסינון ידני לא ממש אפקטיבי. לפרטים נוספים, אשמח לעזור.

שימו טוב טוב לב

הקובץ שמגיע הוא עם סיומת כפולה Doc_Name.doc.exe או משהו בסגנון הטריק הזה גורם לתכנת האי מייל לחשוב שזהו מסמך אך שתנסו להריץ אותו מערכת ההפעלה מזהה אותו כקובץ הרצה (Executable) ואז הטרוז´ן תוקף. דרך אגב עם אותו פטנט של סיומת כפולה ניתן גם להעלות VBS´s לפורום ככה שתיזהרו מקבצים שמועלים לפורום.

Miss Mor

New member
הרגע קיבלתי אחד כזה

ממישהו בשם שי לתשומת ליבכם למחוק מיד!

שם השולח הוא

לרוב מפוברק, יש שיטה לשנות את זה למה שרוצים ולמנוע מעקב (Tracing) למקור. ככה שאפשרי שאני אקבל את הוירוס ובשם השולח יופיע למשל Easy-Rider ולמרות שאיזי החביב לא רוצה ליגרום למחשב שלי כל רע (אלא רק לאופנוע שלי) אני אחשוב שזה הוא. לכן התעלמו משם השולח ופשוט מיחקו את הכל. גילי שעבד מספר חודשים באבטחת מידע ומכיר את כל תעלולי ההאקרים...

TheJoCKeR

New member
גילי צודק...

במקרה שלי זה אינסטלטור מנתניה (לא צחוק!) ששלח אלי ארבעה מיילים (!) הצעות מחיר שהיו בעצם וירוס מוסוה. הנורטון 2001 שבודק כל מייל בזמן שזה יורד אלי למחשב, מצא וחיסל אותם! ואפילו יידע אותי ! הג´וקר, תורם מהניסיון הקשה שלו עם וירוסים...

למעלה