חשוב ביותר

חשוב ביותר

אם אתם פה ולא בטעות כדאי שתקראו את זה. אחרי שתקראו את זה גם אתם תסכימו איתי. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=744320

קשתית9

New member
הרשומה חשובה באמת.

שלום אוריאל קראתי את הרשומה הזו ואני מסכימה איתך לחלוטין, גם עם הלבטים אגב. אני פה, בתפוז, לא בשביל לחפש כסף. אני פה ואני לא עוברת מפה. בלוג זה נחמד, כשיש כניסות זה עוד יותר נחמד. כששמים רשימה שלי בשער של תפוז אנשים זה שווה לי לי יותר מכמה שקלים. לא בגלל שכסף זה מוצר בלתי נחשב אצלי בחיים, אלא בגלל שאני לא כותבת בשביל הכסף, אבל אני בהחלט נהנית שיש הכרה באיכות הכתיבה, ובתכנים בהם בחרתי. לדעתי זו רשומה שכל בלוגר צריך לקרוא.

לאיפה נעלם מה שכתבת אלי

חוץ מזה זה עדיין מופיע בכאלה שמקשקרים אלי וכשלוחצים על זה אז זה מגיע לדף הראשי של הבלוגיה.

בגדול - אני לא מסכים איתך

ראשית כל, הבהרה - תפוז הוא אתר קהילתי אשר מרוויח את רוב כספו מהפרסומות. הבלוגיה היא חלק מרכזי באתר ועל כן אני יכול להגיד שההכנסות של הבלוגיה אינן מעטות (אני לי מישהו שיאמת את זה, אבל אני יוצא מנקודת הנחה). לפיכך, אם תפוז נותנים לנו 60%, שזה יותר ממחצית ההכנסות, סימן שהם לא ישאירו לעצמם פחות מכמה שקלים - כי לפי הרשומה שלך, "לבלוג יחסית גדול עם ארבעים אלף כניסות,יצא 40 דולר וכשמנקים 40% זה יוצא- 24 דולר(108 שקל+-)!" - מאוד קשה לי להאמין שתפוז יתנו לעצמם להרוויח כ''כ מעט, ובטח כאשר אתה בטח על סכומי מקסימום של 104 שקל לשנה. שנית כל, "מי פה כותב בשביל עשרים שקל?" - אני אשאל אחרת: מי פה בכלל כותב בשביל כסף? ידוע לנו בפירוש שזה לא יכול להפוך למן עבודה צדדית או לפרנסה קבועה. אמרתי את זה לא פעם - כל הקטע של הכסף לא בא לספק לך עבודה כבלוגר, אלא כי לספק לך עוד תמריץ לכתוב, לתת לך הרגשה שאתה מרוויח מזה משהו ואתה חלק ממה שהבלוג שלך מרוויח. מה תעשה עם הכסף? אל תשאל אותי. אני חושב שזו יוזמה נפלאה של מערכת תפוז, וכשאתה אומר "להשקיע אותם במערכת של הבלוגיה", לדעתי זו ההשקעה בבלוגיה. זה מביא את הבלוגספירה צעד אחד קדימה. להגיד שאני לא רוצה לתרום לעמותות? לא ממש. בכיף וזה צעד טוב.

בוא אני אראה לך משהו שכתבתי למישהי

אחרת ששאלה אותי על זה משהו- "התשובה לדעתי היא כזאת. לוחצים הצון פעמים בתוך הבלוגיה על עמודים שהם לא הבלוגים עצמם קריא-העמוד הראשי וחיפוש. חוץ מזה עוד תנאי מחייב שם זה להפוך את `תפוז` לדף הבית מה שגם יכניס להם כניסות מזה. ובאמת כל פעם כשאת נכנסת לבלוגיה את לוחצת על עוד כל מיני דברים בדרך ודברים כי רק הגעת לשם-פורומים,הדף הראשי,קומונת ושאר ירקות. חוץ מזה יש להם פה גם את גט-איט שזה המכירות של `תפוז` וזה אולי גורם לגולשים להגיע לשם. ומי יודע אולי הם עושים עלינו כל מיני ניסויים בדיוניים." ומעבר לזה-נניח שזה 2 דולר על כל אלף כניסות(שזה לא ממש נראה לי). נניח שלבלוג שלי יכנסו 20,000 כניסות זה יוצא 40 דולר בשנה(בערך מאה שמונים שקל) פחות 40% זה 108 שקל אחרי שמורידים 40%. אני לא כותב בשביל סכום כזה. אני משקיע בבלוג שלי בערך 40 שעות בשנה וככה אני מקבל על כל שעה כזאת פחות משלוש שקל! אני אצטט אותך-"ידוע לנו בפירוש שזה לא יכול להפוך למן עבודה צדדית או לפרנסה קבועה. אמרתי את זה לא פעם - כל הקטע של הכסף לא בא לספק לך עבודה כבלוגר, אלא כי לספק לך עוד תמריץ לכתוב, לתת לך הרגשה שאתה מרוויח מזה משהו ואתה חלק ממה שהבלוג שלך מרוויח" לקטע הזה של העוד תמריץ הצעתי שני פתרונות אחרים-לשלם לא לפי אחוזים(למשל בין 5,000 ל-10,000 כניסות-10 שקל בין 10,000 ל-20,000 כניסות-20 שקל וכן הלאה). והפתרון השני-לצ'פר ולא בכסף-זאת אומרת שאחת ל-X זמן 'תפוז' יבחרו מספר בלוגרים שהצטיינו ויתנו להם כרטיסים לסרטים,דיסקים תלושים ושאר ירקות. חוץ מזה אתה לא מסביר למה- "זה מביא את הבלוגספירה צעד אחד קדימה". לדעתי ההבדל לא יהיה משמעותי כי יצטרפו גם כאלה טובים וגם זבלנים/כאלה שלא יודעים לכתוב/אנשים שיעזבו מהר כשיבינו שהכסף לא בא מהר. חוץ מזה אם ישלמו אז יבואו הרבה אנשים שיבואו רק בשביל הכסף ולא בשביל באמת לכתוב(יהיו גם אלה שלא יבואו רק בגלל זה). אגב-עבדתי על התגובה הזאת כמה ימים(כי כל פעם לא היה לי כוח לסיים).

אוקיי,

"אני לא כותב בשביל סכום כזה. אני משקיע בבלוג שלי בערך 40 שעות בשנה וככה אני מקבל על כל שעה כזאת פחות משלוש שקל!" יוצא מכאן שאתה בעצם דורש תשלום עבור השעות שאתה משקיע - או שלא הבנתי נכון? אז, בשביל איזה סכום כן תכתוב בבלוג? אתה בעצם אומר, "אם כבר מחלקים לי כסף, אז שזה יהיה סכום שיהיה שווה לכתוב בעבורו"? כמו שהסברתי, זו טעות לחשוב שברגע שתפוז "מחלק כסף לבלוגרים", הוא בעצם מפרנס אותך ומחזיר לך כסף על כל השעות שהשקעת. בודדים הם האנשים שהסכום יהיה באמת משמעותי, לדעתי. אבל גם מספר האנשים האלו יגדל ולא יצטמצם. בד''כ נהוג לשלם לפי אחוזים, ובמיוחד במקרה הזה עם תפוז. אם אתה רוצה למצוא חלופות אז בכיף, אבל לדעתי הרעיון של חלוקת מתנות הוא לא יעיל במיוחד. חשבת על זה שכל הזמן מישהו יצטרך לחפש בלוגים אחרים, ובסופו של דבר אולי יקרה לך מצב של "למה הוא קיבל?? אני הייתי יותר טוב!! לי מגיע, למה הוא קיבל??" ועם זה אפשר להמשיך לעוד סיבות למה לא. מה זה "לא יודעים לכתוב"? בראש ובראשונה, בלוג מיועד לכולם. זה שתפוז רוצים לשכנע גולשים לכתוב יותר תוכן איכותי (משום שעל זה האתר תפוז מתבסס) זה משהו אחד, אבל אף אחד לא יכול להגיד לי לכתוב בצורה מסויימת כי "ככה כותבים". כשאני אומר שזה לוקח את הבלוגספירה צעד אחד קדימה, אני מדבר על זה שבפעם הראשונה (אם אני לא טועה) מערכת בלוגים ישראלית תחלוק את הכסף עם הבלוגרים. זה צעד טוב, ללא ספק. גם אם זה לא יהיה סכום גבוה, זה יצור תמריץ וסיבה נוספת לגרום לאנשים להכנס לבלוג שלך - וכאן משחק גם עניין שיווק הבלוג. אתה מדבר על זבלנים ואנשים שיציפו - הם יכולים לעשות את זה בכל עת, גם היום וגם מחר. אתה באמת חושב שזה ישפיע על תפוז? בשביל להרוויח את הכסף הבלוגרים יצטרכו למשוך גולשים. אי אפשר למשוך גולשים בלי תוכן. אם אתה בא רק בשביל הכסף, מה הבעיה בדיוק? אז הם יכתבו ועל הדרך אולי יקבלו על זה כסף. מה פסול כאן? הם לא מזיקים. אגב, לפי מה שהבנתי, כל בלוגר יוכל לבחור אם להצטרף לתוכנית התשלומים או לא. אגב 2, אני אומר את דעתי בלבד. שיהיה ברור.

גאמי

New member
אוריאל בשל משפטך האחרון בתגובה הרי

שהושקעה פה עבודה לא מעטה עד אשר סיימת אני חושבת שכדי לצ'פר את תגובותיך כדי לקצר את מועד פירסומן על ידיך. מה אתה אומר? אייקונים שובתים אצלי כבר ארבעה ימים, מחאה שלהם כנראה. אז מוסיפה חיוך וירטו'.

למעלה