חשוב ! אשמח לעזרה

חשוב ! אשמח לעזרה

אז ככה... הכרתי מישהו ממש במקרה..זה סיפור דיי ארוך אז אני אנסה לקצר בתקווה שתבינו כמה שיותר ותוכלו לתת לי עצות.
הוא בן 20 (אני בת 19 סתם לצורך) לפני כמה ימים דיברנו במחשב הוא התחיל לפתוח את הלב בפניי הבנתי מפה לשם שאבא שלו מכה אותו..מתעלל בו מינית! נועל אותו בבית ולא נותן לו לצאת
כמובן שהייתי בהלם ישר אמרתי לו שילך למשטרה והוא אמר לי שהוא לא יכול כי אבא שלא כל הזמן איתו בבית, חצי לילה איתו,חצי לילה הבחור נעול בחדרו. ד"א אגב, אמא שלו נפטרה (הבנתי שגם כלפיה הוא נהג באלימות) אז ככה שבבית נותרו רק הוא והחיה(האבא). אין לי את הכתובת של אותו בחור..כי כמו שאמרתי הכרנו ממש במקרה ומאז אנחנו מדברים רק במחשב.כמובן ששאלתי אותו לכתובתו...הוא סירב בכל תוקף. אני נואשת
מאותו ערב שהוא גילה לי בערך הכל...את האמת הכי מחרידה הזאת. אני לא ישנה, לא שמחה לא עושה כלום מלבד זה והבטחתי לעצמי שאני אעזור לבחור הזה בכל מחיר בכל דרך שלא תיהיה
המשפחה המורחבת לא יודעת כמובן מכל הסיפור כי הוא אמר שהאבא מוציא אותו- את הבחור הרע בסיפור..אם יש סימנים הוא אומר להם שהוא הלך מכות וכך מוציא אותו ילד רע
אני לא מבינה איך המשפחה כ"כ עיוורת??? איך השכנים? (הוא גר בוילה אבל עדיין) איף אף אחד לא רואה? אגב..יש לו "חברה"..והוא אמר שהיא יודעת בערך שהוא פעם היכה אותו..כי הוא היה בבית חולים.. למה המפגרת הזאת שתקה
הוא אמר שהיא דיברה עם אבא שלו ולא יותר מזה..ואז אבא שלו החזיר לו על זה.. בקיצור רע לי ואני בטוחה שלו רע פי 10000 ממני. הוא משותק מפחד. אבא שלו רודף אותו לכל מקום. אמרתי לו שינסה לברוח וללכת למשטרה..אבל הוא משותק מפחד..מתבייש לספר הכל..מפחד שלא יאמינו..וכמה שאני מנסה לשכנע..שזה לא יהיה ככה..שיאמינו, שיגנו, שיעזרו לו..הכל לשווא
אף פעם לא ניתקלתי במצב שכזה..ואני לא יודעת איך לעזור לו !!!!! הוא מאמין שאבא שלו ישתנה ויחזור להיות מה שהיה..אבל הוא יודע בתוך תוכו שזה שקר גס.. שזה לא יקרה לעולםםםם, הוא כאילו מנסה לשכנע את עצמו שיהיה טוב מתישהו..אבל עמוק בתוכו הוא יודע שהוא משקר על עצמו. יהיה לו טוב רק מחוץ לבית-כלא הזה
יום חמישי הוא הבטיח לי שבזמן שאבא שלו עושה לו את זה )הוא אמר שזה נמשך שעתיים שלוש כל יום!!!..אפילו לא נכנסתי איתו לפרטים.רק ישבתי ובכיתי איך הוא ממשיך לחיות בכלל...מאיפה הכוחותתתתתתת?) אז הוא אמר שהוא יתקשר למשטרה וככה הם יבואו ויראו הכל והוא לא יצטרך לעשות כלום..הם יראו ויטפלו בנושא. לא נותר לי אלא לקוות שאכן הוא יעשה זאת...המפתיע פה
לא עשה כלום! יש לי רק את השם +משפחה שלו... והאירוני פה ששם המשפחה שלו הוא אחד הנפוצים בארץ! -הדבר היחידי שיש לי זה לאתר את הכתובת שלו+טלפון וללכת איכשהו למשטרה... אז עכשיו יש לי לסרוק 100 אם לא יותר מספרים ולעבור אחד אחד
אני ממש ממש מקווה שקראתם עד כאן..מצטערת שזה לא יצא הכי מסודר...
השעה..ההרגשה שלי..
אז עכשיו אני מבקשת עצות
מה לעשות
כל דבר הכי קטן שאתם חושבים שיכול לעזור לי לעזור לו..יתקבל בברכה
אני לא יכולה לחיות נורמלי יותר מהיום הזה שהוא סיפר לי... ואני שמחה שהוא פתח את הלב ככה אני יודעת ויכולה לעזור לו..אני רק לא יודעת איךךךךךךךךךךך אוף
תודה מראש...ושבוע טוב ושלו שיהיה לכולנו

שילה1

New member
אם יש לך את האי סי קי שלו,או

המסנג'ר,או האי מייל שלו-זה ממש מספיק ללכת למטרה להודיע.מאחר וקיימת מחלקה מיוחדת שיכולה לאתר במיידי. הלאה:אזור מגורים יודעת?שם ושמפחה וגיל?במחשב המשטרה ידעו מי זה תוך שניות. רצוי מאוד שיהיה בידך שמו של אביו,יעזור לאתרו. לא יודעת אם הסיפור נכון או שלא-וזה לא חשוב כעת.לכי למשטרה,הפגיני אזרחות טובה,ואולי בכך תצילי נפש אחת סובלת קשות! וכל הכבוד לך על הרגישות,ועל כך שהטרחת את עצמך להגיע לכאן. תבורכי!

אממ..

תגובה לדברייך:"לא יודעת אם הסיפור נכון או שלא"- מה נראה לך שהייתי נכנסת לפה סתם וכותבת ב-6 בבוקר לאחר לילה ללא שינה???? שאני או מישהו נתלוצץ בנושא שכזה?!! לא ! ממש ממש ממש לא! עצם זה שזה בכלל עלה על דעתך..לא יודעת..מחשבה גרועה.. דבר שני, אני יודעת איזה עיר הוא גר, אני לא יודעת שם אב- אחרת כבר ממזמן הייתי מוצאת את הכתובת ממזמן!

שילה1

New member
סלחה-גם את לא יודעת.שוחחת איתו

והשתכנעת,וזה בסיידר. אך עדיין לא אומר שהכל אמת לאמיתה! מחשבה גרועה?אולי,שהיא פרי נסין מאוד עשיר ומקצועי בנושא. וכעת מבינה שיש לך את כל הפרטים הדרושים כדי למסור הודעה בשרותי הרווחה או במשטרה. אינך זקוקה לפרטים אחרים. אז?

TaZ girl 18

New member
לא יודעת מאיפה הסקת

שיש לי את כל הפרטים הדרושים..כי ממש אין לי. לגביי ההתעללות מצד אביו- זה אני משוכנעת שהכל אמת לאמיתה. לגביי הפרטים הטכנים שלו לגבי עצמו -זה אני מתחילה לפקפק מאחר וניסיתי לאתר אותו דרך אותם פרטים ולא הצלחתי..מה שאומר שמשהו לא ישר עם הפרטים האישיים שלו

שילה1

New member
הפרטים שיש לך מספיקים כדי שיאתרו

אותו,במשטרה הכוונה.השאלה היא-האם לכשיאותר-האם ימסור תלונה? הרי רק הוא יכול לספק את כל הפרטים הנדרשים.ואת מפקפקת...למה?

s h o o s h a

New member
עזרה

מאחר והבחור מתקשר אתך באמצעות המחשב, כך הוא יכול לתקשר כמעט עם כל העולם. שיעלה על הכתב את כל מה שהוא מספר לך ויעביר לכל גורם אפשרי. הוא חושש? הוא פוחד? שיפנה לסה"ר- סיוע והקשבה ברשת וישוחח שם עם מישהו שיקשיב לו ויוכל להדריך אותו באילו צעדים לנקוט, למי לפנות וכו'. תפקיד מאד חשוב יש לך- היי שם עבורו והיי חברה שלו. הקשיבי לו ו'שנני' באזניו (לעיניו) כמה חשוב שיפנה לקבל עזרה מקצועית וכי יש עולם יפה מחוץ לארבע הקירות של ה'כלא' בו הוא נמצא כרגע. אם לך קשה לשאת את הנטל (שהרי את עצמך צעירה מאד) ראוי ורצוי שתשתפי מישהו מבוגר בסיפור. זה לא פשוט להיות אוזן קשבת וכתף תומכת במיוחד כשמדובר בנושאים כל כך רגישים. וכמובן שאנחנו כאן, להקשיב ואם הבחור ירצה, הוא תמיד יכול להיכנס לכאן תחת 'שם בדוי' ולספר את סיפורו ולשתף במצוקותיו. זו סוג של תראפיה שיכולה מאד מאד להועיל.

.......

תודה רבה על העזרה..בפעם הבא שאני אדבר איתו אני אעשה את מה שכתבת.. לגבי זה שהוא ישתף אחרים כאן בפורום- לא נראה לי שזה יקרה...הוא מתבייש לדבר על זה בכלל..הוא לא כזה טוב בשיתוף דברים.. לפי דעתי (מן הסתם!) הוא צריך עזרה ממשית..בפועל. לא שעזרה מילולית לא עוזרת אבל הוא צריך להתקדם הלאה ולצאת דחוף מהמצב המחריד שבו הוא נמצא! - איך אפשר להעלים לו או להפחית לפחות את הפחד העצום שהוא מרגיש? להעלים את הצל של האבא שתמיד איתו?

s h o o s h a

New member
להתקדם הלאה

הוא אכן צריך להתקדם הלאה וככל שימשיך 'להשתבלל' בתוך הפחד שלו ולא לשתף את מי שרוצה ויכול לעזור לו, לא תגיע הישועה. שכן, העזרה הראשונית היא הרצון לעזור לעצמך. אי אפשר להעלים את הפחד. כן אפשר להמעיט מעוצמתו ומהשפעתו. אבל כאמור, כדי שזה יקרה, הוא מוכרח להושיט יד ולאחוז בזו שמושטת חזרה. רק כך יוכל לקרות שינוי. אגב, היכן האמא בכל הסיפור?

TaZ girl 18

New member
אממ...

אני מניחה שאם הוא שיתף אותי זה אומר שהוא כן רוצה עזרה במידה מסויימת.. רק כמו שאמרתי..מפחד\ מתבייש לעשות צעד קדימה..אני בהחלט מקווה שאצליח לשכנע אותו שזה הצעד היחידי שהוא חייב לעשות כדי להתחיל חיים! - לשאלתך אמא שלו נפטרה ובבית נותרו רק הוא והאבא.. המשפחה המורחבת הוא מוציא את הבן הילד הרע..אז ככה שאין לו למי לפנות וגם אני כבר על סף ייאוש ..........

שילה1

New member
הצעה:פני לפורום חקירות פרטיות כאן.

בקשי עזרה באיתורו,ואת הפרטים מסרי רק במסר ,למי שיגיב להודעתך. הגולשים שם יכולים לאתרו,ובקלות יחסית. רעיון?

למעלה