חשוב או לא חשוב?

לעיניין לוותר

זה קל ויתור זה לא משהו שעושים זה משהו שבוחרים את מזהה משהו שלא תורם לך את בוחרת לוותר עליו את לא צריכה לעשות דבר, לא להגיד לאף אחד אם את שלימה עם הויתור כל מה ש"צריך לעשות" בנוגע לכך כבר יעשה מעצמו (על ידיך כמובן
) אם את לא שלימה עם הויתור עם קצת קשב עצמי את כבר תדעי מזה וזה יופי של מקום לבדוק אותו (מה יש שם שמונע ממך לוותר) בנוגע לבחירת הוויה איך את רוצה להיות איתה? את רוצה להיות אוהבת? את רוצה להיות מוקירה? את רוצה להיות כנה? לפני הפגישה אימרי את זה לעצמך, בקול רם, תעוררי בתוכך אהבה אליה, את יכולה לחשוב למשל שאת מחבקת אותה כמו שאמא מחבקת בת עד שתרגישי שאת אוהבת אותה את רוצה להיות מוקירה? תחשבי על כל הדברים שאת מעריכה בה, תגידי לעצמך בקול רם שאת יודעת שהיא אדם שלם כמו שהיא ואת מעריכה אותה על כך. דגש חשוב - התרגילים הללו מועילים מאוד בפרט עם את שלב ההתבוננות (השאלות הקודמות) ממיצית ומצאת שיש דבר מה שאת רוצה לוותר עליו והוויה שאת רוצה לבחור, אל תמהרי אל הביצוע, התבוננות היא חצי העבודה אם לא כולה. כתבתי כאן ולא במסר כיוון שלא נאמר שום דבר אישי אם לך יש שאלה אישית יותר בעיניין את מוזמנת למסר

imuser1

New member
זה מעיד על המאמן

אם מאמן לא מצליח להסביר למאומן למה X חשוב זה אומר בעיני שהמאמן לא מספיק טוב מאמן צריך להיות מסוגל להסביר למאומן על משהו שהוא חשוב למאומן בעיני המאמן שהוא אכן חשוב לא ?

חשיבה חיובית

אם הייתה מגיעה אליך אותה מאמנת שאת דבריה הביאה טלינגיט ומעלה בפניך את הדילמה שלה אני מניח שלא היית אומר לה "את לא מצליחה...." ולכן את "לא מאמנת מספיק טובה" (אם אני טועה אל תהסס לתקן אותי) מה כן היית אומר לה בהתבסס על כלים מתחום החשיבה החיובית?

imuser1

New member
קבל את מה שהייתי אומר לה ...

הייתי אומר לה על הצד החיובי שהיא צריכה להיות מאמנת יותר טובה כדי שהיא תוכל לדעת להתמודד עם יותר בעיות של יותר אנשים ואיך עושים את זה ? איך נהיים למאמן טוב יותר ? רק על ידי דבר אחד בלבד, על ידי זה שאתה כאדם וכמאמן נהיה טוב יותר באמת, רק זה מאפשר לך לעזור ליותר אנשים ומצו"ב מספר מאמרים בעניין לעיונך במה נמדד מאמן אישי טוב ? כיצד תהיה מאמן אישי טוב ? מה יכול לעשות עם מידע רק מי שמבין אותו לעומקו ולאשורו ? כיצד תדע האם באמת הבנת את הדרך אל האושר ? העולה מכל המאמרים הוא אחד, ככל שאתה כאדם טוב יותר ומיישם טוב יותר את החשיבה החיובית על עצמך זה גורם לכך שאתה מבין טוב יותר את מה שאתה יודע וזה מאפשר לך לדעת לפשט טוב יותר את המידע וזה מאפשר לך להיות מסוגל לעזור ליותר אנשים ולכן אם מישהו לא מסוגל להסביר לאדם אחר משהו שהוא מאוד חשוב בעיניו, זה אומר שגם הוא עצמו לא הבין מספיק טוב את מה שהוא מלמד ובדיוק כמו שזה נכון גם בכל תחום אחר .... בהצלחה

Yin

New member
אין שום משמעות לחשיבה חיובית

גם לא לחשיבה שלילית. הכוס יכולה להיות חצי מלאה או חצי ריקה - בכל מקרה זה יוצא 50%. לדעתי נתת תשובה שקשורה לחשיבה תוצאתית ולאו דווקא לחיובית. אני לא רואה המון חיוביות ב: "הייתי אומר לה על הצד החיובי שהיא צריכה להיות מאמנת יותר טובה כדי שהיא תוכל לדעת להתמודד עם יותר בעיות של יותר אנשים". סופ"ש שמח, עדי

imuser1

New member
נכון זה תמיד יהיה 50%

כי לעולם אנחנו לא מושלמים. לא ? העניין הוא שבמקום לומר אתה לא טוב, אני אומר כדאי לך להיות יותר טוב זה הכל ואכן הכוס תמיד תהיה חצי ריקה כדי שיהיה אפשר להתקדם

מה שאני מבין ממך

שהדרך הטובה ביותר שיש באמתחתך לעזור לאותה מאמנת זה להגיד לה " על ידי זה שאתה כאדם וכמאמן נהיה טוב יותר באמת, רק זה מאפשר לך לעזור ליותר אנשים" 1. ומה אם היא לא יודעת איך הופכים למאמנים טובים יותר? 2. והאם סדר הגודל של זמן הדרוש ע"י ליישם את המלצתך עומד בקנה אחד עם לוחות הזמנים של הנושא שעל הפרק? (בעוד 5 ימים מגיע המפגש הבא, האם עד אז יהיה לה פיתרון?)

imuser1

New member
תשובה פשוטה

"ומה אם היא לא יודעת איך הופכים למאמנים טובים יותר" "והאם סדר הגודל של זמן הדרוש ע"י ליישם את המלצתך עומד בקנה אחד עם לוחות הזמנים של הנושא שעל הפרק" אימון אישי הוא בדיוק כמו כל עסק אחר. אם איך לך את יכולת הייצור / אינך יכול לעמוד בזמנים, אז עליך למצוא פתרונות ... הפתרון שלי הוא לטווח הארוך בלבד. תהיה אדם טוב יותר, יהיו לך תשובות טובות יותר לאחרים. ואם אתה מגלה שאינך יכול לאמן אדם X המקבילה של זה שאתה מגלה שאין לך יכולת יצור מוצר X ללקוח, שאז כל עסק יפעל על פי שיקול דעתו לא ? ברמה המעשית מי שמעוניין יכול ליצור איתי קשר בפרטי ואשמח לתת לו עצה בזמן אמת ... תודה

tlingit

New member
חייבת לשקף לך

בהמשך להזמנתך בסוף ההודעה להיעזר בך בעצות בזמן אמת, שני דברים: האחד, שאם אני אישית הייתי בדילמה, לא הייתי מרגישה נוח לפנות אליך, משום שכתיבתך משקפת שיפוטיות, ביקורתיות ולא בניה והעצמה השני הוא שבעוד שאינני יודעת לגבי העוסקים בחשיבה חיובית, אני כן יודעת שאימון אישי לא עוסק במתן עצות. לתפישתנו, מאמנים ומתאמנים כאחד לא גדלים מתוך מתן או קבלת עצות. ואני רוצה להוקיר אותך על כתיבתך שמאתגרת אותנו להבין טוב יותר את הדברים יחד עם זאת אנא שים
: פורום זה מיועד לעוסקים במתודה של אימון אישי

imuser1

New member
שאלה לי אליך

האם הגדרת "אימון אישי" היא תורה למשה מסיני ? בעיני אימון אישי הוא תהליך שלחלוטין כולל יעוץ ואם היעוץ מתמקד באיך לחשוב חיובי הנה מה טוב. לגבי להעזר בי, הצעתי את זה מאחר שמספר מאמנים אכן נעזרים בי ובאתר שלי בתהליכי האימון שלהם. אפילו קיבלתי פניות מכאלו שמאמנים מאמנים לקחת חומרים מהאתר שלי ... אם מישהו מרגיש לא בנוח לפנות אלי, הוא פשוט מפספס כי אני מקדיש המון זמן לאנשים מתוך רצון טוב לסייע לאנשים לגבי כתיבתי, אכן יתכן שהיא לא חיובית לחלוטין, אך במציאות אני טוב יותר ... (-: וגם לי הרי יש לאן להשתפר ... (-: וכנ"ל לגבי ההערה על החשיבה החיובית שכאילו היא שונה מהאימון, באמת שלא הבנתי את דבריך, כי למיטב הבנתי בכל תהליך אימון באשר הוא מנסים לפתח אצל המאומן את החשיבה החיובית לא ? שבת שלום

tlingit

New member
ברור שלכל מאמן יש המתאמן המתאים לו

אם מותר לומר באופן ידידותי, באמת כהמשך ומתוך הדיון - אותי לא שיכנעת
לגבי הנושא של יעוץ / אימון - בעיני אחד הדברים המרכזיים המבדילים אימון אישי מכל הדרכים הרבות והנהדרות האחרות לעזור לאנשים הוא העדר המימד הייעוצי.

tlingit

New member
שאלה מעניינת

לי היא מרגישה כמו שאלה שמגיעה ממקום שיפוטי שמאד מתחבר לשאלה שהתחילה את הדיון הזה כי גם השאלה מה נכון לעשות מכילה בתוכה הנחת יסוד, והיא שיש משהו יותר טוב ומולו משהו פחות טוב שאפשר לעשות בהקשר כזה ברור שנוצר חשש המגביל את יכולתו של האדם, יהא מאמן, מתאמן או כל אדם אחר, לבחור דרך פעולה ועוד, הנחת יסוד באימון האישי היא שהמתאמן הוא אדם יכול ומוכשר בהיותו כזה הרי הוא יודע מה נכון עבורו בהקשר הכולל של הדברים הוא מכיר לעומק את מלוא ההקשרים, המשמעויות והתוצאות של העשיה והבחירות. מתוך כך, הוא זה שמחליט אם ברצונו לפנות לכיוון עבודה מסויים או לא. זו מהות הדילמה שהוצגה בשאלה.

imuser1

New member
מסכים ולא מסכים ...

"לי היא מרגישה כמו שאלה שמגיעה ממקום שיפוטי שמאד מתחבר לשאלה שהתחילה את הדיון הזה" נכון לכן התגובה כאן "שנוצר חשש המגביל את יכולתו של האדם, יהא מאמן, מתאמן או כל אדם אחר, לבחור דרך פעולה" מסכים אבל זה בדיוק אותו הדבר, כי זה אומר שהמאמן לא מספיק טוב כדי למצוא אלטרנטיבות וכפי שנאמר "חנוך לנער על פי דרכו" "הרי הוא יודע מה נכון עבורו בהקשר הכולל של הדברים הוא מכיר לעומק את מלוא ההקשרים" הוא אכן יודע אבל בעיקר בתת מודע ולא מספיק במודע אחרת הוא לא היה בא לאימון כדי שיגידו לו את מה שהוא כבר יודע ... ולכן למהות השאלה שהוצגה, מי שלא מסוגל להוביל את המאומן להצלחה של המאומן ובראש של המאומן זה אומר שהוא צריך להשתפר בתור מאמן ...

tlingit

New member
האם תסכים להנחה

שהשאלה הגיעה מתוך הרצון להשתפר ולגדול כאיש/אשת מקצוע? אם מלכתחילה מקשיבים לשאלה מתוך הנחה זו, נראה לי שאין טעם במתן ציונים - מאמן/מאמנת טובה/כמעט טוב/לא טוב/מעולה מטרת הפורום היא ליצור מרחב להעצמה הדדית, להתייעצות והתפתחות. השאלה מטרתה לחשוב וללמוד. איך ציונים עוזרים ללמידה וגדילה? אני שוב רוצה להסב את תשומת
ך שזהו פורום המיועד לעוסקים באימון אישי, אשר פועלים בכתיבתם כאן בפורום כמו גם בחייהם מתוך המתודה הספציפית הזו על הנחות היסוד,תפישת העולם, הכלים וכו' המגולמים בה.

imuser1

New member
ציונים ניתנים כבר בבית הספר לא ? ++

ציונים ניתנים כבר בבית הספר לא ? וזה למיטב זכרוני כחלק מתהליך של למידה. יתכן שהדברים יכלו להאמר בצורה חיובית יותר, אך אתן לך דוגמא אישית ממני. גם לי קורים מקרים שאני לא מצליח לגרום למאומן להתחבר לקו המחשבה שלי. ואצלי זאת לחלוטין אינדיקציה לכך שאני אישית צריך להשתפר. יותר מזה בעיני ובקנה מידה שלי, אם אני לא מצליח להסביר למישהו משהו שהוא חשוב בעיני, לא רק שזה אומר שאני אישית צריך להשתפר כמאמן, אלא בראש ובראשונה זה אומר עלי שאני בעצמי צריך להבין עם עצמי טוב יותר את אותה הנקודה שאני לא מצליח להסביר לאחר. אם אני לא מצליח להסביר למישהו משהו, זה אומר שלא הבנתי אותו מספיק טוב כדי להסביר אותו, מה שאומר שלא יישמתי אותו מספיק טוב על עצמי. ככה שהדברים כמובן נכונים בראש ובראשונה גם לגבי עצמי. וכנ"ל מדובר על דברים שאני אישית לומד על עצמי ועל תהליכים של אימון אישי תוך כדי אימון אישי ... מה את אומרת ?

למעלה