דעת יחיד
אתחיל ואומר שאני מביעה כאן עמדה אישית שסיגלתי לעצמי תוך כדי עבודתי כמאמנת. בשבילי ובשביל המתאמנים שלי זה עובד, לפעמים קל לפעמים קשה אך יצרני. מבחינתי, ישנם מספר דברים בהם על המתאמנים שלי להצטייד טרם צאתם לדרך. בלעדיהם, אינני רואה איך האימון מצליח עבורם לא רק ברמת השגת תוצאות אלא לא פחות חשוב ברמת ההנאה והעוצמה שיחושו במהלכו. אלה הם דברים שעליהם אני מצהירה ככלים מינימליים הנדרשים לתהליך שינוי ואת רמת קיומם אנו בודקים יחד. מה שחסר משלימים. אפשרי בהחלט (וגם קרה) שיהיו התנגדויות. כיוון שאני רואה למיומנויות הללו חשיבות רבה לתהליך בו בחר המתאמן, אעשה כל שנדרש על מנת שהמטרה תהפוך להיות מטרתו שלו. ישנם מקרים בהם זה לא קל. אך מבחינתי, הרתמות שלו לענין, מעידה על מוכנותו לצאת ממעגל הנוחות שלו. לדוגמא, אדם שהוא מאוד ריאקטיבי וקורבני אינו בכושר מתאים לצאת איתי לדרך, בין אם באותו שלב של תחילת האימון הוא רואה זאת חשוב או לא. גם לי, כמאמנת, יש את הזכות ואפילו החובה לברור את מתאמניי ולהחליט למסע של מי אני מצטרפת ולמי לא.. אני חייבת להודות שברובם המכריע של המקרים, גם אם נדמה שלא היה זה חשוב, היתה הרתמות טובה שהוכיחה את עצמה. יש משהו בהתמסרות הזו שהוא בעיניי גורם מנבא לעתיד האימון. במספר מקרים בודדים ביותר, בהם זה לא הלך, נפרדנו, וטובה שעה אחת קודם. הפרידה, אגב באה מצידם ודי בהתחלה. בעיני, זה לגמרי בסדר. אנו לא חייבים להתאים וזה לא מנהל או מנחה אותי יותר. מודה ומתוודה, לא יכולה לצאת למסע הזה עם כל אחד. כמאמנת, תפקידי לא רק לשקף, אלא גם להתעקש כשצריך. זה גם תובע ממני לבחון את הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת עם מתאמן ספציפי. אך לא אוותר על משהו שאני רואה כמקל בגלגלי המתאמן והתהליך שלו. כשאני חושבת על זה עכשיו, לא מעט הצלחות ענקיות ידעו המתאמנים שלי לייחס להתעקשות הזו. ואגב, מסכימה לגמרי עם הכותבת שמסבה תשומת לב למה שעומד מאחורי הבחירה. חשוב ביותר.