חשוב או לא חשוב?

tlingit

New member
חשוב או לא חשוב?

התייעצות שהגיעה אלי, הנושא נראה לי מעניין וקיבלתי רשות להעלותו כאן בפורום: המאמן/מאמנת מזהים נושא שלדעתם הוא משמעותי למתאמן/מתאמנת כשמעלים את העניין לשיחה המתאמן/מתאמנת טוענים שהנושא לא חשוב לדעתם והם לא רואים, גם אחרי הסברים של המאמן/מאמנת, את חשיבותו או את הקשר שלו לדברים/נושאים שרואה המאמן/מאמנת. לכאורה, "ככתוב בספר", הדבר הנכון לעשות הוא לעזוב את הנושא. אבל, עולה השאלה, מה אם בעיני המאמן הנושאים עדיין חשובים? אשמח לשמוע מכם כיוונים למחשבה

Yin

New member
לחץ?

ממתי ללחץ הפך לטקטיקה מקובלת? כשהפרה רוצה להניק והעגל לא רוצה לינוק - הוא בורח. כשהעגל רוצה לינוק והפרה פחות רוצה - היא בועטת

מה אם בעיני המאמן הנושאים עדיין חשובים?

ממליץ לכל אחד לראות בזה נורה בקרה לעצמו מהיכן אצלו נובע הצורך לעסוק בזה או לראות בזה דבר חשוב חשוב זה עיניין יחסי מה שחשוב לאחד לא בהכרח חשוב לאחר ולמעט מקרים של כבוד הדדי ושמירה על זכויותיו של אדם אחר אין חשיבות אחת עולה על חשיבות אחרת אוסיף ואומר, שדברי אלו יוצאים מנקודת הנחה שהמתייעצ/ת העלו שאלה זו הנוגדת כדבריך את "הספר" מתוך אחריות מלאה ודאגה כנה ואמיתית למתאמנ/ת שלהם והם רואים את טובתו/ה בראש סדר העדיפויות אם אכן הנחותי נכונות ראוי הדבר שיבעתיים שיבחנו עצמם בעיניין זה כיוון שסיכוי טוב שיעשו פריצת דרך כל שהיא בחייהם שלהם , וכל פריצת דרך שעושה מאמן משפיע באופן ישיר על היכולת של המתאמנים לעשות זאת בתחומם.

tlingit

New member
הנחתך נכונה

והשאלה אכן נובעת מתוך הרצון להבין מה נכון יותר לעשות, כאשר הרצון לעזור מאד פועל ואכן כן, טובת המתאמנים היא מוקד הדילמה. מה שאני מקווה להשיג בדיון הזה הוא כמה שיותר נקודות מבט על הנושא, משום שכל אחד מבין או מתחבר אליו קצת אחרת, ולדעתי מאד עוזר כשאנחנו מוצאים את ה"מפתח" האישי שלנו להרגיש נכון ונוח עם זה הרי לכאורה, או "על פניו", אפשר לראות בכך מעין פרדוקס

מנקודת מבטי../images/Emo22.gif../images/Emo17.gif

האם אנחנו לא נמצאים שם בכדי לשקף למתאמן גם את מה שהוא לא "רואה"? לטעמי תמיד כדאי לעלות נקודות חשובות שאני רואה כמאמנת. אם המתאמן בוחר לא להתעכב על הנושא,לבדוק אם זה לא שומר שלו. בכל מקרה האג'נדה היא של המתאמן, ועדיין עלינו לשים לב מה הסיבה מאחרי הבחירה שלו.

tlingit

New member
תודה

למה את מתכוונת בהפניית תשומת לב לסיבה שמאחורי הבחירה של המתאמן/מתאמנת?

בכייף

אני מתכוונת לזה שתמיד יש סיבה לבחירה כזאת או אחרת. אנחנו כמאמנים מחוייבים להבין אם הבחירה היא מתוך מקום שמקדם, או עוצר. אם נדע למה המתאמן בחר בלא להתאמן על נושא מסויים, נדע להביא אותו למקום הכי טוב שאפשר. מעניין,על איזה כיוון את חשבת?

tlingit

New member
לא חשבתי על כיוון מסויים בהכרח

אלא שלא לגמרי הבנתי למה את כיוונת, גם בהקשר של האם ואיך לחקור את סיבת ההחלטה של המתאמן/מתאמנת וגם בהקשר של מה אנחנו עושים, כמאמנים, עם המידע הזה, וכן הלאה. תודה על ההבהרה
היא גם גורמת לי להרהר עוד קצת על השאלה מתי אנחנו עוצרים ופונים לכיוון אחר ומתי אנחנו בוחנים עוד קצת את העניין (או סביב העניין, כפי שהצעת) גם אחרי שהמתאמן/מתאמנת סימנו לנו שיש נושא שבעיניהם אין טעם או תועלת בעבודה סביבו. אני בדרך כלל בחרתי כאשר המתאמן מסמן לי גבול מבחינתו לשנות כיוון ולעבוד על דברים אחרים, מתוך הנחה שאם זה נושא משמעותי, הוא יעלה גם בהקשרים אחרים. ואולי אז יהיה לנו יותר קל, או הזמן יהיה יותר נכון, לבחון אותו להתבונן ולעסוק בו. ואם הוא לא יעלה שוב, הרי שהמתאמן/מתאמנת בחרו שלא לעבוד עליו באימון הנוכחי, וגם זה בסדר גמור.
מעולה, אני אוהבת לחשוב עוד ומכיוונים נוספים, תודה לך

שמתי לב...

למדתי באימונים שיכולים להיות אותם מצבים אצל שני מתאמנים שונים וכל אחד יגיב אחרת. אחד ישמח ל"הארה" שלי, שלא חשב או שם ליבו אליה, והשני לא ירצה להתעכב על הנושא. כל אחד ובחירתו. בהקשר לזה שבחרת לשנות כיוון מתוך הנחה שהנושא יעלה שוב- אני מאמינה שזו הדרך. גם אני בדר"כ לא "מתעקשת". ובאמת אם הנושא משמעותי, הוא אכן עולה בהקשרים אחרים. הכי חשוב לי לזהות מאיזו סיבה המתאמן בחר לא להתאמן על הנושא ואם זה יעכב את ההתקדמות או לא.

הבהרה

תשובתי איננה רומזת או מכוונת לכך שהשאלה איננה ראויה או שמי שהעלה אותה לוקה בחסר או ראוי לגנאי (זה למקרה שלא הייתי ברור) למעשה, ההיפך הוא הנכון, אני מכוון בדיוק למצב בו כל הכוונות "טהורות" (שאחרת אין משמעות לתשובה שנתתי) ומאמן מבין שבתהליך האימון ישנם שני אנשים ולא אחד המתאמן והמאמן ומתקיימת סינרגיה בינהם ואם אצל המאמן מתגלה קונפליקט כגון זה שתארת, סימן שמתבצעת עבודה טובה ונשאלת השאלה כיצד נכון להמשיך או לעבוד על הקונפליקט את העלת את השאלה (כפי שוודאי הועלתה אליך) כשאלת התייעצות שמחפשת תשובה - "מה נכון לעשות?" מה שאני מציע, בדיוק כתשובה לדילמה שהעלת ולטובת התהליך והשותפים לו שהמאמן יבחן בעצמו את מהות הקונפליקט לא לשאול אחרים מה לבחור מבין השניים (לנהוג עלפי הספר ולהרגיש רע או לנהוג על פי דעתו ולהרגיש רע) אלא לחקור את עצם הקונפליקט אם הוא יחקור ויהיה שווה נפש בנוגע לקונפליקט בתוכו התשובה לגבי מה לעשות בעבודה עם המתאמן תעלה מאליה באופן ספונטאני - הוא ידע לבד בדיוק מה לעשות.

רויתית

New member
תחושה עם מתאמנת

אפרופו כל מה שנאמר כאן .. תחושה שיצאתי איתה היום בצורה די רצינית - הפרה רוצה להניק - העגל ..צריך להאכיל אותו בכפית ..........ולדעתי אם זו התחושה שלי כבר לא מהיום ( ואולי גם החשש ), יש כאן עניין המתקשר לדברים איתם היא באה , על רצון לאסרטיביות , בטחון וכו' .. סוג של תלות שאני מרגישה ממנה , צורך שיעשו עבורה את העבודה .לא תמיד אני שומעת ממנה תשובות ברורות , לא תמיד היא מבינה מה אני אומרת ...... ,אני מניחה שמה שאני מרגישה ממנה אינו בכדי .בשבוע הבא אשקף , יחד עם זאת אני לא חושבת שאני יודעת מה לעשות עם זה ..אני מנסה לשקף לא מעט ...יתכן שאני רצה הרבה לפניה ? ? הרבה פעמים אני שמה לה את התשובות ( לא טוב !! ) בפה ...עייצ'ס חברה , עייצ'ס

קצב

בהנחה שבמהות היא מדהימה ויכולה להגיע לאן שהיא רוצה, בלי שום "אבל". ובהנחה שהיא הגיע אליך לא על מנת שתובילי אותה או תקחי אותה בידיים אלא היא באה כדי שתלווי אותה בקטע של הדרך שלה אל עבר החזון וכדי שבעזרתך היא תוציא מעצמה עוד יכולות מהכח אל הפועל. (האם את יכולה לראות אותה ככזו? מבלי לסתור את החויה שלך איתה עד כה?) ואני גם מניח מתוך מה שאני קורא שאת אוהבת אותה, את באמת רוצה בטובתה, והחשש שלך נובע בעצם מהמחוייבות שלך להצלחה שלה ולמקצועיות שלך. בהנתן כל זה מה זה אומר בשבילך ללכת בקצב שלה? מה זה אומר מבחינת המוכנות שלך? התחושה שלך? מה זה אומר בפועל באופן פרקטי, קרי, איך זה יראה?

רויתית

New member
קצב והנחות - מה לפי ניסיונכם ?

זה אומר שאת המשפט הזה :Emancipate yourself from mental slavery" ".None but our selves can free our mind אפשר להגיד עליה ..היא היחידה היכולה לשחרר עצמה מהעבדות של עצמה .. ( לאור הדברים שהיא מספרת לי ) , והדרך לעשות זאת היא להשתחרר מהדוגמאות והעיסוק החוזר ונשנה בכמה שקשה ורע מסביב .. אם היא רק תבחר בזה .היא טוענת שכייף לה לבוא אליי , כי אני מחזקת אותה , מחמיאה לה וכו' .. עם זאת זה תופס אצלה הרבה מקום ..כנראה זה הצורך שלה כעת .( אני שואלת את עצמי אם אני צריכה להבין את זה אם לאו ) . ואני רוצה לשתף בעוד משהו .. כייף לי להחמיא לה , ואני עושה את זה הרבה . יש לי הרגשה שזה "יושב "לה על איזה שהוא צורך , ולפעמים עם זאת יש לי צורך להזכיר לה שאני לא פסיכולוגית ( מה שאני לא עושה , כמובן .) . הצעתי לה למצוא איזה שהוא ערוץ בו היא יכולה להשתפך , לתת דוגמאות , לשתף וכו' , כדי שכל זה לא יבוא ע"ח האימון . ברור לי שהיא צריכה את זה . אשמח לדעת מה אתם מציעים . נראה לי שכייף לה שכל זה יהיה בפגישה האחת בשבוע
בקיצור .. אני בקצב שלה , היא הנותנת
אין ברירה נכון ?

עדיין בקצב (איטי קצת ../images/Emo13.gif )

אגב את המשפט הזה כתב בוב מרלי הגאון אני יכול לראות את הרצון שלך שהיא כבר תהיה שם בדרך תשתחרר מהדוגמאות והעיסוק החוזר ונשנה בכמה שקשה ורע מסביב דרך שאת יודעת ומכירה כמועילה ומקדמת ואת יודעת שתתאים לה ושאת רוצה ונהנת להחמיא לה ושאת היית רוצה שהיא תקבל את המחמאות כשווה מול שווה ולא כנזקקת מול ספקית כדי שתוכלי להיות שם: 1. מה זה אומר בשבילך ללכת בקצב שלה? 2. מה זה אומר מבחינת המוכנות שלך? התחושה שלך? 3. מה זה אומר בפועל באופן פרקטי, קרי, איך זה יראה? כשמישהו אומר לי " בקיצור....." אני מיד משער שהשיחה אינה נוחה לו זה נכון?

רויתית

New member
מוכנות

מה זה אומר על המוכנות והתחושה שלי ? לא יודעת , בעצם . גם לא איך זה ייראה באופן פרקטי . למה אתה מתכוון ? אני נהנית באמת להחמיא לה , אני למדתי באימון שלי כמתאמנת שמאוד חשוב להחמיא .. לחלק מחמאות כמה שיותר . זה הופך להיות כמעט טבע שני , אז משתדלת מאוד ליישם כמאמנת .

אני בקצב שלה , היא הנותנת

כך כתבת, אני שואל, מה זה אומר באופן פרקטי להיות בקצב שלה? אם אני אציץ עליכם בשעת שיחה דרך חור המנעול, איך אדע שאת בקצב שלה?, איך זה נראה? מה אראה עליך? מה אראה עליה? ויותר חשוב איך את תדעי שאת בקצב שלה? ולגבי המוכנות והתחושה, הכוונה היא מה זה ידרוש ממך להיות בקצב שלה? איזו הויה תבחרי לאמץ שתתמוך בך להיות בקצב שלה? על מה את מוכנה לוותר על מנת שתוכלי להיות בקצב שלה? השאלות והתשובות הן עבורך לא עבור הקהל הרחב, דרך טובה היא לכתוב על דף את התשובות, רואים דברים מעניינים. ודבר חשוב מאוד, דרוש אומץ להמשיך שיחה שאינה נוחה, שאפו

רויתית

New member
קצב

תודה על השאפו
לפעמים חסר לי באמת שמישהו יציץ מהצד ויתן לי פידבקים
אני בהחלט אחשוב על מה שאתה אומר , נראה מה יעלה . אתה מוזמן להאיר לי כמה דברים בנוגע לאיזו הוייה אבחר ( במסר אישי ) , זה מאוד יעזור . על מה לוותר ? זו שאלה מעניינת .... מעניין גם איך עושים את זה . אין ספק שיש פה אתגר .

למעלה