חשד לקרוהן

חשד לקרוהן

שלום ד"ר.

ביצעתי לאחרונה בדיקות דם שכללו בדיקת נוגדנים לקרוהן. התוצאות כללו ASCA IgA בערך של 26.3, ASCA IgG בטווח הנורמה, Atypical pANCA שלילי וCRP קטן מ0.5.

מה זה אומר? האם יש אפשרות שזה לא קרוהן? חשה בצורך לציין שבשנה האחרונה נבדקתי פעמיים בבדיקות דם כלליות שיצאו תקינות למעט CRP שהיה מעט גבוה (1.1 שירד ל-0.8 לאחר חודש), כשלא עלו על הסיבה לזיהום (האמת שלא ממש חיפשו), כשברקע הייתה הרגשה רעה מאוד שכללה כאבי בטן שבאו והלכו, דימומים מפי הטבעת שבאו והלכו, חולשה, בחילות, בלבול ועוד. דווקא לאחרונה הרגשתי יותר טוב.

הגסטרו שלי בחופשה ואין לי עם מי לדבר ואני דיי לחוצה.

תשובה

לא עושים אבחנה של מחלת קרוהן על סמך בדקה של ASCA . כאשר יש ממצאים נוספים אשר מרמזים על האפשרות של קרוהן, ASCA הוא פרמטר נוסף אשר תומך באבחנה. על סמך הנתונים כאן לא הייתי מגדיר אותך כחולה קרוהן והיתי מבצע בדיקות נוספות במטרה להגיע לאבחנה. (בדיקות אנדוסקופיות , וידיוקפסולה, קלפרוטקטין בצואה וכו')

תודה על התשובה ושאלה נוספת

הגסטרו שהפנתה אותי לבדיקה היא רופאה מאוד מבוקשת, וגם אחרי שחזרה מהחופשה אין לה זמן לשוחח איתי ונראה שהדרך היחידה לשוחח איתה ולקבל הפניה לבדיקות נוספות היא לקבוע תור, מה שדורש המתנה של חודשיים לפחות.

בהנחה שאולי יש לי קרוהן (אני מניחה שהיא לא הפנתה אותי לבדיקה סתם), האם פרק הזמן הזה קריטי? במצב כזה מקובל לצפות שהיא (או גסטרו אחר) תקבל אותי דחוף ותיתן לי הפניות לבדיקות כבר עכשיו? נוספת לזה העובדה שאני לא מרגישה טוב ולכן הגעתי אליה מלכתחילה.

האם גסטרו פרטי רשאי להפנות אותי לבדיקות האלו שנעשו בקופ"ח? או שידרשו ממני בכל מקרה לאשר אותן אצל גסטרו של הקופה?

למעלה