חשד לפיברומיאלגיה

חשד לפיברומיאלגיה

שלום נאוה שמי שירה ואני בת 26.5 ויש חשד ב-95% שיש לי את המחלה. לאחותי היה CSF כרגע המצב שלה טוב ויציב. אני לומדת רפלקסולוגיה שנה שלישית שומרת על תזונה מאוזנת יש לי רגישות ללקטוז שהתגלתה מלפני שנה וחצי ומאז אכלתי רק מוצרי עיזים. לפני כחודשיים התחלתי לאכול פה ושם מוצרי חלב עם כדור שמפרק את הלקטוז אך יש לי הרגשה שהוא הביא את התפרצות המחלה וכיום כבר שבועיים אני לא נוגעת בכלל במוצרי חלב לא עיזים ולא פרה. רציתי לדעת מידע לגבי תזונה מומלצת אם יש באיזה אתר תזונה ספציפית חולים במחלה תודה רבה יום טוב שירה

dorgad

New member
שוקו מרמלד, אבחון פיברומיאלגיה אינו

עניין פשוט. מתוך "המעט" שאני יודעת בנושא, לא נתקלתי אף פעם במוצרי חלב כטריגרים לפיברו'. ייתכן שיש לך פיברו', אך ללא קשר לחלב. מאחר שלא פירטת בהודעתך מאילו תסמינים את סובלת - ממליצה מאוד שתפני לרופא כדי לקבל אבחון מסודר. בנוסף, מאוד מומלץ לקרוא חומרים בנושא, תמצאי אותם בקישורים כאן, וגם באתר של עמותת אס"ף ובפורום המקביל בוואלה. בריאות טובה, דור

נושא התזונה בפיברו הוא אישי מאוד

כיון שאחד הסימפטומים מערב את העיכול - מעי רגיז, לכל חולה יש את הרגישויות שלו/ה. במאמרים תמצאי המלצה לתזונה בסיסית כדי לדייק יותר, אני ממליצה על פניה למטפל מתאים (נטורופת, תזונאי או אחת השיטות ה"שלמות": סינית הודית וכדומה) או ניסוי וטעיה - לאתר את מה שמחריף את מצבך ולהוריד מהתפריט. בהצלחה!

למעלה