חשד למחיצה

חדשה 282

New member
חשד למחיצה

היי בנות יש לי שאלה ,
בינואר עברתי באסותא ראשון ivf ממנו נקלטתי להריון ובסוף נאלצתי לעבור הפלה בשבוע 9 לאחר שהדופק הפסיק בשבוע 8 וחצי ... הרופאה שעשתה לי את הגרידה אמרה כי הרגישה שיש לי מחיצה ברחם כי נתקלה במשהו ... עד היום לעולם לא עלה חשד כזה בשום בדיקה שעשיתי כולל צילום רחם ... בצעו לי כבר אולטרסאונד רגיל לאחר ההפלה ונראה שהרחם חזר לעצמו כולל הכל , כדי לוודא אם יש מחיצה או לא נשלחתי לאולטרסאונד תלת מימד והתור שלי רקב15.5 , בנתיים תוהה לעצמי ומשתגעת מה הסיכוי שיש מחיצה ? האם זה בטוח כי הרגישה משהו ? או שיש גם סיכוי שאין ? אשמח לדעתכן או לניסיון האישי שלכן... תודה וסליחה על החפירה ��

mlk123456

New member
הדרך הכי טובה לאבחן מחיצה היא היסטרוסקופיה אבחנתית. יכולה לס

לספר שעברתי גרידה, היסטרו ניתוחית ואחריה אבחנתית ואף אחד מעולם לא הזכיר בפני שיש לי מחיצה. פתאום לאחר מספר כשלונות בהחזרות, כשעשיתי שוב היסטרו אבחנתית לפני מספר חודשים, הרופא שבדק אמר שיש לי מחיצה קטנה 30% ובגלל הכשלונות ממליץ להסיר.
שאלתי את הרופא IVF שטיפל בי בזמנו אם ראה באולטראסאונד והוא אמר, אה כן, זה לא משהו שמצריך התייחסות.
הרופא IVF החדש ביקש שוב היסטרו אבחנתית ועשיתי שוב (פעם 3) אצל עוד רופא וגם שניהם המליצו פה אחד להסיר מחיצה.
הרבה בנות הרו וילדו עם מחיצה (חברה שלי למשל) ומחיצה - אם היא קטנה, לא אמורה להפריע להשתרשות. אם המחיצה היא מעל 30% אז היא יכולה לגרום לצירים מוקדמים וחס וחלילה לא עלינו, הפלות בשלבים מאוחרים של ההריון.
כן חשוב לאבחן, אבל גם אם יש מחיצה גדולה - ניתןל להסירה בניתוח די פשוט (היסטרוסקופיה ניתוחית), אז לא להיבהל, זה דווקא מסוג הדברים שהם ברי פיתרון.
מקווה שעזרתי ובהצלחה

a morph

New member
כמו שאמרו לך, היסטרוסקופיה אבחנתית יעילה יותר באבחון מחיצות

אז אם כבר, הייתי עושה היסטרו.
אצלי בצילום רחם ראו שהרחם במבנה קשתי, שזה לא מחיצה אלא וריאנט תקין של מבנה הרחם, אבל בגלל שאני קוראת יותר מדי באינטרנט מצאתי שלפעמים מבלבלים בין מבנה קשתי למחיצה קטנה, וכשעברתי ל-IVF ביקשתי מהרופאה לבדוק.
היא שלחה אותי לאולטרסאונד תלת מימד שבו אמרו שהרחם תקין, לא קשתי ולא כלום, אבל בהיסטרוסקופיה אבחנתית אישרו שאכן המבנה קשתי.
אז יש דברים שתלת מימד מפספס.
מה שכן, לא הייתי נלחצת יותר מדי בגלל משהו שרופאה הרגישה על עיוור בזמן גרידה.

רופא אחד שעשה לי פעם הזרעה ומשום מה התקשה מאוד בביצוע (היחיד שהתקשה לעשות לי איזושהי פעולה גינקולוגית ever) אמר לי שזה בגלל שיש לי רחם אחורי. אישית, אני חושבת שיש לו ידיים אחוריות.

צר לי על הגרידה. שתזכי להריון תקין ובידיים מלאות בקרוב מאוד.

חדשה 282

New member
תודה ...

היי תודה על ההתייחסות ממה שהבנתי מהרופא שלי מספיק כרגע אולטרסאונד תלת מימד ואני די סומכת עליו הבעיה היחידה שלי שהתור רק עוד 3 שבועות ומבחינתי זה כמו נצח ...במיוחד שיש לי אופי שאוהב לייצר בעיות ולחקור ולחשוב תמיד על ההכי גרוע , והבנתי שאם יש מחיצה וצריך להוריד אותה צריך להמתין עוד איזה חודשיים שלושה עד שחוזרים לטיפולים והחוסר מעש הזה משגע אותי בנתיים .
דרך אגב גם לי יש רחם אחורי אבל אף פעם לא התייחסו לזה כבעיה , תמיד היה קל לעשות לי הזרעות או את ההחזרה שעשיתי לא נתקעו ולא הרגשתי שום כאב מיוחד ... מקווה שהזמן עד התור יעבור מהר...

a morph

New member
זה באמת לא בעיה

יש מקרים נדירים מאוד שהרחם נמצא בזווית באמת בעייתית שמקשה על החדרת קטטר בהזרעה\החזרה, אבל זה באמת נדיר ואם עד עכשיו אף אחד לא נתקל בבעיה - אז אין בעיה.

חדשה 282

New member
מקווה שגם לא תהיה מחיצה

ונחזור לסבב מוקפאים כבר מהמחזור הבא ��

shira11114

New member
באותו מצב כמו שלך

הדאגת אותי מאוד כשאמרת שרק אחרי 3 חודשים אפשר לחזור לטיפולים!
באמת?? 3 חודשים אחרי שמסירים את המחיצה??

חדשה 282

New member
זה לא וודאי

זה ממה שחפרתי וקראתי באינטרנט ... עוד לא ביררתי על זה עם הרופא , הוא לא רוצה להקדים את מה שלא צריך ונחכה לתשובות לראות אם קיים בכלל... הלוואי ואני טועה וזה לא באמת עם 3 חודשי המתנה ...

shira11114

New member
יואו אני בסרטים עכשיו חחחח

אם מישהו אומר לי לחכות עוד 3 חודשים אני מתה....
גם ככה עשיתי הפסקה לא קטנה.. אני אחרי צילום רחם, מחכה לעוד היסטו :(

shira11114

New member
מישהי שהסירה מחיצה יכולה לשפוך קצת אור??

כמה זמן אחרי הסרה של מחיצה אפשר לחזור לטיפולים?
תודה

Cuenquitta

New member
אני הסרתי מחיצה קטנה (25% )

חזרתי לטיפולים בחודש לאחר מכן. חודשיים אחרי הפעולה בהזרעה על ביוץ טבעי הצלחנו (וזה אחרי כמה וכמה סבבי הפריה כושלים ).

תלוי רופא ותלוי איך הולך הניתוח

אצלי הרופא אמר מראש שהוא מנתח, חודש אכ צריך לעשות היסטרו אבחנתית כדי לוודא שהכל תקין.
ובכל מקרה במשך חודשיים צריך לקחת כדורים שיבנו את הרירית שוב ורק אכ ניתן לחזור לטיפולים.
גם אצלי הייתה מחיצה 25%.
&nbsp
לגבי זה שהרגישה מחיצה... כדאי שתבדקי אך כנראה סיכוי גבוה שנכל בסדר.. וזה היה עניין של תנוחה או משהו כזה.
ואגב.. בצילום רחם הרבה פעמים לא רואים מחיצה.. אצלי לא ראו.. אבחנו בהיסטרו אבחנתית

חדשה 282

New member
תודה

מעודד לשמוע שיש סיכוי שזה עניין של תנוחה , מקווה באמת שהכל בסדר...

גוגו 888

New member
אל תדאגי לגבי המנח של הרחם

יש בנות עם רחם קדמי ויש עם אחורי זה לא משנה. אין לזה משמעות... אל תחפשי בעיות שלא שם (גם אני כזאת וזה נורא מלחיץ) בכל מקרה גם לי יש רחם אחורי ונקלטתי בסבב הקודם מהזרעה (וגם מהחזרה לפני כן שנפלה, כעת מנסה להיקלט שוב).... וגם - את נקלטת להריון אז יש לך הוכחה שמנח הרחם לא היווה בעיה להיקלט!
המון בהצלחה

חדשה 282

New member
צודקת לגבי ההקלטות

אבל הבנתי שמחיצה ברחם ( במידה וקיימת ) יכולה לגרום להפלות , למרות שלפי מה שהרופא שלי אמר זה גורם להפלות בשבועות 12-13 בדרך כלל ואצלי זה היה בשבוע 8 וחצי כך שסביר להניח שזה משהו בהתפתחות של העובר אבל כמובן אף אחד לא יכול לדעת את הסיבה בוודאות

היא321

New member
רחם אחורי

יש לי רחם מאוד אחורי (החזרות מאוד קשות) ויש לי תינוקת.
רחם אחורי ממש לא מהווה בעיה בקליטה.
בהצלחה!

למעלה