חשד לטוראט

bishgush

New member
חשד לטוראט

שלום רב אני בן 32. מזה זמן רב אני חושד שאני לוקה בתסמונת טוראט, מאז שמעתי את המונח לראשונה לפני מספר שנים. יש לי מספר תופעות אשר אף פעם לא ידעתי כיצד להסבירם. התופעות הללו מלוות אותי בבירור מאז גיל 4 או 5. כל בני משפחתי מודעים לעניין אבל אף אחד לא ידע למה זה בדיוק קשור. קשה לומר כי אני סובל מכך, אבל יתכן וזה קשור לתסמונת טוראט. מעולם לא עשיתי בירור מקצועי בעניין, כיוון שאני מאוד מתבייש. מצד שני אני אף פעם לא הייתי בטוח אם יש לי באמת הפרעה או שמדובר במשהו "נורמלי", פשוט קיבלתי את עצמי כמו שאני, לא עשיתי מזה עניין, ופיתחתי כנראה מנגנוני שליטה אוטומטים בתת מודע אשר מעלימים לי את ה"טיקים" בפומבי, כך שאני לא מעורר תשומת לב מיוחדת וההתנהגות שלי לא נחשבת יוצאת דופן בחברה. מגוון הטיקים שאני מדבר עליהם אצלי כוללים "טיקים ווקלים מורכבים". יש לי דחף פנימי בלתי נשלט לקולות, העוויות, פרצופים וצפצופים. התדירות משתנה מאוד ביום יום. כשהייתי קטן זה היה אקוטי יותר בייחוד הפרצופים. עם השנים העסק התמתן, אבל עדיין פרצי הקולות נשארו והם בדר"כ קורים כאשר יש לי מצב רוח טוב או כאשר אני שמח (לכן היה לי קשה להבין האם מדובר ב"קריאות שמחה" או במשהו אחר). כאשר אין לי מצב רוח, הכל נעלם. בעבודה אני בדר"כ נוטה לשרוק או לצפצף וכך אף אחד לא שם לב. אבל כשאני לבד או עם אשתי אני נותן פורקן לדחפים הללו המלווים אותי מאז ילדותי. בנוסף, אני נוטה לתופף עם האצבעות בתדירות גבוהה, ובכלל אני מאוד "ווקלי". קצת קשה לי להסביר. אנשים שמכירים אותי רואים בי בנאדם משעשע. הבעיה המרכזית היא שקשה מאוד לאבחן את העניין. ז"א האם אני סתם אחד ש"אוהב לעשות קולות" כמו שכולם מכירים אותי (ובעל יכולת ווקלית מרשימה, כגון חיקויים, צפצופים וכל מיני סוגי קולות), או שבאמת ישנה כאן הפרעה. מה אני יכול לעשות על מנת לקבל אבחון לעניין ולדעת חד-משמעית האם אני לוקה בטוראט? וגם אם אני אכן לוקה בטוראט, אין לי מושג האם עלי לטפל בזה, כי אני חי עם העניין כל חיי. בברכה.

ש ל י ק

New member
שלום וברוך הבא

מציעה לך לקרוא באתר א.ס.ט.י על התסמונת כמו כן הגב' בת שבע גרנית יו"ר העמותה תענה לך כאן בהמשך כך שתוכל לדעת אם זה אכן הכיוון ומה ניתן לעשות. בהצלחה

הלנה

New member
הי ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

לדעתי אם אתה חי עם זה בשלום כל החיים שלך ולא מפריע לך לתפקוד אז זה יהיה רק "שם" בשבילך...ואולי אין צורך להתחיל בבירור... מצד שני, אני מבינה שבכל זאת זה מסקרן..מה גם שאם לאחד מהילדים שלך יהיו תופעות דומות תוכל להיות יותר חכם אם תדע מה יש לך... אני ממליצה לך ללכת לאבחון אצל נאורולוג מומחה. מאיזה אזור אתה בארץ? באזור המרכז יש את ד"ר אנקה הרשקוביץ שמטפלת בוולפסון ובמכבי. אני אגב, רק אמא לילד עם טוראט... בהצלחה.

bishgush

New member
אין לי בעיה להיבדק בכל אזור

ובפרט שיהיה מדובר בנוירולוג מומחה לעניין.

השגיא

New member
נכון- זה הכי חשוב!

להיבדק אצל נוירולוג שמבין מה זה טוראט. לרשימה של נוירולוגים טובים ואמינים, אפשר לפנות לגב' בת שבע גרניט יו"ר העמותה. (כאן תחת הניק שביק) אבל בינינו, אם ע"ס מה שקראת איבחנת את עצמך, קרוב לוודאי שאתה צודק. אז ברוך הבא לקהילתינו החמה! אני גלית אמא לשי בן 10.5 עם טוראט..

ברוך הבא לפורום שלנוbishgush ../images/Emo8.gif

אם לא מפריע לך ואתה חי עם זה טוב אז למה לטפל? לגבי איבחון למבוגרים....אתה צריך לפנות לאחד מהמרכזים הבאים הקרוב למקום מגוריך. 1.בי"ח וולפסון - חולון/בת-ים היחידה להפרעות תנועה ד"ר אנקה הרשקוביץ 2.בי"ח איכילוב תל-אביב - היחידה להפרעות תנועה פרופ' קורצ'ין או ד"ר ניר גלעדי. 3.בי"ח מרכז ספיר (מאיר) כפר סבא - מרפאה נויורולוגית פרופ' גדות. 4.בי"ח רמב"ם חיפה - מרפאה להפרעת תנועה - ד"ר אילנה שלזינגר למקומות נוספים נא לפנות לגב' בת שבע גרניט יו"ר עמותת א.ס.ט.י. 09-7408478 .

הלנה

New member
מנסיוני

צריך להתקשר למרפאה ולקבוע תור...בלי הפניה. אבל כשתתקשר תשאל כי יכול להיות שבכל מקום זה משהו אחר (אנחנו הינו בשניידר לילדים).

yakovs

New member
חשד לטוראט?

שלום לך, אני יעקב. התופעות שאתה מתאר דומות מאד למה שקורה אצלי. כמעט חשבתי שאני כתבתי את זה. ולכן אומר לך, שאם לי יש טוראט, אז כנראה שגם לך, וזה על דרך ההיקש ולא מחייב. שמע, למה לך לדעת חד משמעית האם אתה לוקה או לא? אני מציע לך להשאיר את השאלה הזו פתוחה, כמו שאני עשיתי, ולחיות באושר ובאושר עד מאה ועשרים בלי לדעת את התשובה. זה מאד עוזר להתמודד. יעקב.

yuvalgross

New member
התמודדות

היות שמעולם לא סבלתי מהעניין אף פעם לא הייתי צריך "להתמודד" עם זה. גדלתי עם זה מאז שאני זוכר את עצמי וזה חלק ממני. אני לא סובל מטיקים מוטורים בפנים כמו אריק שרון, ולכן אף אחד לא ממש רואה את העניין. יש כאלה שיודעים ש"אני אוהב להשמיע קולות", ותמיד אמרו שאני דומה לסבא שלי כי גם הוא "היה מצפצף כל הזמן" (אלה המונחים שאני גדלתי עליהם). אבל זה תמיד היה בגבול השעשוע ולא יותר מזה. יש כאלה שממש משתהים נוכח כישורי החקיינות שלי והיכולות הווקלים להפיק כל מיני צלילים משונים. במהלך חיי נתקלתי רבות בכל מיני אנשים שגם "עושים קולות" ואף פעם לא ידעתי אם הם טוראטיים או שישנם סתם טיפוסים שבמקום לשרוק אוהבים לצייץ... זה נראה לי די לא חד-משמעי. מה שכן, אני יכול להעיד שתדירות הטיקים וכמותם פחתו באופן ניכר מאז הייתי ילד (אני בן 32) אבל זה עדיין קיים. מכיוון שלא נבדקתי מעולם, אין לי באמת מושג אם זה באמת טוראט, אבל אולי זה באמת זה. שיהיה.

yakovs

New member
על הכיפק

אני אוהב את הגישה שלך. אתה גמדטיק מצויין. יעקב.

למעלה