חשדות

חשדות

הגעתי לפורום כי אני חושדת שלבני (גיל 9 ) הפרעת קשב או הפרעת התנהגות האם תוכלו להדריך אותי כיצד להתחיל ? מה האבחון הראשוני שצריך לעשות ? האם מדובר באבחונים פרטים או צריך לפנות דרך קופת חולים ? בתודה נורית

חגית35

New member
אפשר בקופ"ח- תלוי איזו?

במאוחדת למשל לא יממנו איבחון במכון התפתחות הילד אך אם תפני לפסיכיאטר ילדים בקופה או נוירולוג ותבררי שהם מטפלים בהפרעת קשב תוכלי להתחיל ולהמשיך שם טיפול במכבי למשל כן מממנים לגיל זה צריך לברר במזכירות רפואית - לפעמים גם אם לא ממומן יש ביטוחים משלימים שונים שכן יממנו איבחון. מה שבטוח- שאיבחון מלא הכוונה כולל דידקטי- החלק הדידקטי לא ממומן בשום קופה והוא תמיד פרטי בניצן או מכון אחר ידוע. החלק האיבחוני חשוב לפני הדידקטי לטעמי. אם יש לקויות למידה נלוות הן לא ייפתרו מעצמן ממילא ללא התחלת טיפול תרופתי או התנהגותי שיקל על תסמיני ההפרעה, ויפנה את הילד לעיסוק בטיפול בלקויות הלמידה או הוראה מתקנת.

zivadina

New member
איך להתחיל

ראשית, אני מציעה לך לקרוא בקישורים שלנו. הקישור המצורף נפתח במדור שעורך להורים היכרות עם הפרעת קשב. בצד שמאל שלו תראי אינדקס של כל היבטי ההפרעה. במידה שתחליטי לקחת את בנך לאבחון של הפרעת קשב, ולאור איזכור בעיות התנהגות, אני ממליצה לך לגשת לאבחן אותו אצל פסיכיאטר מומחה לאבחון הפרעות קשב בילדים. נשמח להדריך אותך בפרוצדורה של האבחון בכל קופת חולים.

למעלה