חשבתם פעם

חשבתם פעם

על הסיפוק??מתי הוא מגיע אלינו? פתאום אני מרגישה את זה,כן,פשוט טוב לי!אני ממצה את עצמי וזה קורה דוקא כשקשה לנו!כשמתמודדים ומצליחים! השנה הזאת הבנתי את הפשט של לאהב את החיים הקשים..!

הסיפוק וההצלחה...

האדם נהיה מסופק כשיש לו הצלחה. כיצד הצלחה נוצרת? על ידי הצבת יעדים וכיבושם ואז אדם מאושר ויש לו סיפוק. אך יש להזהר היעדים צריכים להיות מוצבים כמו סולם אין לדלג שלבים זה מסוכן כי אפשר להתאכזב ולהפגע קשות. לכן לא פלא שכשקשה יש אושר ואף גדול הצלחנו כבשנו יעד אדיר,אז בהצלחה לכל המטפסים!

יש לנפש סיפוק.

כאשר היא מרגישה שהיא ממלאת את יעודה!! הרגשת הסיפוק הפנימית, שאתה יודע שאתה עושה את מה שצריך!! אבל אחת התכוונה לסיפוק הרגיל, של ההצלחה, כיבוש יעדים, והתגברות על קושי. אבל בשבילך לא כדאי להתווכח, כי אחרת תצטרך להביא לכאן את המאמר! (לא שמרת אותו בקובץ?)

לא שמרתי...

כבר נכתב, כי הנפש לא תמלא! ברגע שכבשת יעד, יש לך את היעד הבא שלא ממש נותן לך להיות מסופק! פשוט הנפש נבראה חסרה כדי שתצטרך להתמלא ברוחניות.. זה בתמצות המאמר

זה ברור!

לא מדברת על הצורך לריגושים,כאשר אתה כובש אתה רק מתרוקן וכו.יש לי מאמר מאד יפה בענין ונקרא `פטרה קשמיר והחור הכחול` אולי אעלה אותו בהזדמנות

זה כזה ארוךךך

אם אני אוכל היום להכנס ממחשב אני בע``ה אכתוב.חוץ מיזה שזה מאמר ארוך ובשירשור זה לא בדיוק נחמד לקרוא כזה אורך אז אני בספק אם יקראו בכלל,חבל סתם על המאמץ

היי

זה נכון שסיפוק נגרם בד"כ על ידי הצלחה ועמידה במשימות , אבל יש לו דרכים נוספות להגיע, מישו קרא את הספר של ד"ר ג'וזף מרפי?

לאה 10

New member
לא!!

ואולי תשתף אותנו מה כתוב בו? ומאיזה עוד דברים בא סיפוק?

סיפוק לדוגמא

יכול להגיע גם מנוף מדהים ('עוצר נשימה') , ואף מספר משובח, הכל תלוי בהגדרת הסיפוק, שהייתי רוצה להתמקד בה. יש למישו הגדרה טובה?

הגדרה:

מאבן שושן (מילון...): סיפוק - "הסתפקות, צורך גופני או נפשי לאדם, שביעת רצון". הגדרה שלי - סיפוק - הרגשת מלאות פנימית, כתוצאה מעשיה, וכתוצאה ממילוי פנימי. (כלומר: לא מספיקה המלאות, צריך גם שאתה!! מלאת!)

אושר הוא לא סיפוק!!

לפני כמה ימים כתבתי שרשור בנושא האושר, הנה ציטוט קטן שקשור (אם תרצה את כל השרשור, אנסה להקדים אותו.): "מהו אושר? המילה אושר מורכבת מין המילה אישור, כלומר אושר מגיע מאישור שמה שאתה עושה נכון לעשות. אז כאשר אתה יודע שאתה בדרך הנכונה ומכניס את הידיעה הזו טוב, טוב לרגש, אז אתה אדם מאושר. נכון, לא תמיד שמח, מסופק, אבל מאושר כן. אתה יודע שאתה בדרך הנכונה, שאתה שואף להגיע למטרה נכונה, נכון, לפעמים יש עכובים בדרך, לפעמים אתה נופל, נשרט, אבל אתה בדרך." סיפוק היא הרגשה יותר רגעית של "בדרך", יכול להיות סיפוק מתמשך ממשהו ארוך, אבל סיפוק הוא כשאתה מצליח לעשות מה שרצית, או כשאתה מתמלא, אז ברגע המילוי. סיפוק הוא מין נקודת אור בדרך האושר שלנו, סיפוק הוא הכח שנותן לנו להמשיך בדרך המאושרת שלנו! אושר לעומת זאת, כפי שכתבתי למעלה, הוא דבר מתמשך, ולנו כיהודים אם נדע לנצלו, הוא נצחי.

סיפוק הוא לא רק אושר,אושר הוא

גם מסיפוק. ואני לא מדברת על משהו שטחי שעובר אחרי יום,במקרה הטוב ואחרי 5 דקות במקרה הרע. נוף זו לא חויה כזו עמוקה כמו לעבוד על עצמך במשך תקופה, למצות כשרונות, להתאמץ ולהצליח. כל מה שגורם לנו מאמץ (ולא פיזי)מביא סיפוק נפשי (ובזה גם כלול מאמץ בעובדת המידות)וזה גם נקשר לשירשור של אבי שאמר שאם שואפים בלי רוחניות יש חסר.נכון,אבל בכל מאמץ נפשי יש גם מן הרוחניות..

מלשון לספק.

למלא!! ספק עם דגש בפ' (ספק, סיפק,מספק וכו') לא ספק בלי דגש שהוא משקל אחר ומשמעות שונה.

ספק (שם עצם) וסיפק (פועל של מלא) הם אותו דבר

כמו ספק מלשון ספק ( שאלה, תמיהה)? לא נראה לי, ואם כן תמיד אפשר לנסות להדביק על זה משהו (בלשנות) כמו למשל: שהסיפוק בא כשהספק נפתר. או לא יודע מה...

למעלה