חשבתי שכדאי לדעת

חשבתי שכדאי לדעת

זכאות חופשת לידה לאם פונדקאית ולאם מיועדת סעיף 6 לחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 מעגן את זכאותה של עובדת הרה לחופשת לידה. סעיף 6ב לחוק מקנה זכאות לחופשת לידה גם לעובדת אשר קיבלה למשמורתה ילד כהורה מיועד לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד), התשנ"ו-1996. לפיכך, הן אם מיועדת והן אם פונדקאית תהיינה זכאיות כל אחת לחופשת לידה.

milamark1

New member
לפי שידוע לי:

אם פונדקאית אינה זכאית לחופשת לידה, אלא לחופשת מחלה- דמי התאוששות אחרי הלידה.

מירבי*

New member
ביטוח לאומי

כידוע לכם ביטוח לאומי הוא זה שמשלם עבור חופשת לידה. לא כל הפונדקאיות מעוניינות לחושוף את עובדת היותן פונדקאיות מול ביטוח לאומי בגלל החשש מאיבוד הקיצבה החודשית וזאת בגלל תשלומים שקיבלה על היותה פונדקאית. בזמן השחרור של היולדת מבית החולים נאמר לה שהיא יכולה לגשת לביטוח לאומי ולדרוש חופשת לידה, רוב הבנות מוותרות על כך ומסתפקות במענק לידה שניתן גם הוא ליולדת ולאם.

מיקי1212

New member
למירב,

ואם הפונדקאית עבדה בזמן ההריון אז אין לה קיצבה חודשית, נכון ? או שאין לי בכלל מושג ירוק מזה קיצבה חודשית ... אשמח אם תוכלי להסביר מזה בקצרה ... בכל אופן אם היא לא קיבלה קיצבה חודשית אז היא כן יכולה לדרוש חופשת לידה כי אין לה מה להפסיד, נכון ? תודה רבה מראש ויום טוב מיקי

מירבי*

New member
את צודקת מיקי

אם היא עובדת ולא מקבלת השלמת הכנסה מביטוח לאומי או דמי מזונות דרך ביטוח לאומי, אין לה בעיה והיא בהחלט יכולה להנות מדמי הלידה. בהצלחה

מיקי1212

New member
עדיין לא ברור לי

דמי לידה זה סכום שמקבלים בלידה, נכון ? אבל כאן עלתה שאלה לגבי חופשת לידה !!! אז אם הפונדקאית עובדת היא זכאית לחופשת לידה גם ? ומזה קיצבה חודשית ? למי מגיע ? תודה רבה רבה רבה מיקי

מיקי1212

New member
מממ

לגבי אם היא מקבלת קיצבה חודשית כהשלמת הכנסה אני אבדוק איתה ...

מיקי1212

New member
../images/Emo26.gifמירבי, אפשר תשובה בבקשה../images/Emo36.gif

נראה לי שפיספסת תודה

מירבי*

New member
דמי לידה

מיקי, מענק לידה זה סכום חד פעמי שמקבלים בדר"כ עם השחרור מבית החולים. דמי לידה הם תשלום עבור משכב לידה שכרגע עומד על 12 שבועות, מחשבים את זה לפי גובה ההשתכרות של האישה במקום בו עבדה לפני הלידה.

למעלה