חשבתי שזה מאחורי

stbakior

New member
חשבתי שזה מאחורי

שלום בנות. אין על מה להתלונן. יש לי בן אחרי הפריה מתוק מתוק. אחרי הלידה הפסיקו כמעט לגמרי הכאבים וחשבתי שזה מאחורי (אחרי לפר' שלא עזרה כי לא התקרבו לאיזור הרגיש) עדיין אני מתה מפחד לפני כל מחזור, כי אני יודעת שה"גוש" עוד קיים, (במקום רגיש - יושב על החיבור לרחם קרוב מאוד למעי..), למרות שהכאבים פחתו מאוד. הבעסה שלי היא שעכשיו אני אחרי החזרת מוקפאים אחת שלא עבדה ולפני החזרה נוספת. במסגרת הבדיקות התברר שעכשיו גם יש ציסטה בשחלה שגדלה בחודש האחרון (נראה לי שבסיוע ההורמונים המעטים שלקחתי) מ- 3 ס"מ ל- 4.7 ס"מ. מה גם שהכאבים מתחילים להרים ראש.. אני מאוד מקוה שההחזרה הזו תסתדר וחוששת שאם לא, אני אצטרך לחזור להתעסק עם הסיפור של האנדו, שעושה לי רע בנשמה כי לעבור שאיבה עם כל ההורמונים שכרוכים בתהליך, זה משהו שאני מניחה שלא יעשה טוב לחיים שלי ללא טיפול הולם.... שתי שאלות: קודם כל, מה עושים עם הפחד? אני יודעת שלפחד אין תכלית ושנתמודד עם כל דבר, אבל יש הבדל בין לדעת לבין להרגיש... מאיזה גודל ציסטה ממליצים בדרך כלל לנתח?

זואילי

New member
קודם כל, מחזיקה אצבעות חזק חזק

שאלה טובה, שאלת הפחד.... יכולה לספר לך רק מנסיוני כמובן. עם כל הידע והמעורבות שלי, הפחד מהניתוח האחרון שהיה לי, זה הפחד שהביא אותי למצב של ממש סכנת חיים. התרגלתי לחיות עם כאב, עד כדי סף כאב כ"כ גבוה עד ללא אנושי. מה שגרם לי להמשיך להתעלם ולמרוח את זמני. פחדתי פחד מוות מניתוח מורכב שכולל מעיים ועם אופציה לסטומה, וזה רק הרחיק אותי מניתוח רדיקלי. בסוף מה יצא? ניתוח על סף החירום, כריתת מעיים עם סיבוכים וכמובן.... סטומה. ולגבי הטיפולים? עשיתי 8 IVF שבדיעבד, לא היה להם שום סיכוי שבעולם ליצור הריון. ואם היה נוצר הריון, אז זה היה מסכן אותי קודם כל, כולל אופציה להפסקת ההריון או פשוט בשבוע 24 הייתי נכנסת לניתוח חירום עם חסימת מעיים מלאה ולידה מוקדמת. אז סתם פיטמתי את עצמי בהורמונים וקיבלתי 17 ווסתות בשנתיים וקצת של טיפולים. אני חושבת שהדרך להתמודד עם הפחד, זה לאסוף מידע. זה לקבל הדרכה מהרופאים/אחיות/צוות. זה לפחד, כן, כי אי אפשר לברוח מהפחד, אבל עם זה - להפנים את האופציות שמוצעות לנו. עם כל הכאב והחרדה. אפילו לקבל תמיכה מעו"ס/פסיכולוג (ושוב, עדיף דרך הרופאים המטפלים, כדי שיכוונו את הטיפול בהתאם לענייננו). זה לקבל הסברים הכי מפורטים על מה הולך להיות ואיך. זה לקבל טלפונים של נשים שעברו דבר דומה כדי לשוחח איתם ולשמוע ממקור ראשון על התמודדות. תמיכה, תמיכה ועוד תמיכה. לצערי, אני לא קיבלתי מספיק אינפורמציה. את הרוב למדתי לבד מהאינטרנט וכך הכנתי את עצמי ופחדתי הרבה יותר... ממש בדקה ה 90 ולדעתי, עדיין לא מספיק - הרופאים נתנו לי אינפורמציה אבל זה ממש לא היה מספיק כדי להכין אותי כמו שצריך. אבל גם לא היה לי יותר מדי זמן כשהניתוח שלי נקבע מהרגע להרגע כדי שלא אתפגר טרם זמני. לשמחתי (וממש לצערנו) הייתה לי את ז'ק שלנו, שכסטומאית לשעבר ועם בטן רוויית ניתוחי פתיחות לאורך ולרוחב - יכולתי לדבר איתה, להבין, לשתף ולקבל בלית ברירה את המצב החדש. הציסטה שלך נחשבת גדולה ותלוי בגישת הרופא, לרוב ממליצים לנתח בגודל כזה. מאוד מאוד מאוד ממליצה על תל השומר, לאור מה שעברתי, ובגלל שאם קיימת מעורבות מעיים - רק בתה"ש יודעים להתמודד עם זה, ומשתדלים לטפל בזה בלפה'. אנחנו פה.

ואחרי כל מה שזואלי אמרה

הבעייה באנדו שאין דבר כזה להיות אחרי.....תמיד צריך להיות עם היד על הדופק.......הוא תמיד שם מחכה להזדמנות הראשונה שתתני לו..... ממה שאני למדתי במהלך כל תקופת ה"שיפוצים" אצלי שלפחד זה בסדר גמור ואפילו טוב.....זה משאיר אותך נורמלית. בהתחלה לא היה לי זמן לפחד בכלל כי הכל עבר מחירום לחירום....לאט לאט ולקראת ניתוחים מתוכננים ולאחר הדרכה ועידוד צמודים של הרופאים הפחד מתפוגג לו במיוחד כשאת נותת אמון מלא ברופאייך... לגבי גודל הציסטה....אני ממליצה לפנות למרפאה בתה"ש ושם לקבל יעוץ איך להמשיך....מאוד יתכן שיטפלו בזה על ידי דיכוי בלבד....או שימליצו על ניתוח.....לא מנסה לענות לך מה עושים מבקשת שתפני ליעוץ בהקדם....ותטפלי בזה כשזה עוד בשלבים הראשונים.

../images/Emo140.gif שלום

אין לי הרבה להוסיף (חוץ מזה שזואילי מעט הפחידה אותי עכשיו, אפרופו פחדים
בקשר לחסימת המעיים).. אז אני ממליצה לך (וגם לעצמי
) אכן להתייעץ בתל השומר. ובכל מקרה הרבה

האמת הפחד שנגרם לי ממך הוא בגלל האישפוז

שהיה לי בקיץ מחסימת מעי (המעי הדק) שאפחד אינו יודע ממה נגרם. והפחד שמקווה שאין לזה קשר לאנדו ואם כן, חלילה, שזה היה משהו חד פעמי. לדברי ד"ר שיינמן (ביקורי בתל-השומר ישירות אחרי האישפוז) שגם הוא לא יודע וכיוון שלא היה ניתוח (כך אמרו גם הכירורגים במחלקה שאושפזתי) לא ניתן לדעת מה קורה שם. חוץ מזה YOUR MIDDLE NAME זה - ידע באהבה
את מלאה בידע (אפשר לומר קצת גם, לצערי
בגלל כל מה שעברת = בכוונה בעבר) ואהבה
כי רואים שכשאת עונה, זה נעשה מכל הלב
מאחלת לך מעכשיו רק דברים טובים

למעלה