חשבתי שוב להתייעץ -

• פותח הנושא bhs
  • פורסם בתאריך

bhs

New member
חשבתי שוב להתייעץ -

נראה שהמורה לא מבחינה בשיפור משמעותי בבית הספר. הילדה שוכחת ספרי לימוד שיעורים מקבלת 32 בבוחן באנגלית...היא כרגע יושבת לבד בשולחן כי היא "יותר מדי ידידותית".(מדברת עם כלם בשיעור) היא עלתה מינון וגם עברנו לרטלין LA (קודם היה קונצרטה כחודש+חודש מינון כפול). הילדה בעצמה מבקשת לקחת כדור כשיש לה שיעורים רבים בחג - כי היא מרגישה שעוזר לה - אבל אם זה אחה"צ קשה לה להרדם. מה ידוע לכם מנסיונכם? היא בת 9 ואובחנה כADD ומאוד מחוננת.

zivadina

New member
פטפוטים

שתי אפשרויות: 1. המינון לא מספיק לריסון ההתנהגות שלה 2. החומר בכתה משעמם אותה כי היא מחוננת. מה משקלה, מה המינון שקיבלה ומה המינון שהיא מקבלת עכשיו?

bhs

New member
תשובות

שוקלת 23 ק"ג ולוקחת רטלין LA 30 מ"ג. באנגלית עדיין קשה לה להשתלט בעצמה - אם לא לומדת למבחן נכשלת. בשאר שולטת יפה מאוד, ללא כל התערבות מצידנו. האם יש גם כדור לטווח קצר - רק להכנת שיעורים? האם מוכר מה עושים בהוראה מתקנת בנושא?

zivadina

New member
המשך

המינון סביר, אבל יש ילדים שאופן פעולת ה-LA גורם לכך שלא ישפיע עליהם, ולכן כדאי לנסות סוג אחר של ריטלין. יש כדור לטווח קצר: ריטלין רגיל (מגיע בכדור של 10 מ"ג). הוא משפיע למשך 3-4 שעות. ייתכן שכדאי לכם לנסות קונצרטה, שהיא ריטלין אשר משפיע למשך 10-12 שעות ויוכל לכסות גם את זמן שעורי הבית. באשר להוראה מתקנת, יש הרבה המלצות. אחת מהן היא, לפרק כל משימה גדולה למשימות קטנות, כאשר בסיום כל משימה קטנה עושים הפסקת אוורור קצרה עם צ'ופר כמו תוכנית טלויזיה אהובה וקצרה או ממתק אהוב או משחק קצר.

bhs

New member
היא לקחה בהתחלה

קונצרטה מינון נמוך ואחר כך מינון כפול...עכשיו ריטלין LA. הפטפטת לא מפריעה לי - כן מפריע לי שיש לה בעייה באנגלית בקליטת מילים חדשות.

zivadina

New member
קושי באנגלית - הצעה

כפי שהבנתי, קושי בשפה זרה הוא סוג של לקות למידה. מציעה לך לשאול את היועצות החינוכיות של אמצע השבוע בפורום. השרשור אליהן ייפתח ביום ב' בערב,והן יענו עד יום ד' בלילה.

אנרגטית

New member
זיוה, הגדולה שלי עם LA40 וגם אצלה

הפטפטת עדיין חוגגת. נאמר לי שהריטלין לא בהכרח משפיע על זה.

zivadina

New member
אצל הבן שלי ה-SR בהחלט עזר לזה

ואפילו התלבטתי אם לתת לו, כי התלונה היחידה כלפיו הייתה שהוא מפטפט בשעורים. בכל שאר התפקודים בכתה הוא היה בסדר. כפי שהבנתי, ה-LA מאוד עדין ולכן חסר לו אפקט ה"זבנג" של ההתחלה, ויש ילדים שזקוקים לזה כדי להתחיל נכון את היום.

ronenscha

New member
אנגלית וקשב

לקיחת הריטלין אינה פתרון של קסם לבעיות לימודיות, גם במקרה של מחוננות. מתמטיקה ואנגלית במיוחד מאופיינים בכך שכל חיסור של חומר מונע התקדמות. יתכן מאוד שבגלל שהיא לא למדה מקודם, חסר לה פשוט ידע בסיסי. כדאי כמובן לבדוק זאת באופן מקצועי. רונן

למעלה