חשבתי על..

sharon91

New member
חשבתי על..

משהו די מעניין.. אז ככה, ידוע שאנחנו פועלים לפי התת מודע וחושבים לפי המודע. ועכשיו חשבתי על זה ש.. אם, כל דבר שאנחנו עושים, או אומרים, או חושבים לעשות, נשאל את עצמנו ``למה?`` וגם נתן לעצמנו הסבר בראש. נוכל להבין את עצמנו הרבה הרבה הרבה יותר טוב. למשל, סתם דוגמה, נגיד שאתם יושבים בכיתה, יש איזה ``דיון סוער..`` ואתם משתתפים. אז יותר מאוחר, תחשבו על מה שאמרתם, ותשאלו את עצמכם למה אמרת את זה? ומה הביא את עצמכם לחשוב ככה? וההסבר לעצמכם יכול להיות מפורט.. ויכול להיות אפילו בשתי מילים. מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת.. בכל אופן, אני מתכוונת לנסות את זה..

שלומצי

New member
את יודעת מה הבעיה?

קודם כל זו מחשבה מאוד יפה, ולא יזיק לאף אחד להיות קצת יותר מודע למעשיו ומחשבותיו. הבעיה מתחילה כשמתחילים לענות על השאלה ``למה`` זה כמו בצל- על כל תשובה, יורדת עוד קליפה, אבל תמיד אפשר להמשיך ולשאול למה. כלומר למשל- אני עצבנית. למה? כי אחותי עצבנה אותי. (בת 8.5) למה? כי היה נדמה לי שהיא צחקה עלי עם אמא שלי למה? וכו` וכו` אין גבול לעומק הנפש, ככה נראה לי, אבל מסכימה אתך שלא יזיק לאף אחד לחשוב טיפונת מה קורה לו מתחת לקליפה.

sharon91

New member
לא אבל..

הקטע הוא לענות ישר את התשובה האחרונה.. במקום לשאול- למה אני עצבנית? -כי אחותי עצבנה אותי -למה? -כי בלה בלה בלה אז פשוט- למה אני עצבנית- כי היה נדמה לי שאחותי צחקה עליי עם אמא שלי... בלי כל התחנות שבדרך.. (במקרה הזה תחנה אלב לא חשוב.) ושלומצי- בת כמה אחותך?

שלומצי

New member
בדיוק כמו שאמרתי

אבל למה את נעלבת כשאחותך צחקה עליך? כי את מרגישה תחרות איתה? כי את שונאת לא לדעת כל דבר? מבינה? אין לזה סוף.. שרוני: 8.5

למעלה