חשבתי על משפט יפה

../images/Emo45.gif

וגם שלך אם תבחר להפוך אותה לכזו

איל באש

New member
אתה יודע זו דרך יפה ../images/Emo140.gif

להביט על העולם . אבל.......... לפעמים אנחנו אומרים את המשפט הזה כדי לא לקחת אחריות על עצמנו ומעשנו, ואז יש פה בעית אגו קטנה. ואני שואל היכן הרגישות לזולת? היכן האמפטייה? האם משפט כזה לא יכול להתפרש כאגואיזם כ "קבלו אותי כמו שאני כי כזה אני"? יש אני ויש אנחנו שכול הזמן נמצאים באינטראקציה מתמדת ואין אחד שבא לפני השני. הם קיימים יחד תמיד. את ההפרדות אנחנו עושים בחיים בתור "אני" בגוף פיזי, אבל ההפרדות הללו לא ממש קיימות. לכן ברור שלמי שיש בעיה איתך זו הבעיה שלו, אבל................ זו גם הבעיה שלך כי זה מפריע לך.

אם זה מפריע לי

זה לרוב כי אין לי את התבונה לדעת להפריד ביני לבינו, ואת מה שעובר עליו בקשר אלי .. אני קושר אלי. שבעצם זה לא קשור. יכול להיות שהוא בסרט שלו לגבי ושזה בסדר. והנושא שהעליתי הוא כבר גלישה לנושא ה-ערכים. נתינה ואהבת הזולת, איכפתיות וכו', זה עולם הערכים וכל אדם יחזיק באילו ערכים שיבחר. הכי מצחיק.. אתמול ראיתי פרוייקט Y החדש, מכיר? יש שם קטע שהם צריכים לבחור מישהו אחד מהם שיצא מהפרוייקט ישר על ההתחלה. וכל אחד שבחר ישר אמר למה הוא רוצה שדווקא X יעזוב. והתשובות שהיו להם.. פשוט.. צידוקים כאלה, כדי להוציא את עצמם בסדר. והיו כאלה שאמרו משהו בסגנון "אני רוצה ש X יצא כי אני לא מסתדר איתו". תכלס הם בוחרים להוציא מישהו לא בגלל המישהו, אלא בגלל שלהם עצמם יש בעיה איתו. לא יודע אם הבהרתי את הרעיון.. אבל זה היה נחמד לראות.

איל באש

New member
האמת לא רואה פרוייקט Y אבל../images/Emo140.gif

יצא לי לראות פעם בסדרה הראשונה. אני חושב שעצם זה שאתה מבין שקשה לך להפריד זו תובנה נפלאה, שיכולה לאפשר לך לשנות בעצמך את החלק הזה שלא מבין. שאתה יכול לרגע לנסות להבין מדוע אתה לא רוצה להפריד, אתה יכול להתפתח. כי יש מצב שהחוסר יכולת לעשות את ההפרדה נובע מפחד שלך להיות לבד, או לראות את מה שמסתיר לך שאתה לא מפריד. יום נפלא

hudimarkus

New member
וריאציה נחמדה למשפט הידוע:

"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים".

זה דווקא לא משפט כל כך טוב

כי הוא רומז בפנים שאיפה שאתה לא בהתאמה עם אדם אחר משמע שהוא טיפש.

למעלה