חשבתי על משהו

twigy

New member
חשבתי על משהו

למה לא בונים בבאר שבע איזה מבנה בסגנון מגדל אייפל משהו מיוחד שיהיה אטרקציה נחמדה זה טוב לבעלי עסקים, זה טוב לתיירים, ובטח שזה טוב לתושבי העיר. נ.ב זה אפשרי.

or_k

New member
למה שיבנו דבר כזה?

מישהו מה"אנשים" שיושבים שם למעלה בעיריה אכפת לו מה קורה כאן למטה??? הם דואגים לכיסא ולמקורבים ובגלל זה העיריה בגירעון! אם רוצים (ואף אחד שם למעלה לא רוצה) אז אפשר להפוך את כל האיזור שלנו לאטרקציה גדולה שתמשוך לפה המון אנשים, כולל תיירים. נקווה שבבחירות הבאות לפחות תהיה איזה נציגות של שלמה טוויזר שאני ממש תופס ממנו. הוא כנראה ידאג גם לשכונות קשות כמו ג´ ו-ד´ כי הוא בא מהמקומות האלה וזה טוב (רק שלא יהפוך למיני סילבן שלום).

or_k

New member
ממש לא

אני לא רומז למשהו רק מביע דיעה. מה אתה מעדיף? אחד שגדל במקום ומכיר את הבעיות מקרוב או אחד שצנח עלינו מחיל האויר שבכלל פעם אמר שלב"ש הוא לא מתקרב? וזו רק דיעה!!!

fireman

New member
אורון, התלונות מופנות כלפי הגורמים

הלא נכונים. פרוייקט כזה מה שיכונה בשפת העם "אטרקציה תיירותית" צריך להיבנות או יותר נכון להיות מוקם במימון ממשלתי, מדובר בפרוייקט בקנה מידה ארצי ולכן אתה חא יכול לבוא אל העיריה בתלונות, בכלל שמתי לב שהמגמה היא לתפוס בעיריה כאשמה עיקרית להכל, בדיוק כמו הסיפור עם גן סיאטל שאותו התושבים הורסים ומשחיתים, למה להיתפס בעיריה כאשמה? אני בטוח שאת הדשא שיש שם העיריה מכסחת וגם משקה ואני בטוח שהם גם מנקים שם מידי פעם, זה שהתושבים הורסים אין זו בעיית העיריה, העיריה לא יכולה להציב שם שומר. לדעתי אזור הנגב ומדינת ישראל נתקעים מבחינה תיירותית רק בגלל בעיות חוקיות והשקפת עולם צרה של קברניטי המדינה שיושבים בממשלה ומחלקים את "העוגה" של התקציב. קזינו ענק שיוקם באזור הנגב, ואני לר מדבר דווקא על באר שבע אלא על מצפה רמון, ירוחם, דימונה וכו יכול להוות מנוף לדרום כולו, נהירה של תיירים למצפה רמון למשל תגדיל את הביקוש לקרקעות במקום, יווצרו אלפי מקומות עבודה בהקמת הקזינו, הקמת תשתיות, יורחבו הכבישים יוקמו פונדקי דרכים ובתי מלון ואטרקציות נוספות בנגב ובהם גם באר שבע שיכולה להפוך למרכז כלכלי של הנגב בעוד עיר אחרת בנגב מספקת את האטרקציות התיירותיות

or_k

New member
גם לעיריה לא חסר

במה שקורה בעיר. גם התושבים אשמים.

crovee

New member
אולי לעיריה לא חסר...

אבל העיריה לא יכולה לשלוט בכל מעשיהם של האנשים. אתה יודע מה? ברוב המקרים, אלא אפילו לא אנשים מבוגרים, אלא בני נוער. בני נוער מהגיל שלך, ושלי. אז בוא ואני אתן לך עצה, אם אתה באמת רוצה שישקיעו בעיר שלנו, במקום שכל אחד מחברי הפורום יבוא ויגיד ש"עיריית באר שבע דפוקה", ו"רק לנו לא דואגים" וכל שאר ההגיגים, כל אחד מאיתכם שרואה נייר- תזרקו אותו. אתם רואים ילד מתנדנד על עץ? תורידו אותו. ראיתם מכונית שהתנגשה בעמוד וברחה? דווחו על כך. ראיתם ביוב שהתפוצץ? תתקשרו למוקד. נתחיל מדברים קטנים, ואני בטוחה שככה גם העיר שלנו תיפטר מהסטיגמה הרעה שנדבקה אליה, ונוכל להצדיק את שמנו כ"בירת הנגב". והעיריה משקיעה משקיעה, מקימה גנים- והורסית את הדשא. מקימה מתקני שעשועים- שורפים אותם. מקימה גדרות אבן- אחרי יומיים הם מלאים בגרפיטי. אל תגיד שהעיריה לא תומכת ולא איכפת לה. כי אם היית רואה את החלקים החדשים יותר של העיר- נאות לון ונווה זאב לדוגמא, היית רואה עד כמה הפיתוח שם מדהים, ואם היית הולך גם לד´ ולו´ החדשה, היית רואה שגם שם משפצים ומנקים ומסדרים, ומייפים. אפילו בשיכון דרום, שזאת שכונה מבין הוותיקות (אם לא הוותיקה ביותר) בבאר שבע, נראית כמו חדשה. אז בבקשה, קודם כל נסתכל על עצמנו ואחר כך נאשים את העיריה.

or_k

New member
אני רואה שהעיריה משקיעה

אבל לא מספיק! מספיק פעמים התקשרתי למוקד וברוב המקרים לא הייתה להם תשובה (התגובה הרגילה היא "נשלח סייר", והסייר לא מגיע). ואם כבר מדברים על אחריות ממשלתית לפיתוח הנגב, אז אם כל הראשי מועצות ועיריות בנגב היו קמים ועושים מעשה, כמו שביטלו את חוקי הנגב, וכולם שבתו, אז אפשר להתאחד כולם, ולנסות לשפר את המראה של הנגב, כי בסך הכל זה איזור עם הרבה פוטנציאל להיות איזור תיירות.

crovee

New member
זאת כבר נקודת מבט שונה.

הנגב- הוא כן איזור תיירותי. קח לדוגמא את מצפה רמון שכול בית ספר בארץ מגיע אליו. גם אילת היא עיר תיירותית מאוד, והאנדרטה שממוקמת כרבע שעה מאיתנו, וישנם עוד מקומות נגביים תיירותיים. ותסלח לי, אבל כל פעם שאני התקשרתי למוקד בשביל לדווח על צינור שהתפוצץ\ פח ששכחו לאסוף ממנו את האשפה\ ביוב שהתפוצץ\ כלבים חולים\ חתולים משוטטים, אף פעם לא איכזבו אותי ואכן המוקד הגיע מהר מאוד. ובקשר לפיתוח הנגב- אמרתי לך. עיריית באר שבע לפחות, מפתחת ומטפחת. בונה ומשקמת. יוצרת ומקדמת. ואנחנו, תושביה- מה עושים? הורסים, הורסים והורסים. באמת- ראית את הפארקים הענקיים שהוקמו בחלק החדש של העיר? ראית את עבודות הכביש שנעשות מדי יום ביומו בל חלקיה של העיר? ראית את השיפוצים בשכונה ד´? ראית את התיחזוק של המבנים העתיקים? את מבני הנוער? אין לך על מה להתלונן, אלא על התנהגות החברה. אתה מסכים?

fireman

New member
אורון תראה

הטענות שלך לגבי דברים שהם לא בסדר לא צריכות להיות מופנות באופן מיידי כלפי עיריית באר שבע, להזכירך עיריית באר שבע שקועה בחובות כבדים מאוד ועדיין משקיעה בטיפוח העיר ושיפור איכות חיי התושבים, אתה יכול לראות את זה בשיפוץ כבישים כמעט תמידי, לך תראה איזה עבודה משקיעים בדרך חברון ליד השוק העירוני, לך לשדרות רגר תראה איזה עבודה הולכת שם, תסתובב בעיר ותראה כמה מעגלי תנועה מקימים בעיר, אולי לא מטפחים אותם אבל בונים אותם לפחות כי לדעתי עדיף לבנות 3 מעגלי תנועה שיהיו רק עם חול במרכז ולא אחת מטופחת מבחינת עלויות. המוקד העירוני מטפל במעל 10000 קריאות בשנה, כמובן שאם יש 10 מקרים לטפל בהם אז המקרה הכי קריטי יקבל את העדיפות הכי גבוהה, זה טבעי ולגיטימי, אני חושב שפיצוץ בצינור מים ראשי דרוש טיפול הרבה יותר דחוף מפינוי של ערימת גזם שזרקו ליד איזה כביש. צוותי הסיור מגיעים, אני יכול להעיד שבמקרה שהביוב מאחורי הבית שלי עלה על גדותיו התקשרתי למוקד ואחרי פחות מ 10 דקות צוות של העיריה כבר היה במקום והתחיל לטפל בבעיה, העיריה משקיעה רבות בשיפור התנאים לאזרח רק חבל שהאזרח לא תמיד יודע להחזיר ובמקום לשמר את מה שעושים בשבילו הוא משחית, מכאן והלאה עם כל הכבוד לתושבי באר שבע זאת הופכת להיות הבעיה שלהם הנגב הוא בהחלט אזור עם המון פוטנציאל תיירותי רק חבל שהמדינה משקיעה פחות משאבים בכדי לקדם אותה, לקום למאבק מאורגן בשביל לקבל תקציב לפיתוח תיירות הנגב זה דבר שלא ייצא לפועל כי זה לא כמו חוקי הנגב ששם זה כסף שיוצא מהכיס של האזרח וחבל שזאת נקודת המבט הישראלית הכוללת להתקומם רק מול מה שעושה חור בכיס ולהתעלם מהשאר.

למעלה