חשבתי על זה....

LuNa MaJnUnA

New member
לא שונאים ''אותכם''

אתה אולי לא רואה את זה, אבל תהליך הקליטה שלכם הרבה יותר נעים וקל ממה שהיה כשההורים שלנו עלו לארץ, סה''כ דור אחד לפניכם. אז עכשיו אתם מסתכלים עלינו ואומרים שאנחנו רעים אליכם, שאנחנו גזענים אפילו ומכלילים ומוציאים אתכם מהחברה, אבל תכל'ס זה לא נכון. אנשים מתחלקים לקבוצות מטבעם, בלי קשר למוצא או מה שזה לא יהיה. רוסים בד''כ מתכנסים בתוך עצמם (וכאן אין ויכוח, יצא לי להיות בבי''ס ב-9 וחצי שנים האחרונות, אני יודעת על מה אני מדברת) ורואים את עצמם כערבים אחד לשני (בדיוק כמו שהיה לפני 50 שנה לערך אצל עדות אחרות) גם אם זה יוצא נגד הצברים, אנחנו. אז זה המצב ואין לך מה להתלונן או לבוא על זה ששונאים אותכם. לא שונאים אותכם, יש קבוצות שמבדילות את עצמן וזה הכל.. אין שום דבר שאפשר להאשים בו מישהו.

Ron Da Chron

New member
אני לא מסכים

אני אנסה להיות אובייקטיבי כי הצבא זה כמו כור היתוך ואתה פוגש את כל העדות ואני בתור אחד שעבר קורס של 12 שבועות שבו אתה חיי איתם 24 שעות 7 ימים בשבוע ועובר איתם חוויות מכל הסוגים כל כך מגובש שאם כבר יש תצחוקים של כולם ולי קוראים החר"פ בגלל לילה מאוד הזוי ולאחד אחר קוראים בוזבוז ויש בדיחות על כל העדות וכולם צוחקים ומקבלים את זה בצורה טובה. כשאני היית בתיכון היו לי חברים גם רוסים וגם ישראלים והייתי מסתובב עם כולם ביחד. אנחנו מן חבורה די גדולה של אנשים, חלק עוד מהיסודי חלק מהתיכון ויש ישראלים ויש רוסים והכל אחלה. ככה שאני לא ממש מבין מה הקטע עם השנאה. אם כבר אני זוכר את כיתת העולים חדשים שהייתה לנו בשכבה. היא הייתה די נבדלת אבל בעיקר בגלל ש"הם" ו"אנחנו" לא ממש ניסינו להשתלב, תכלס הם הפחידו אותי והשפה שהם דיברו אני לא ממש הבנתי (למרות שאני דובר רוסית) והם גם היו תמיד ביחד והתכנסו אחד עם השני בגלל שהיה להם יותר קל, אותה שפה, אותה הסיטואציה, אותם הבעיות אבל אף אחד לא שנא אותם, מתי שרק היו צריכים עזרה כולם היו באים לעזרתם.

זאת הבעייה שהם לא משתלבים

ואחרי זה שונאים רוסיים משום מה...אני חושבת שהם צריכים להשתלב...כדי שלא יצחקו עליהם וכדי שבאמת יהיו כמו כולם בשכבה... גם אני רוסייה וגם אני ספגתי מספיק השפלות..(ברוסיה ספגתי אנטישמיות וכשעליתי לארץ קרא לי רוסיה מסריחה והמורים רק צעקו עליי..ועליתי לארץ לפני 11 שנים, בגיל 6) אבל אני לא מבדילה את עצמי ומבליטה את עצמי רוסייה... אני לא מוציאה מילה ברוסית בביצפר ואפילו בבית בקושי מדברת ברוסית...רק עם סבא שלי ..ולפעמים עם ההורים (אנחנו רבים על זה הרבה שאני מסרבת לדבר ברוסית) חברותיי הן ישראליות..צבריות... (יש לי גם חברה טובה אחת שהיא רוסייה..והיא גם השתלבה...) לדעתי במדינה הזאת כולנו ישראליים וכולנו יהודים...... ואנחנו צריכים להיות תרבות יחסית אחידה (כמו שלמדנו בסוציולוגיה) ולילדים מכיתות אחרות אסור לצחוק עליהם ..... וסליחה על החפירה

אני בטוח שהמורים לא צעקו עלייך

בגלל שאת רוסיה. לזה כולנו מתכוונים שאנחנו אומרים שאתם מחפשים את הירידות עליכם. לא חשבת שאולי המורים צעקו עלייך כי עשית משהו לא בסדר?!?!

לא ידעתי שהדברים לא בסדר

מה שעשיתי כי הייתי פחות משנה בארץ... אמממ....ומצטערת אם כתבתי בסגנון של חיפוש ירידות אבל תאמין לי שהחיים ברוסיה היו באמת בזבל... (וזה לא חיפוש ירידה ולא רחמים ככה זה היה שם...)

ושכחתי עוד משהו חשוב

זה לא שאני נגד מישהו...שאני אומרת את זה אז בלי היעלבויות ותגובות קיצוניות.... הבעייה היא גם בחוק השבות כתוב "יהודי נחשב למי שסבא וסבתא שלו יהודים ולמי שאמו יהודייה" (חפירה משיעור אזרחות) תגידו...אנשים שהם דור 3 ליהודים? יאהבו את הארץ? או מי שלא מגדירים את עצמם בכ" יהודים ובאים בבגל האמא והם ירצו להשתלב פה ?? אז זהו שהרוב לא... כי שמתי לב שהבעייה בכיתת העולים זה שרובם לא יהודים..... והרוב אינם אוהבים את הארץ ואינם רוצים להשתלב...

Somenobody

New member
די לדקלומים משעורי אזרחות.

כשאת אומרת דברים כאלה "אנשים שהם דור 3 ליהודים? יאהבו את הארץ? או מי שלא מגדירים את עצמם בכ" יהודים ובאים בבגל האמא והם ירצו להשתלב פה ?? אז זהו שהרוב לא... כי שמתי לב שהבעייה בכיתת העולים זה שרובם לא יהודים..... והרוב אינם אוהבים את הארץ ואינם רוצים להשתלב..." את רק מראה שאת הולכת לפי הכללה מסוימת ולא כל מקרה לגופו. נעזוב שאצלינו בשכבה כיתת העולים רובה בקשר עם אנשים מכיתות אחרות, והם כן משתלבים למרות המחסום הלשוני. יש כאלה שפשוט לא מצליחים להשתלב, בין אם יש רצון משני הצדדים או לא. בנוסף לומר שטויות על אהבת הארץ..לזה אין שום קשר לדור יהודי שלישי, כי כמו שיש אנשים שכן "אוהבים את הארץ" [שזו בכלל הגדרה משונה בפני עצמה] והם "דור 3 ליהודים", ויש כאלה שנולדו כאן, יהודים, ולא מרגישים קשר למדינה. - עוד דבר או שניים, לומר שהמורים צעקו עלייך כי את רוסיה זו שטות. וזה שאנשים "יורדים" עלייך באומרם דברים שקשורים לכך שאת רוסיה, לאו דווקא נובעים מזה. אבל זה באמת עניין שאין לדעת לגביו בודאות.

NYMets Man

New member
אין קשר בין שילוב לאהבת הארץ...

אני שונא את הארץ! אז מה? אני נבדל? אני יושב בצד בהפסקות? שטויות (התגובה הייתה לשם המחשה בלבד... אני סתם שונא את רק את פ"ת)

סבתא ל 8

New member
בדרך כלל לא מביעה את דעתי אבל..

אוהבת את האדם באשר הוא אדם. מפריע לי שמצפים שאנהג עם האחר בהבנה אך האחר אינו נוהג בי בדרך דומה. אני עובדת עם אוכלוסיה מעורבת ,ילידי רוסיה ,ישראלים ממוצא ערבי וילידי הארץ -"ישראלים" בהגדרה. מדגישה כי כולם מקסימים ,אנשי שיחה, חברותיים . אבל מפריע לי מאד כאשר יושבים לאכול ביחד ארוחת צהרים הערבים והישראלים מדברים עברית וילידי ברית המועצות מדברים ברוסית. אני תמיד מעירה שזה אינו מנומס ואז מתחיל וויכוח. האם אותם חברים אינם יכולים לפחות בעת המצאותם בחברה מעורבת לדבר שפה השגורה על כולם? דרך אגב החברים הערבים מכבדים את נוכחותי ומדברים עברית. כאשר אני מגיעה לחו"ל ונפגשת עם ישראלים,אני תמיד מדברת באנגלית אם נמצאים אנשים נוספים. (כן ,תאמינו לי שזו שבירת שיניים אבל לפחות הזולת לא מרגיש לא נוח.)

bft02

New member
למה?

כי הם שונים וכולם שונים ותמיד האי שוויון יגרום לעויינות...בגדול לא כולם ככה,אבל זה הטבע של האנשים,לשנוא את אלו שלא שייכים להם. וככה זה נוצר...מבלי להתכוון לזה בכלל. אנשים הולכים לצד שהם שייכים אליו כי הם מרגישים הכי בנוח עם אותה קבוצה...אי אפשר להאשים אותם בזה. ואני לא מכליל,יש כאלו שמסתדרים עם אנשים ממוצא שונה כי זה לא עקרוני להם כל השיט הזה אבל יש כאלה שגאים להשאר במקור שלהם,שלא רוצים להפוך לחלק מהאנשים שהם רואים בהם נחותים יותר. אז זה תמיד יהיה קיים. תמיד יהיו הערות וכאלה,אבל צריך לחיות עם זה.

כל הכבוד פז!!! ../images/Emo45.gif

כרגע קיבלתם שיעור בסוציולוגיה... פז חבל לך על הזמן... המורה שלי כלכך תתרגש...

למעלה