חשבתי על זה....

חשבתי על זה....

אתם יודעים איזו רמת שנא של רוסים וישראלים (צברים, ערסים מה שלא יהיו)...קיימת בעיר? יענו אם מסתכלים על זה...יש שתי כנופיות גדולות בעיר הזאת.... רוסים וישראלים... השאלה שלי היא...למה? למה זה חייב להיות ככה....? למה שונאים אותנו...הרוסים?

מיכל שב

New member
אני חושבת שזו שאלה מאוד עצובה

אני מתעסקת עם שאלה דומה כל הסוף שבוע. בפורום אחר בו אני משתתפת שאלה אמא לגבי גן רוסי ולילדה שלה. היו אנשים שממש התנפלו עליה. אני חושבת שהעליה הרוסית של שנות ה 90 לא שונה מעליות אחרות שהיו במהלך השנים מאז קום המדינה. "הישראלים" (שונאת את המילה הזו, הרוסים לא ישראלים?) אוהבים להתנשא. חושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם. במקום לנצל את העליות השונות כדי להעשיר את החיים בארץ העדיפו להתנשא מעליהם. האתיופים שהם יותר עדינים ויתרו ומשפחותיהם נהרסו כמעט עד עפר. והרוסים החליטו שהם משתלבים, אבל מה שהם לא עשו לא היה טוב. כשישראלי נדחף בתור אז הוא גבר. אבל כשרוסי נדחף בתור אז הוא חצוף. הישראלים לא מבינים מה פתאום מגיע לעולים סל קליטה. הם שוכחים שאותם עולים עזבו את ביתם. את כל מה שהיה להם. את כל מה שהם מכירים. שום סכום בעולם לא יהפוך את הקליטה שלהם לקלה. ההנחה על רכישת רכב היא שולית לעומת יוקר המחיה והמציאות האכזרית של האבטלה. אין לי תשובה לצערי ל-למה זה צריך להיות ככה כי זה לא צריך להיות ככה. אני יכולה רק לקוות שאת הילדים שלי ואת הילדים שלך בבוא היום נחנך אחרת. כולנו נרוויח מזה.

NYMets Man

New member
תסלחי לי גברתי המנהלת

אבל ההודעה שלך מכילה הכללות מגעילות ומחליא אותי לקרוא את ההודעה הזאת ולהקרא ישראלי... לא במקום... באמת שלא

NYMets Man

New member
ועוד משהו

זה די טפשי שאת אומרת "ישראלים" וכותבת עליהם בגוף שלישי כאילו את יותר טובה מ"הם"

מיכל שב

New member
יותר טובה? אני מנסה

אני גם מנסה לחנך את הילדים שלי להיות טובים יותר. לא קל לאף אחד לקבל מישהו ששונה ממנו. כולם חזקים בדיבורים. כולם אומרים שהם סבלנים וכו' עד שזה מגיע אליהם. אני לצערי נחשפת לנושא מקרוב. אני נלחמת מלחמה קשה מאוד כדי לשלב את הילד שלי בחברה ה"רגילה" רק בגלל שהוא "שונה" או "מיוחד". אז כן. נושא השילוב בחברה פוגע בי אישית. זה לא משנה אם זה רוסים מול ישראלים, או רגילים מול שונים, אבל זה נושא עצוב. וכיון שאנחנו מנהלים דיון ולא מדברים באופן ישיר עליך או עלי, אני כותבת בגוף שלישי. אין לי כוונה להכליל אוכלוסיה שלמה ואם נפגעת מההכללה אני מתנצלת.

NYMets Man

New member
מממ

1שוב... אתה לא יודעת על מה את מדברת לא רק שאני לא חזק בדיבורים... אני חזר במעשים אני לומד בבית ספר עמל ב'... וכל חברי הפורום פה יעידו לך שהבית ספר הזה מורכב מאוכולוסיה של 60-70 אחוז עולים חדשים מרוסיה (בלי הגזמה... תכלס). ואני פשוט לא רואה את הניגודים אני חבר של רוסים אני מסתובב עם רוסים... וכשאני אומר רוסים הם יכולים להיות בארץ 3 שנים ויכולים להיות בארץ 15 שנים... זה לא משנה... את רואה כאן ניגוד ענק בין רוסים לישראלים כפי שכתבת בהודעה שלך ובעצם אנשים כמוך גורמים לניגוד הזה. אני ראש קטן לא אכפת לי מי נולד ברוסיה, מי נולד בארץ, מי נולד בלקרחידלסטאן... זה באמת לא מעניין אותי. עצם זה שאת מעלה נושא של רוסים מול ישראלים את מעמיקה את הפצע הזה עוד יותר בתמימות... שימי לב

מיכל שב

New member
לא. אני לא רואה ניגוד בין האנשים

עצמם. אני רואה ניגוד באיך שהחברה רואה אותם. זה בדיוק כמו שהיה בשנות ה 50, רק שהיום כולנו חכמים יותר ועדיף שלא נחזור על טעויות ההיסטוריה. לבוא ולהגיד שאין בעיה זו טעות ולדעתי טמינת הראש החול. כמו שכבר כתבתי מלבד הדברים הכואבים של מקסים גם אני התעסקתי עם הנושא בסופ"ש "בזכות" שאלה שנשאלה בפורום אחר. אני מאמינה שאנחנו (הנה כתבתי בגוף שני ולא שלישי...) הם אלה שיצרנו את הניגודים ולא אותם "רוסים". ההתבדלות שלהם היא כתוצאה מההתנהגות שלנו.

Lil M

New member
אתה יודע מה!?!?!?!!?!?!??!

נמאס לי !!!! היתה לי השבוע שיחה עם מישהי על הנושא בדיוק!! המון רוסים אומרים שזה כי ישראלים לא מקבלים אותם בלה בלה בלה.. מצד אחד זה נכון, מצד שני רוב הרוסים פה בכלל לא מנסים להשתלב בחברה. כאילו..ישר נכנסים לחבורה של עצמם לשפה של עצמם ולרגשי נחיתות של עצמם. אני מעמל ב' שכביכול אומרים שהוא מלא ברוסים אבל אף פעם לא הרגשתי את זה. שאני עם חברים שלי שהם רוסים אני לא הרגשתי שעומד מולי מישו שונה. הבנאדם היחיד שאני סומכת עליו מאה אחוז- רוסי. נכון שיש תישראלים המזדיינים האלה שאפשר לקרוא להם ערסים אבל בתכלס זה נמאס כל הרגשי נחיתות האלה..!! אם מישו עושה פה את ההבדלה זה הרוסים! כי בנתיים שאנחנו יוצאים תמיד רוב הרוסים ילכו לשבת בצד רחוק מכולם תמיד מדגישים תשוני..מדברים בשפה שלהם שישראלים לא הכי מבינים.. והם נורא עוינים לישראלים כי הם מאמינים שישראלים שונאים אותם. יש מיעוט שסתם שונא מהישראלים אני לא מכלילה ולא כלום אבל די לבוא בגישה של אני רוסי אני שונה ממכם. כי מרגישים את זה.. וברוב המקרים הרוסים יוצרים את השוני. ד"א אחרי שיחה עם חבר רוסיה עשינו כמה ניסוים כדי להוכיח לה והנקודה שלי צדקה מאה אחוז. אבל זוהי רק דעתי. זהו:\

Lil M

New member
מבחירה שלהם בלבד!!!!!!!!!!!!

מבודדים תעצמם! אם אני עוברת במחששה של הרוסים כולם נועצים בי מבטים כאילו מה את עושה פה לעזאזל?!?! תעשה טובה תקרא תתגובה שלי ותבין תדעה שלי.

Lil M

New member
:O תחפש תמנייה קטנה שתמיד עם כובע

והיא קופצנית מניאקית בתזונה שלא מפסיקה לדבר. אה כן אני מאותגרת גובהית. יש כאלה המכנים אותי גמדה!! אבל לא! מאותגרת גובהית מגביה אותי:D

נכון...

גם עליי בביצפר צוחקים לפעמים כי אני רוסייה למרות שאני לא נראית כזאת .....וזה מעצבן שצוחקים על אנשים ושונאים בכל רע יש טוב ובכל טוב יש רע

למעלה