חשבתי על זה

Felicityy

New member
חשבתי על זה

האם לאחל לחברות וחברי הפורום שנה טובה. מחד,זה לא ממש תאריך יהודי,מאידך,רובנו חיים לפי השנה הלועזית ולא העברית(מישי יודעת באמת בלי לבדוק מה התאריך העברי היום?). מחד,אנחנו אנטי גלובלי'-לכן אנחנו אמורים להאמין גם בלוקאליות ולא דווקא לנסות לחכות אירופיזציה של החיים שלנו ולא לנסות להיות כולנו אחד,תחת פרסומות ענק וקניות לבלי סוף וישיבה במסעדות שמציעות ארוחות נחמדות בפי 3 מהמחיר הרגיל,מאידך,כמה פעמים אנחנו מקבלים סיבה לשמוח. אשמח באם מישי או מישו יעזור לי לפתור את הבעייה. בכל מקרה,שנה טובה לכולנו,הלוואי שתתחיל לנו שנה טובה יותר... פליסיטי

gw182

New member
אני יכול לדבר רק בשם עצמי....

אני חי לפי הלוח ה"נוצרי" כי הוא יותר נוח. אני לא מאמין בדתות ולא בלאומים, כך שאין לי זהות לוקאלית. אני לא חוגג את סילבסטר, זה סתם עוד יום בשנה, אני גם לא חוגג את היום הולדת שלי, ויש לי עם זה בעיות כי כולם חייבים לציין לי את זה שיש לי יומולדת...

tookmy

New member
באופן אישי

נוח לי יותר ביומיום להשתמש בלוח הלועי ולציין את תאריכיו, אבל מבחינה רגשית התאריכים של חגים יהודיים יותר מדברים אליי, יותר משמעותי לי ראש השנה יהודי, גם כי זה מעבר עונות וכו'. אני גם משתדלת לעקוב אחרי הירח והמחזוריות שלו ושמה לב מתי ירח מלא, מתי אין ירח וזה אומר שראש חודש, וגם לשים לב איך זה משפיע על הגוף שלי ומצב הרוח שלי. כמי שמשתדלת להקשיב לטבע שבי ומסביבי אני מוצאת שהלוח היהודי יותר מחובר לסביבה. לא חוגגת את ראש השנה האזרחת, אבל כשגרתי בארצות הברית כמה שנים אז כן חגגתי.

למעלה