חשבתי על זה ו...

hilonet14

New member
חשבתי על זה ו...

האם אתם מוכנים להיות בני זוג של מישהו לא יהודי? שלא עשה ברית מילה? ההורים שלכם יסכימו לזה? האם אתם תסכימו לילדים שלכם להתחתן עם אנשים לא יהודיים? אני וחברה שלי עשינו דיון מאוד ארוך בקשר לזה.. רציתי לדעת מה דעתכם?

דנטל

New member
גרים

האם אתם מוכנים להיות בני זוג של מישהו לא יהודי? שלא עשה ברית מילה? לא, אבל זה בגלל שאני נגעלת מהחתיכה המיותרת... ההורים שלכם יסכימו לזה? כן האם אתם תסכימו לילדים שלכם להתחתן עם אנשים לא יהודיים? כן

../images/Emo110.gif

אני אסכים, כמובן
ממש לא אכפת לי. ההורים שלי לא, אבל מי שואל אותם?:\ אני אסכים לילדים שלי בכיף, שיהנו

B a r r B e e

New member
נמנמ...

אם אני מוכנה להיות בת זוג של מישהו / מישהי לא יהודי/ה? מבחינה דתית- אני מוכנה, אבל לחשוב על העובדה שלא עשה ברית מילה ולא בגלל הדת אלא בגלל מה שאצלי מקובל כנורמל- אני לא בטוחה, ז"א מבחינת מראה אולי זה ירתיע אותי קצת... תלוי עד כמה אני אוהב את הבנאדם. עם מישהי לא יהודיה אין לי בעיה.. להורים שלי לא ניראה לי שתהיה בעיה. אני אסכים לילדים שלי, למרות שאקווה שהם יחנכו את הילדים שלהם בערכים יהודיים.

1Shir

New member
../images/Emo94.gif

האם אתם מוכנים להיות בני זוג של מישהו לא יהודי? כן שלא עשה ברית מילה? אף פעם לא התעמקתי בעניין אבל לא נראה לי שזה משמעותי ההורים שלכם יסכימו לזה? כן האם אתם תסכימו לילדים שלכם להתחתן עם אנשים לא יהודיים? לא רוצה ילדים אבל כן רציתי לדעת מה דעתכם? שכל הקטע הזה של יהודי וזה בכלל לא משנה, מה שמשנה זה הבנאדם

אמ...

לא הייתי מסכימה, ולא בגלל סיבות דתיות, כי אני פשוט מאמינה שצריך לשמר את העם היהודי. גם ככה ההתבוללות גובה מחיר של כ-50 אלף יהודים בשנה. לא-לא הייתי מסכימה, אבל הייתי מנסה לגדל אותם בצורה כזאת שלא ירצו להתחתן עם מישהו לא-יהודי.

דנטל

New member
אבל הדת של הילדים תקבע

על פי זה שאת יהודיה, כך שהילדים שלך יהיו יהודים במילא ולא תגרמי להתבוללות. להפך - תגרמי דווקא להתבוללות של בן זוגך.

אם כבר אז לגיור, או משהו כזה

נוצרי לא מאמין לא נקרא מתבולל... אולי סתם אתאיסט, אולי הוא יחליט להיות יהודי טוב.

ואם מה אם הוא ירצה לגדל אותם

לפי המסורת של הדת שלו? וחוץ מזה, אני לא איזו מיסניורית של הלאום היהודי. :)

לכל השאלות התשובה היא כן...

ובאשר לברית... לא יודעת, לא ממש ניסיתי אבל.. מעדיפה ברית.. כי לא נראה לי כל הקטע עם הגיינה וכאלה. גם למוסלמים אגב, יש ברית... ועוד רבים וטובים שבלי כל קשר לדת עורכים את הברית הזו. לפני דתות - יש בני אדם
אחלה יום לכולנו

ברכות על ההגעה לשער הקהילות

התשובה ההיפותטית (אני כבר נשואה) שלי לכל השאלות היא כן. אין לי בעיה לצאת עם לא יהודי, ולא רק מפריע לי שהוא לא נימול, אני גם לא מתכוונת למול את ילדיי (ולא כי אני לא רוצה שהם יהיו יהודים, הם יהיו יהודים עם או בלי הברית, אלא כי כמו שאני לא שומרת שבת או כשרות אני לא רואה סיבה לשמור דווקא את המצווה שגורמת לשינוי בלתי הפיך בגוף של הבן שלי). להורים שלי זה לא היה ממש מפריע, וגם אם כן, בשלב מסויים כבר לא שואלים אותם. סבתא, לעומת זאת, היתה עושה לי את המוות. ולגבי הילדים שלי - אם הם יאהבו באמת הם לא ישאלו אותי. ואני רק רוצה שהם יהיו מאושרים.

Young MC

New member
ממ..

האם אתם מוכנים להיות בני זוג של מישהו לא יהודי? שלא עשה ברית מילה? זה לא מה שיפריע לי... ואני מאוד מקווה שהיא לא עשתה ברית מילה! ההורים שלכם יסכימו לזה? לא
האם אתם תסכימו לילדים שלכם להתחתן עם אנשים לא יהודיים? שיעשו מה שטוב להם

SupermanZW

Well-known member
לפני הכל?

ומה נכלל ב"הכל"? לפני אושר? לפני מימוש עצמי? לפני חיים? לפני אהבה? לפני אנושיות? לפני מה בדיוק? מה תעשי אם תתאהבי בגוי? תגידי לעצמך "אוי, שיט, חבל שהוא גוי" או תנסי לממש את האהבה?

למעלה