חשבתי עליכם היום חברי

חשבתי עליכם היום חברי

ליוויתי היום חברה בדרכה האחרונה בעולמנו זו לא היתה ממש לוויה כמו שהכרתי היתה לוויה אחרת בלי דת בלי קדיש אחרת..... היה לי מוזר שלא היה קדיש היציק לי כל הערב הדלקתי נר לכבוד נשמתה ואז נזכרתי שלפני כמה שנים דיברנו על איך אנחנו רוצות למות ואיך היינו מאחלות לעצמנו את הלוויות שלנו והיא המוטרפת המתוקה הזו אמרה שהיא רוצה שתהיה מסיבה ושכולם ירקדו ויישמחו ויישתו ויטמסטלו ושיהיה אטרף גדול והיה עצוב וכולנו בכינו ואצלי בזכרון הפנים המתוקים שלה עם העיניים הצוחקות הבדיחות והצחוקים הקורעים הדיבורים הבלתי נלאים על בחורים וסקס הכייף הפתוח והבלתי אמצעי ככה היתה צריכה להיות הלוויה שלך דוריס אהובה רק שלרקוד לא יכולנו..... לזכור אותך תמיד בשמחה וחיוך
נוחי לך בשלום דוריס מתוקה

nypx

New member
../images/Emo16.gif פשוט עומד לי על קצה הלשון..

לומר קדיש אך אסור לי אולי מישהו יגיד כאן? אני

kevant

New member
../images/Emo88.gifמותר-אסור../images/Emo88.gif

מי קובע מה מותר ומה אסור? אם חפצה נפשך לומר קדיש, אמור זאת. אם רציתה לומר תפילה חרישית, אמור זאת. זכור לי סיפור של י.ל.פרץ (כמדומני). על שריקה. ילד אחד בכיפור לא ידע להתפלל.אך ידע לשרוק. לכן בתפילת כל נדרי פרצה שריקה חזקה מפיו. באי בית הכנסת רגזו. אך החזן הרגיעם ואמר לציבור המתפללים. זאת השריקה, יכולה לפתוח שערי שמים.

יולי63

New member
סבא שלי סיפר לי את זה... הוא היה רב

עד היום הסיפור הזה מצמרר אותי. יש בי מין חרדת קודש אל הסיפור המופלא הזה, אל העוצמה שבו, אל מול המסר שהוא מעביר. אמונה היא דבר נבחר, כל אחד על פי אמונתו אמור לחיות. אני מרכינה ראש אל מול אותם אנשים שבאמת ובתמים מאמינים בתורה, לא בפירושיה ולא ב... רק עם אמונה טהורה מוצאים את הדרך לחיים טובים יותר.

acky007

New member
קדיש דרבנן....

הואיל ואני לא מצליח להעלותו כאן עם ניקוד, מצורף קובץ WORD. אני מקווה שהוא אכן עולה... אגב, מישהו יודע את פירוש התפילה ואת משמעותה???? אז, ראשית, הפנייה לאתר שעוסק בכך. אין בכך משום הבעת דיעה שלי אם התר מקובל עלי או לא...http://www.hofesh.org.il/articles/kadish.html והתרגום: יתגדל ויתקדש שמו הגדול. בעולם שברא כרצונו וימליך מלכותו, ויצמיח ישועתו ויקרב משיחו. בחייכם ובימיכם ובחיי דכל בית ישראל, במהרה ובזמן קרוב - ואמרו: אמן! יהא שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים! יתברך, וישתבח, ויתפאר, ויתרומם, ויתנשא, ויתהדר, ויתעלה, ויתהלל שמו של הקדוש - ברוך הוא. למעלה מן כל הברכות והשירות, והתשבחות והנחמות, שאנו אומרים בעולם - ואמרו אמן! על ישראל, ועל רבותימו, ועל תלמידיהם, ועל כל תלמידי תלמידיהם, ועל כל מי שעוסקים בתורה, אשר במקום הזה ואשר בכל מקום ומקום - יהי להם ולכם שלום רב, חן וחסד, ורחמים וחיים ארוכים, ומזונות ברוח וגאולה מלפני אבינו שבשמים ובארץ - ואמרו: אמן! יהי שלום רב מן השמים וחיים טובים עלינו ועל כל ישראל - ואמרו: אמן! עושה שלום במרומיו.... זה כבר בעברית... אז, כמו ששמתם לב, התפילה עוסקת בעיקר בנפטר עצמו, ולכן אין הוא מוזכר כלל... עכשיו נשאר לכם רק להחליט למי בעצם נועדה התפילה... (אחי טוען שאיזה מבין בתורה הסביר לו שהתפילה נועדה להחמיא לאל ולהתחנן בפניו שיפתח את שערי גן עדן בפני הנפטר, ולכן הקדיש הוא שיר הלל לקב"ה ושם הנפטר לא מוזכר בו)... שיהיה רק טוב.... אברהם

אורי_ח

New member
החופש לקבור, החופש לאהוב, החופש

לחיות כיהודי ריבוני... אני אוהב את אתר "חופש", כיון שהוא חכם ומחכים, הוא איננו אנטי דתי כפי שיש הנוטים לתארו, אלא דווקא מקרב יהודים אצל יהדותם, בכך שהוא מלמדם שאפשר להם לחיות חייהם כיהודים, גם אם אין זה תואם אמות המידה ותביעות ההלכה הרבנית. אהבתי עד דמעות את ה"קדיש חילוני". תודה שהבאת את הקישור. אורי

ועל פי הקבלה.....

יש לקדיש פירושים אחרים לגמרי שאני לא זוכרת אבל אנסה לבדוק וגם אומרים קדיש לא רק בהקשר של לוויות ואנשים שהלכו לעולמו אלא בהקשר של גאולה ...... משהו אנרגטי(כמו הלב של כל הדת שלנו) שפותח לנשמת הנפטר את דרכה לעולמות הרוח אני מסתבכת קצת... אבדוק

יולי63

New member
ובענין פרושים, אל מלא רחמים... ואני

התפילה מתחילה במשפט אל מלא רחמים. אמרה לי חברה שהוא מלא ברחמים ומכאן שלא נותרו רחמים לנו, לארציים. גם אומרים בתפילה, שהוא יושב במרומים. אז איך זה שהוא אמור להיות לצידי באבלי, להנחותני כיצד להתמודד, לעזור לי לעזור לעצמי.. שנה שניה בלי אמא, הכיצד זה שעכשיו מתחילות לעלות כל השאלות... שנים בלי יקרים אחרים, הכיצד זה שהכאב מתעצם? אהבתי את הקדיש האחר, יש בו משום התחברות מבחינתי. תודה על ההארה.

למעלה