חשבתי לעצמי...

ומה ההבדל?

גם שותף לחיים זו מערכת יחסים לכל דבר האמורה לכלול בתוכה מגורים משותפים וניהול בית משותף. נאמר לצורך הדיון שהטבעת על האצבע לא משנה - לא לגברים ולא לנשים, למה גברים נכנסים למערכת יחסים חדשה מהר יותר מנשים?

רק רגש

New member
קשה לומר שזו סטיסטיקה בדוקה

הרי כל גבר שנכנס למערכת יחסים עושה זאת עם אשה, נראה לי שהממצאים הינם יותר תחושת בטן ופחות עם אחיזה במציאות. יש נשים ויש גברים שיש להם מערכת יחסים חדשה ויש משני המינים שנשארים לבד בין מבחירה ובין מכוון שלא מצליחים ליצור מערכת חדשה.

על הפשוט ביותר..

גברים הם טיפוס תלותי....טיפוס נון-וורבלי טוטאלי....טיפוס נאנדרטל מוחלט.... שזקוק לקשר... וקשירות. בלעדיה הוא רק "יצירה" אוונגרדית לא מופשטת וריקה.. מעבר לספקולציות ולתובנות... תביני שהם שם מכורח המציאות והנסיבות.. ואנחנו מחוץ למתחם מכורח הרצון והחופש...

t o t a l

New member
למה יש מעט יותר גרושות פנויות ?

למה יש יותר גרושות פנויות מגרושים פנויים? כי :בדרך כלל [ולא תמיד] גברים מתחברים לבנות זוג שצעירות מהם. ונשים לבני זוג שבוגרים מהם. וכי: בדרך כלל [ולא תמיד] רווקים ורווקות צעירים מגרושים וגרושות. או במילים אחרות- הגיל הממוצע של הרווקים, נמוך מהגיל הממוצע של הגרושים. ולכן יש יותר מקרים בהם גבר גרוש מתחבר לבת זוג רווקה מאשר המקרים בהם אישה גרושה מתחברת לגבר רווק. [המקרים בהם גרוש מתחבר לגרושה, לא משפיעים כמובן על העובדה שיש יותר גרושות פנויות מגרושים פנויים]. האחוזים הם בודדים להערכתי [תפיסת המציאות שלך כאילו כל הגרושים לא נשארים פנויים וכל הגרושות נותרות רווקות- מאוד מעוותת]. אבל מספיק כמה אחוזים בודדים על מנת להקנות לעיתים הרגשה שיש הרבה יותר פנויות מאשר פנויים באוכלוסיית הגרושים. וחייב להעיר לך על עוד משהו בדברייך שאותי מאוד קומם- ההנחה כאילו הטיפול בילדים [מה שקראת "שיקום"], הוא דאגתם היחידה של הנשים. באמת איפה את חיה?

כתבתי בהודעה הראשונה שלי ש...

זה מה שאני רואה בסביבה שלי. לא כתבתי שבכל מקום זה כך, זה מה שאני רואה סביבי, בסביבת המגורים שלי, בין החברים שלי ובמשפחה המורחבת שלי. מכל הזוגות שהתגרשו - רק גבר אחד! לא ניהל מערכת יחסים חדשה תקופה מאוד ארוכה אחרי שאשתו נפטרה ואילו כל יתר הגברים - הגרושים והאלמנים נמצאים במערכות יחסים או בנישואים חדשים. אפילו בישוב בו אני גרה - אם אני מסתכלת על גברים אלמנים בני 50+ מול נשים אלמנות בנות 50+, הרוב המוחץ של הגברים התחתנו שוב ואילו הנשים עדיין לבד (וזה בדוק בוודאות). לגבי "שיקום" הילדים - לצערי מכורח הנסיבות כאשר רוב הגירושין מסתיימים במשמורת של האם ולא במשמורת משותפת, הילדים נמצאים רוב השבוע אצל האם ולא אצל האב ורק מעצם הסיבה הזו, רוב נושא ה"שיקום" נעשה אצל האם. יכול להיות דר"א שזו עוד סיבה שלגברים קל יותר לנהל מערכת יחסים חדשה? המחשבה שאני אכניס גבר הביתה כאשר הילדים שלי מגיעים לגיל ההתבגרות קשה לי למשל באופן אישי, בעוד שלגבר שרואה את ילדיו פעמיים בשבוע קל יותר. ורק לשם ההדגשה - אני מאוד בעד משמורת משותפת, אני חושבת שאולי ההתחלה קשה יותר לילדים (2 בתים) אבל בהמשך הילדים מרוויחים ובגדול!!! אני לא מנסה לעורר מהומות אלא רק להבין את הסיבה... למה גברים נכנסים למערכת יחסים חדשה הרבה יותר מהר מנשים?

להישאר עם הילדים

גם אם זה מקומם אותך זה מאוד נכון. אמא שנשארת עם הילדים אחרי הגירושים משקיעה יותר מגבר שילדיו נשארו אם האם. הלילות שלה לא פנויים כמו לילות האב. בטח שיש ביביסיטר, אבל לא תיקחי ביביסיטר עד חמש בבוקר. לחלופין, בימים שהילדים ישנים בבית (וזה רוב הימים) לא תביאי סוטצים הביתה. וכשהיא תגיע לקשר רציני, יהיה לה "סיפור" לא קטן עם הילדים. לא יהיה פשוט להכניס גבר שהוא לא האבא הביתה, והתהליך עבורה יעמוד ביותר מבחנים וקשיים מאשר אותו התהליך אצל האבא. זה לא שזו דאגתי היחידה. אבל לא נראה לי שאתה תופס איזה משקל יש לזה בבחירות ובהתנהלות שלי. זה גם לא אומר שאכפת לי יותר מהאבא. זה רק שהנסיבות עבורו נוחות יותר.

t o t a l

New member
עסוקה יותר ב"שיקום" הילדים

זה היה המשפט שקומם אותי. כאילו שקשיי הילדים, מכבידים רגשית על האמהות, יותר מאשר על האבות. ולגבי הטענה שלך: מקבל את זה שלגברים קל מנשים במובן הטכני של סדר היום. אבל לא מקבל את זה כהסבר הראשי ל"לא תופעה" שהיא תיארה. "לא תופעה", מכוון שכפי שכבר הסברתי, המימדים הרבה יותר קטנים [להערכתי] מההיקף שהיא מתארת. וזה לא ההסבר העיקרי כי: א. ההסבר העיקרי הוא שגרושים הולכים עם רווקות יותר מאשר גרושות עם רווקים. ב. הקושי הטכני שתארת הוא שולי בעיני. נכון שהוא קיים, אבל קיימים כל כך הרבה קשיים אחרים שמונעים ושמקשים על שתי בריות בעולם הזה, להתחבר אחד לשני, שדווקא מידת הזמן הפנוי, לא נראית לי כקושי העיקרי. יכול להעיד על עצמי שרווקות לא עושות לי את זה [ראה שרשור הביוץ] ושכשאני מכיר גרושה עם ילדים שמוצאת חן בעיני [אם וכאשר] אז הסדרי הראיה אף פעם לא היוו מכשול. הרי בשביל להתחיל קשר מספיקים יומיים בשבוע. מי בכלל מסוגל ליותר?

יומיים בשבוע

נתחיל מזה שאני מבהירה שאני לא עושה תחרות של למי יותר קשה ומי אשם וכו. אני סתם מראה את המצב. נכון שיותר רווקות ילכו עם גרושים מאשר רווקים עם גרושות, וזה בהחלט יוצר איזשהוא פער של מס' נשים גרושות פנויות. והקושי הטכני, אולי הוא נתפס בעינך כשולי כי לא באמת חוית אותו. קשר לא נוצר רק משני מפגשים שבועיים. קשר הוא השקעה במהלך כול השבוע. גם בימים שלא ניפגש הקושי התכני הזה מופיע בכול מיני צורות. אם בצורה של התמודדות עם הילדים או הכנתם לקבלת גבר חדש בבית. אם רגשי אשם אישיים על "הזנחת הילדים" ועוד המון. שוב... זה לא אומר שלאבא אכפת פחות, או שהוא לא מלווה רגשי אשם. פיזית הילדים יותר עם האם ולכן שם ההשפעה מורגשת יותר.

לקחת את ה"שיקום" רחוק מדי

לא מדובר על הכבדה רגשית אלא על התנהלות פיזית - הקשיים שיצוצו אצל הילדים (ויצוצו קשיים), יצוצו אצל 2 ההורים אבל מכיוון שהילדים שוהים רוב ימי השבוע אצל האם הרי שהיא זו שתצטרך להתמודד איתם ביתר שאת. התקפי הזעם, הקינאה, העצבות, הקשיים בלימודים - עם כל אלו צריכים 2 ההורים להתמודד אבל ברור שמבחינה פרקטית רוב הקשיים יצוצו אצל האם - ולו רק בגלל מס' הימים בשבוע שהילדים יהיו איתה. ולגבי ה"לא תופעה" - בסביבתי זו אכן תופעה ולרגע לא טענתי ואני עדיין לא טוענת שכך זה בכל מקום. ממה שראיתי בסביבתי זה המצב.

גברים בנויים אחרת..

לגברים קשה לחיות לבד.. גברים הרבה יותר סטריאוטיפים מנשים, ולכן אשה לידם זה הרבה יותר סקסי מאשר להיות לבד.. התחרות הסמויה (ולעיתים לא) בין גברים מי לבד ומי חובק לו נערה יפה... קיים גם אצל נשים, אבל פחות חזק ובולט. גברים הרבה יותר חלשים מנשים, הם זקוקים מעבר לאשה גם לקצת..אמא.. גברים פנויים יותר זו עובדה...הם עסוקים לא מעט בציד ולכן מהצד נראים יותר "עסוקים,תפוסים", אבל אם תבחני לעומק נראה לי שיחסית, מערכות היחסים של נשים הן אולי פחותות בכמות, אבל ארוכות יותר במשך שלהן.. תצאי פעם למסיבה, תביטי מסביב.... לא עשיתי מחקר אבל נדמה לי שרוב מכריע של הגברים מחפשים זיון ללילה, והנשים מקוות למצוא את המיועד...בהכללה.. ולכן המסקנה שלי היא שהדעה שלך היא יותר בגדר אשלייה מאשר עבודה, כי הרי בסופו של דבר, כל גבר כזה, ולא חשוב אם זה חתונה או סתם סטוץ..צריך אשה לידו..

r o n i t 3 7

New member
אל נשכח

כי כל אותם גברים מי מהם הנישאים בשנית ומי אשר חיים בזוגיות בדר"כ [אני חושבת] חיים עם נשים, כך שלא חושבת שגברים נמצאים יותר בזוגיות מאשר נשים. מה שכן אפשר להגיד שחלק מן הגברים יש להם קושי גדול יותר בהתמודדות לבד, מה שנכון גם לגבי נשים כך שבסוף הכל משתווה. דעתי

מצוטטת

New member
התחלתי

לקרוא את רוח התגובות ופתאום נעצרתי...... ולמה? כי הנה נושא מוגדר שמזה המסביב לא מעניין או מסקרן לי גם לא ברמה הסטטיסטית........... אז יכול ל'יות שהנתון שהבאת נכון אבל זה אפ'פם לא כזה מוחלט כומו את מראה.... כ"כ הרבה מישתנים יש כאן כמו על איזה חתך גילאיים ערכת את הסקירה שכאן אני דווקא מכירה ים של גברים שלמדו להתנהל בהרבה יותר כישרון מנשים אחריי הגרושין ולא כי "ניפטרו" מאיזה עול.... אני מכירה יותר ממס' אצבעות כף ידי נשים שבכלל אפילו לא חולמות להינשא שוב.... חושבת אישית, הקיטלוג שניסית לעשות בין נשים מנוגה לגברים ממאדים הוא רק בעייניך....

אני...

ביחלט תומכת ב... אצבעוניות כף ידך השמאלית...ואף במעבר לה

מצוטטת

New member
כן , כן

מרגישה ת'מיתוג הזה בתמיכית משום מה במעבר....... תני לי ל
הביתה עדיף לכולם

לי עדיף...

תבואי פה שוב... עם מארז טאפרוואר מנוצנץ ממותגיות... לאסוף ת'שיירים מה נותרו... שום פלסטיק זול לא ישה ת'עבודה טוב יותר

Ima Adama

New member
הסתטיסטיקה שלי

זוג חברים שהתגרשו הוא לבד והיא בתום "האבל" (פחות משנה) חיה עם בן זוג = 100% ניראה לי שהעובדה שלרוב הנשים הן שיוזמות גירושים מעמידה אותן במקום שהן לא מוכנות לוותר "שוב" ויש עוד עובדה (מעציבה) שאכן הגברים פוחדים להישאר לבד או בכלל פוחדים...

האם זה תסמונת הילד/גבר ?

במיוחד אצל אלמנים הסיטואציה הזו מאוד נכונה.מכירה מקרה ממש מקרוב. ויש הסבר ברור. הם התאלמנו. הם למעשה מצאו את עצמם לבד בלי שרצו בכך. היו להם נשואים..הם חיו במסגרת ברורה ומוגנת ..ורק בגלל שהתאלמנו מצאו את עצמם לבד. רוב האלמנים..מאוד קשה להם להיות לבד. זה לא הליך כמו בגירושים שרוצים להתגרש..ולכן הם מייד מחפשים מערכת חדשה להכנס אליה. הם צריכים להיות עם בת זוג..אחרת יפלו..האם זה תסמונת הילד/גבר שצריך שטיפלו בו שיבשלו לו שיכבסו לו וכל השאר? לגבי גברים באופן כללי יש מלא פתויים יש מלא הצעות והם לא פעם גם מנצלים את העובדה הזו. ידיד טוב לא מזמן (מהארץ) אמר לי : מיכל אני היום יותר מחוזר ממה שהייתי בן 20. אין לך מושג מה נשים מוכנות היום לעשות כדי להיות בת זוג..במילים אחרות..הארנק וחשבון הבנק מדבר הרבה ..בנושא..הזה..והוא מודע לזה. תחלס..אתמול אמרה חברה: לא משאירים גבר לבד יותר מחצי שעה. היום יש יותר מידי פיתויים ואין גבולות...אולי היא צודקת..

הכי חשוב זה הפחד להיות לבד

הפחד לבוא לבית ריק הפחד מהבדידות הפחד ללמוד להיות לבד. זה גורם מספר אחד לחיפוש מערכת יחסים מיידית.

למעלה